Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, για τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.



  Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας, πραγματοποιήθηκε  Σύναξη για το νέο έτος, του Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, με τους  άμεσους Συνεργάτες του, στον Νεανικό Τομέα, δηλαδή όλους τους υπευθύνους Ιερείς Νεότητος και τους Κατηχητές και Κατηχήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.

    Στην  αρχή της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα.
Στη συνέχεια ο π. Κωνσταντίνος  Στρατηγόπουλος, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας και μέλος της επιτροπής Νεότητος, ανέπτυξε το θέμα των λειτουργικών μεταφράσεων,  που χρησιμοποιούνται σήμερα στη Θεία Λατρεία. Ο ομιλητής αναφερόμενος σε συγκεκριμένα χωρία και παραδείγματα, έδειξε πόσο λανθασμένα και επικίνδυνο θεολογικά είναι η γενίκευση της χρήσης της νεοελληνικής, καθώς αλλοιώνονται και φτωχαίνουν οι ευχές και τα θεία νοήματα, αφού λέξεις κατανοητές στα κείμενα, μεταφράζονται κατά το δοκούν, για να πουν ότι κάτι έκαναν.

Ακολούθησαν ερωτήσεις  από τους Κατηχητές και διευκρινιστικές απαντήσεις. 

Στη συνέχεια προβλήθηκε ο βίος του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη σε κινούμενα σχέδια, παραγωγή του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, ως ένα εποπτικό μέσο και εργαλείο για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος του μαθήματος, από τους Κατηχητοπαίδες. Θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλοι βίοι Αγίων.
Την βραδιά έκλεισε ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας  τον Πανάγαθο Θεό και όλους για την παρουσία τους. 

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους και όλες ως ευλογία, ένα κομμάτι Βασιλόπιτας, το βιβλίο  του Αγίου Αναστασίου του Σιναΐτου με τίτλο «Ερωτοαπαντήσεις» εκδόσεις Ρηγόπουλου, το προβληθέν DVD του Αγ. Γερασίμου και  οι τρεις που κέρδισαν το νόμισμα, πήραν αντιστοίχως από 500€.


                                 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή