Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Kορυφώθηκαν οι Λειτουργικές πράξεις, προς τιμή και μνήμη των Πολιούχων της Γλυφάδας.



Την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, ανήμερα της Εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλου, πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και προσκεκλημένων κληρικών άλλων Μητροπόλεων.

  Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελος και Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην έλλειψη της εις βάθος σπουδής αλλά και αντικειμενικής αναφοράς στο πρόσωπο του Αγίου Κωνσταντίνου.
   Είναι γνωστή είπε η ευνοϊκή στάση των Αγίων έναντι της Χριστιανικής πίστης, την οποία συνειδητά υπηρέτησαν. Στο τέλος μάλιστα απαρνήθηκαν και την αυτοκρατορική εξουσία και με μετάνοια βαπτίστηκαν και πορεύθηκαν χριστιανικά.
  
 Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο π. Αλέξιος αναφέρθηκε στους συμβούλους, τους οποίους ο Άγιος Κωνσταντίνος σεβόταν και άκουγε με ταπείνωση και ιδιαιτέρως στον πνευματικό του, τον Όσιο Κορδούης, μία προσωπικότητα αγιασμένη.
   Ο Όσιος Κορδούης υπήρξε ομολογητής της πίστης μας, και η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του στις 27 Αυγούστου, την ίδια μέρα που εορτάζει και ο Άγιος Φανούριος.
   Κλείνοντας την ομιλία του, ο Πρωτοσύγκελος ευχήθηκε να εμπνευστούμε όλοι από την στάση και το όραμα των εορταζομένων Αγίων και να ακούμε ο ένας τον άλλον, γιατί ως Ορθόδοξοι δεν υπακούομε όλοι σε έναν (Ρωμαιοκαθολικισμός), ούτε κανένας σε κανέναν (Προτεσταντισμός) αλλά όλοι σε όλους: οι Κληρικοί τον Επίσκοπο, ο Επίσκοπος στον Αρχιεπίσκοπο, ο Αρχιεπίσκοπος στους Επισκόπους, οι Επίσκοποι στους Κληρικούς, τα παιδιά στους γονείς, οι γονείς στα παιδιά, οι υφιστάμενοι στους προϊσταμένους, οι προϊστάμενοι στους υφισταμένους, οι πολίτες στους κυβερνώντες αλλά και οι κυβερνώντες να αφουγκράζονται τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πολιτών και ούτω κάθ’ εξής. 
   Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλο το εκκλησίασμα το αντίδωρο.



   Το απόγευμα της Εορτής, με την τέλεση του Μεθεόρτιου Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στους Αγίους, συνεχίστηκαν κατά το πρόγραμμα οι λατρευτικές εκδηλώσεις της Πανηγύρεως των Πολιούχων και Προστατών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας. 
   Να σημειωθεί ότι και τις δύο ημέρες πλήθος προσκυνητών κατέκλυσαν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό.


  Την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 θα ολοκληρωθούν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της φετινής Πανηγύρεως με την τέλεση του Κτητορικού Μνημοσύνου των Μεγάλων Ευεργετών του Ιερού Ναού.



                                              Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή