Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Πρώτη Σύναξη Κατηχητών της Ι. Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. για το Εκκλησιαστικό έτος 2015-2016.


    Την  Κυριακή 4 Οκτωβρίου και ώρα 6.15 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού από τον Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος της Ι. Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. π. Αντώνιο Χρήστου, τον Διάκονο π. Αντώνιο Φλώκο και τη συμμετοχή Κληρικών και Λαϊκών, Στελεχών στη Διακονία της Κατήχησης στην Ιερά Μητρόπολή.


  Μετά το τέλος του Εσπερινού, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη 1η Σύναξη των Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. , με την παρουσία του Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου,  των μελών της Επιτροπής Νεότητος, όλων των Ιερέων Νεότητος των Ενοριών και των Κατηχητών και  Κατηχητριών.
  Στην αρχήν ακολούθησε σύντομη προσευχή και  παρατέθηκε ένα μικρό κέρασμα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, προς τιμήν όλων των συμμετεχόντων Κληρικών και Κατηχητών.
   Στη συνέχεια, ο π. Αντώνιος Χρήστου, Εφημέριος του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας και Γραμματεύς του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, ενημέρωσε για το πρόγραμμα της εκδηλώσεως.

    Στη συνέχεια o π. Αντώνιος, ομίλησε σχετικά με την πρώτη εισήγηση της Συνάξεως,  που ήταν η παρουσίαση σε διαφάνιες (Power Point) των Εργασιών και των Πορισμάτων του  Πανελλήνιου Συνεδρίου  Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών (ολόκληρη η ομιλία εδώ),  που διοργάνωσε η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στην Ι. Μ. Βερροίας, στις 25-28 Αυγούστου.

 Το Συνέδριο είχε γενικό θέμα:  «Ζώντας στην Πολύ-πολυτισμική Ελλάδα-Τα σύγχρονα αιτήματα και η απόκριση της Κατήχησης».  Μετά την ενημέρωση του π. Αντωνίου, έλαβε το λόγο ο Κατηχητής κ. Ιωάννης Κωτσαλάς, ένας από τους δύο λαϊκούς εκπροσώπους της Μητροπόλεως στο Συνέδριο και είπε όσα αποκόμισε κυρίως από τις Ομάδες Εργασίες του Συνεδρίου, αλλά και μερικά σχόλια  στη συνέχεια.

    Ακολούθως, έλαβε το λόγο πάλι ο π. Αντώνιος ο οποίος αναφέρθηκε και παρουσίασε σύντομα το φετινό Κατηχητικό εποπτικό υλικό (μαθήματα με ενσωματωμένες εικόνες και ταινίες για τα φετινά μαθήματα σε μορφή DVD) που ετοίμασε και φέτος το Γραφείο Νεότητος.

   Στη συνέχεια έλαβε το λόγο  ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος με βάση και αφορμή αυτά που ακούστηκαν και ειπώθηκαν, έδωσε τις γενικές κατευθύνσεις και το πνεύμα της Ορθόδοξης παραδόσεως, εκκλησιολογίας και Θεολογίας. Οι Κληρικοί και οι λαϊκοί, καλούνται να διακονήσουν στη  νέα Κατηχητική χρονιά που μόλις ξεκίνησε με τις οδηγίες του Ποιμενάρχου μας.  Ο Μητροπολίτης μας, μάλιστα δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί, πριν εξαντληθεί η φετινή χρονιά και νέα Σύναξη Κατηχητών, στην οποία  θα αναπτύξει ο ίδιος όλα όσα βίωσε και έζησε στη πρόσφατη επίσκεψή του στη Μητρόπολή Αχρίδος στη FYROM, φιλοξενούμενος του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος και Σκοπίων κ. Ιωάννου.  

   Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους,  καλή δύναμη και καρποφόρα κατηχητική χρονιά, με φωτισμό και πολύ μελέτη και προσοχή.  Στη συνέχεια ακολούθησαν  μερικές ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τη μεριά των Κατηχητών.
    Στο τέλος ο Ποιμενάρχης μας επέδωσε τους διορισμούς των Κατηχητών-τριών μαζί με το Κατηχητικό Υλικό και άλλες ευλογίες. 





                                                    Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή