Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση εκμάθησης παρασκευής ζυμωτού πρόσφορου στον Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης

 




Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, η 2η Συνάντηση του σεμιναρίου, στο 2ο Κέντρο Διακονίας  της Ενορίας Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης με θέμα: «Μαθαίνω να ζυμώνω πρόσφορο, σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας μας».




Το  σεμινάριο είχε τρία σκέλη : Το 1ο Σκέλος ήταν Πνευματική   Προετοιμασία για να μπει κανείς στη διαδικασία να φτιάξει πρόσφορο (άναμα Κεριού και Καντηλιού και προσφορά θυμιάματος και εκμάθηση ειδικών ευχών- προσευχών για την ανάληψη αυτής της ειδικής διακονίας.




Το 2ο σκέλος του σεμιναρίου ήταν το πρακτικό – βιωματικό μέρος  και αφορούσε την προετοιμασία, το ανάπιασμα του προζυμιού, ζύμωμα πρόσφορου, ανάλυση και εξήγηση όλων των σταδίων της διαδικασίας παρασκευής πρόσφορου.




Και το 3ο μέρος του σεμιναρίου περιλάμβανε το Θεολογικό μέρος και την θεολογική εξήγηση τι ακριβώς είναι τα μέρη της σφραγίδας πάνω στο πρόσφορο.




Το σεμινάριο πραγματοποιείται  με την πρόθυμη συμβολή των έμπειρων κυριών Χρυσούλας Νάκου και Χριστίνας Αλμπάνη για τα 2 πρώτα σκέλη του Σεμιναρίου και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Αντωνίου Χρήστου για το τρίτο θεολογικό σκέλος. Πρώτα ο Θεός προγραμματίζεται και 3η συνάντηση τον Ιανουάριο 2023.

                                                              Εκ του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή