Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Υιοθετούμε τις Γειτονιές μας .....Ομορφαίνουμε τη Γλυφάδα!




Μια πρωτότυπη εθελοντική πρωτοβουλία ξεκινάει στη Γλυφάδα με τίτλο «Πρόγραμμα Εθελοντικής Υιοθεσίας Περιοχών» (ΠΕΥΠ). Η ενέργεια υποστηρίζεται από το Δήμο Γλυφάδας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και προώθησης των εθελοντικών δράσεων, σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων.

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός δικτύου περιοχών εθελοντικής υιοθεσίας σε όλη τη Γλυφάδα για την συνεχή προστασία και διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, μέσα από οριοθέτηση τοποθεσιών ευθύνης τόσο σε βουνό και παραλία, όσο και μέσα στον αστικό ιστό από φορείς, συλλόγους, σχολεία, οργανωμένες ομάδες εθελοντών και ενεργούς πολίτες σε κάθε γειτονιά.

Ειδικότερα, κάθε ενδιαφερόμενος φορέας μπορεί να «υιοθετήσει» μια περιοχή εντός των διοικητικών ορίων της Γλυφάδας, που σχετίζεται με την ιστορία και τις δραστηριότητές του, και να την έχει υπό την παρακολούθησή του καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Το ίδιο και κάθε ενεργός πολίτης που αγαπάει τη γειτονιά του. Επιπλέον, θα καταγράφονται προβλήματα που παρουσιάζονται, θα προτείνονται λύσεις και θα πραγματοποιούνται δράσεις, πάντα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Η περιοχή μπορεί να είναι ένα παρκάκι, μια πλατεία, ένα παρτέρι, ένας πεζόδρομος, μια παραλία, ένα σχολείο, ένα τμήμα του βουνού, μια παιδική χαρά ή οποιοσδήποτε άλλος δημοτικός χώρος.

Η αρχή θα γίνει την επόμενη Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, όπου θα δώσουμε εθελοντικό ραντεβού στις πρώτες περιοχές υιοθεσίας μας για την 1η Κοινή Δράση Εθελοντικής Υιοθεσίας Περιοχών με κεντρικό σύνθημα:

Υιοθετούμε τις Γειτονιές μας
Ομορφαίνουμε τη Γλυφάδα!

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, κάλεσε τους δημότες να συμμετέχουν στην πρωτότυπη αυτή εθελοντική πρωτοβουλία. «Με μεγάλη χαρά βλέπουμε την κοινωνία των πολιτών να υλοποιεί δράσεις προς όφελος της πόλης μας και των δημοτών», τόνισε ο κ. Παπανικολάου, που ευχήθηκε κάθε επιτυχία και μακροημέρευση στην προσπάθεια αυτή.
«Στόχος μας είναι να χαράξουμε μια κοινή εθελοντική δράση αναδεικνύοντας την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας μεταξύ δήμου, φορέων και πολιτών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους», δήλωσε από την πλευρά των εθελοντών ο Νίκος Κιούσης.


Όσοι Σύλλογοι/Ομάδες/Φορείς/Πολίτες ενδιαφέρονται να «υιοθετήσουν» κάποιο σημείο της πόλης και δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμα με την οργανωτική ομάδα των εθελοντών, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Γλυφάδας (τηλ.: 210-8949986210-9643280213-2025200) ή με την Οργανωτική Ομάδα των Συλλόγων στο peyp.glyfada@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή