Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ας Κρατήσουμε αυτό το τρίπτυχο: την Πατρίδα μας την Θρησκεία μας την Οικογένεια μας σταθερό στην αξία του.

Γράφει με πόνο ψυχής ο Αλέξανδρος Μπαξεβάνης





Φίλοι μου Αναγνώστες. 
Δυστυχώς οι Ηγέτες αυτής της Χώρας προσπαθούν με μαθηματική ακρίβεια να μηδενίσουν την Ορθοδοξία μας και να την ταπεινώσουν.
Τα τελευταία Χρόνια βλέπουμε πολλές καταστροφές να γίνονται γύρω μας που πρέπει λίγο να προβληματιστούμε και να αναρωτηθούμε γιατί γίνονται αυτές οι καταστροφές;
Aς ανατρέξουμε πίσω στην ιστορία της Πόλης Καπερναούμ που πλέων δεν υπάρχει σαν Πόλη σήμερα και έχει χαθεί.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χριστός ξεκίνησε τα Κηρύγματα του από την Πόλη Καπερναούμ στην οποία έκανε τα περισσότερα μεγάλα Θαύματα. Στην Καπερναούμ οι κάτοικοι ενώ είχαν δει μεγάλα θαυμαστά γεγονότα από τον Κύριο, δυστυχώς δεν τον πίστεψαν και δε μετανόησαν.
Γι΄ αυτό ο Κύριος είχε προφητέψει την πλήρη καταστροφή και τον αφανισμό της πόλης. Η εκπλήρωση, λοιπόν, αυτής της προφητείας έχει αφήσει τα σημάδια της μέχρι σήμερα.

Τώρα θα μου πει κανείς , Ποιός είσαι εσύ και τα λες αυτά με ποια ιδιότητα;
Και απαντώ... Mε καμία ιδιότητα, αλλά μάλλον με την ιδιότητα του Έλληνα Ορθόδοξου Χριστιανού που στεναχωριέται να βλέπει την Χώρα του να καταστρέφεται!

Όταν γεννηθούμε μετά από σαράντα ημέρες οι γονείς μας , μας πηγαίνουν στην Εκκλησία για σαράντισμα.Γιατί το κάνουμε αυτό άραγε; Σαφώς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί με την Πίστη μας και με την Ιερή Ορθόδοξη Παράδοση μας πηγαίνουμε το νεογνό στο ίδιο το σπίτι του Θεού για να το ευλογήσει, να το αγιάσει, και αυτό γίνετε δια χειρών του Ιερέα δια χάριτος Θεού
Στο Ναό γίνεται ο σαραντισμός μας, στο Ναό γίνεται το βαφτισμά μας, στο Nαό γίνεται ο γάμος μας, στο Ναό γίνεται η εξόδιος Ακολουθία. Ο Ιερέας όπως όλοι γνωρίζουμε συνδέει, (γεφυρώνει) Άνθρωπο και Θεό ,Θεό και Άνθρωπο.

Η Εκκλησία γίνεται Μητέρα των Ψυχών μας, και γι΄ αυτό ο Χριστιανός που είναι βαφτισμένος στο όνομα της Αγίας Τριάδος πρέπει να την προστατέψει με κάθε τρόπο, γιατί μέσα στην Εκκλησία βρίσκετε το Φως του Κυρίου μας το οποίο μεταλαμπαδεύεται στους Ορθόδοξους Χριστιανούς με κάθε Ιεροπραξία της.
Δυστυχώς οι Ηγέτες μας προσπαθούν να βγάλουν τον Χριστό μας από κάθε δημόσιο σημείο, προσπαθούν να ταπεινώσουν την Ορθοδοξία μας και να την αφήσουν απροστάτευτη. Προσπαθούν να την βάλουν στην ίδια μοίρα να την εξομοιώσουν με τις αλλόθρησκες Αιρέσεις όπως με τους Μουσουλμάνους τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ,τους Πεντηκοστιανούς τους Προτεστάντες τους Χιλιαστές και τους Μονοφυσίτες κ.α.
Με το ουδετερόθρησκο Κράτος που προσπαθούν με πολύ ζήλο να εφαρμόσουν οι Ηγέτες μας σε μια Χώρα που έχει τον Θεό μέσα στα σπλάχνα της σε μια Χώρα που είναι φυτεμένη με βαθιές ρίζες γαλουχημένη με την Ορθόδοξη Πίστη με παρά πολλούς Αγιασμένους Τόπους που μαρτυρούν την Ύπαρξη του Θεού δυστυχώς προσπαθούν με κάθε τρόπο να την κάνουν χώρα υποδουλωμένη χάνοντας μοναδικά προνόμια που κάνει την χώρα μας ξεχωριστή.

Τα προνόμια που θα χαθούν καθώς και υπάρχουν πολλά ερωτήματα κατά την δικιά μου άποψη τα οποία και τα θέτω παρακάτω:
1) Στόχος να βγει ο Σταυρός από την Ελληνική Σημαία. 
2) Στα Σχολεία σε Δημόσιες Υπηρεσίες δεν θα γίνεται ο Αγιασμός.
3) Η Θρησκευτική τελετή της Ορκωμοσίας του Στρατεύματος δεν θα γίνεται.
4) Στα Στρατόπεδα θα πάψουν να τελούνται Ιερές Ακολουθίες καθώς ίσως να μην υπάρχει ο Στρατιωτικός Ιερέας.
5) Ένα μεγάλο ερώτημα είναι άραγε στα Νοσοκομεία μας που είναι Δημόσια θα υπάρχουν Εικόνες;
Θα υπάρχουν τα παρεκκλήσια μέσα; ή θα χτισθούν μιναρέδες ;Γιατί όταν θέλει ο Χριστιανός να πάει στην Εκκλησία για να προσευχηθεί έτσι θα θέλει και ο Μουσουλμάνος να προσευχηθεί σε δικό του χώρο.
Επίσης ο Ορθόδοξος Ιερέας θα του επιτρέπετε να μπορεί εξομολογήσει και κοινωνήσει έναν ασθενή σε δημόσιο Νοσοκομείο ή θα του το απαγορεύσουν;
Ως γνωστό υπάρχουν πολλοί ασθενείς που έστω και τελευταία στιγμή της επίγειας ζωής τους ζητούν να εξομολογηθούν και να κοινωνήσουνε με το Σώμα και Αίμα Χριστού.
6) Σε άλλες Χώρες όπως την Τουρκία απαγορεύεται να κυκλοφορούν με το Ράσο τους οι Ιερείς επιτρέπετε μόνο στον Πατριάρχη και σε Ιερείς που εισέρχονται ως Τουρίστες.
Άραγε το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα ;
7) Θα μπορεί ο Ιερέας να χτυπάει την καμπάνα όταν η Ελλάδα γίνει ουδετερόθρησκο Κράτος και να καλεί τους πιστούς να πηγαίνουν στη Εκκλησία; Αν μπορεί ο Ορθόδοξος Ιερέας να χτυπάει την καμπάνα τότε και ο Μουσουλμάνος μπορεί να βάλει τα μεγάφωνα και να καλέσει τους Μουσουλμάνους.

8) Στην Ελλάδα ο Θρησκευτικός Γάμος θα αναγνωρίζετε από το Κράτος; Στην Βουλγαρία και Ρωσία που είναι ουδετερόθρησκο Κράτος αναγνωρίζετε και είναι υποχρεωτικός ο Πολιτικός Γάμος. Το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα; Και αν ένας άνθρωπος πεθάνει και κατά την επιθυμία των συγγενών ή και του ίδιου πριν φύγει από την ζωή δεν θέλει να κάνει Πολιτική Κηδεία η όποια θα αναγνωρίζετε από το Κράτος από το Δήμο θα ζητηθούν χρήματα ακόμη και αν γίνει η Θρησκευτική Εξόδιος Ακολουθία
Φυσικά υπάρχουν και άλλα ερωτήματα τα οποία θα σας τα παρουσιάσω στο μέλλον σε αυτό το άρθρο φίλοι μου αναγνώστες παρουσίασα τα πιο σοβαρά ερωτήματα και τον προβληματισμό μου  
Στις 20 -01-2019 τρέξαμε σε ένα συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας και πολύ καλά κάναμε και ενεργοποιηθήκαμε.
Αναρωτιέμαι όμως όταν προσπαθήσουν να περάσουν αυτούς τους νόμους και να γίνουμε ένα ουδετερόθρησκο Κράτος άραγε εμείς οι Χριστιανοί πως θα συμπεριφερθούμε; Πως θα αντιδράσουμε με συλλαλητήρια ; θα είμαστε γύρω από την φωτιά και ενώ θα καίγεται ο κόσμος εμείς ως Χριστιανοί τί πρέπει να κάνουμε;
Φίλε Χριστιανέ Αναγνώστη, ο μόνος τρόπος να αντιδράσεις είναι να κοιτάξεις κατάματα τον Ίδιο τον Χριστό το Φως του Κόσμου και να ψηφίσεις με το χέρι την καρδιά ένα κόμμα που θα κρατήσει την Ορθοδοξία μας αλώβητη χωρίς να την υποβαθμίσει χωρίς να την κάνει την ίδια θρησκεία με τις άλλες.
Φίλε Χριστιανέ Αγωνίσου για την Ορθοδοξία μας ας μην γίνουμε σας τους κατοίκους της Καπερναούμ.
Ας μην Αφήσουμε την Ελλάδα μας να χαθεί. Ας Κρατήσουμε αυτό το τρίπτυχο την Πατρίδα μας την Θρησκεία μας την Οικογένεια μας σταθερό στην αξία του.
Ας βάλουμε τον Χριστό μας ως Αρχηγό του Έθνους μας και της Ζωής μας Καθοδηγητή όπου θα μας οδηγήσει στην βασιλεία των Ουρανίων στην θριαμβεύουσα Εκκλησία εκεί που ο κάθε Χριστιανός ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή