Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η κοινή Εκδήλωση των Κατηχητικών Συνάξεων των Ιερών Ναών Προφήτου Ηλιού Κόρπι Βάρης και Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Βουλιαγμένης.


Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης, δίπλα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο, κοινή εκδήλωση-εορτή των Κατηχητικών Συνάξεων δύο Ενοριών: του Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης και του Ι. Ν. Υπεραγίας Θεοτόκου Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης.

 Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Προφήτη Ηλία και Γραμματεύς του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως Γλυφάδας, οι Πρεσβύτεροι π. Λάμπρος Απέργης και π. Ευάγγελος Σπανός, των Ιερών Ναών Προφήτη Ηλία και Παναγίας Φανερωμένης αντίστοιχα, οι γονείς των παιδιών που είχαν γεμίσει το Θέατρο, καθώς και τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων.

Στην έναρξη της Εκδήλωσης προηγήθηκε προσευχή και μια εισαγωγική ομιλία από τον Κατηχητή κ. Νικόλαο Γεωργάτο. Στη συνεχεία τα παιδιά παρουσίασαν χριστιανικά ποιήματα και τραγούδια για το Χριστό, τους Αγίους αλλά και την Εκκλησία και το Κατηχητικό ειδικότερα. 

Ακολούθως, τα παιδιά του Λυκείου παρουσίασαν ένα αστείο θεατρικό σκετς και ταυτόχρονα κριτική για την ποιότητα της παιδείας σήμερα. 

Αμέσως μετά προβλήθηκε ένα πολύ ωραίο βίντεο παρουσιάζοντας τον βίο των τριών Ιεραρχών, το λόγο που εορτάζονται μαζί, αλλά και τις διδασκαλίες τους και την συμβολή τους στο θέμα της παιδείας, αφήνοντας σε όλους την αίσθηση για το πόσο επίκαιροι, αναγκαίοι και διαχρονικοί είναι σήμερα.    

Στη συνέχεια οι Ιερείς ευλόγησαν την Αγιοβασιλόπιτα των Κατηχητικών Συνάξεων. Μετά την Ακολουθία, ο π. Αντώνιος αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής εκδηλώσεως, αλλά και στον ρόλο των παιδιών και των γονέων, κοντά και μέσα στην Εκκλησία.

Ακολούθησε κλήρωση με δώρα, για τα παιδιά, 


ενώ η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή των κομματιών της Αγιοβασιλόπιτας και ενός επιτραπέζιου ημερολογίου σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους.

                                                Εκ των Κατηχητικών Συνάξεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή