Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

O άστατος καιρός δεν εμπόδισε να πραγματοποιηθεί η 2η Προσκυνηματική Εκδρομή για το Εκκλησιαστικό Έτος 2022-2023 του Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης.


 


      Ο Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, διοργάνωσε τη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Αντωνίου την 2η  Προσκυνηματική Εκδρομή (Εσπερινή εντός Αττικής αυτή τη φορά) για το Εκκλησιαστικό Έτος 2022-2023 στην  Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού στην Ι. Μ.  Τιμίου Προδρόμου Καρέα.



      Οι 48 περίπου συμμετέχοντες στην Προσκυνηματική εκδρομή (οι οποίοι δεν ήταν μόνο από την Ενορία μας αλλά και από γειτονικές), δεν πτοήθηκαν από τα δελτία ειδήσεων που προέβλεπαν καταστροφές από την κακοκαιρία ARIEL και πράγματι μέχρι το μεσημέρι είχε έντονη βροχόπτωση και αέρα. Όμως την ώρα του Προσκυνήματος είχαν σταματήσει κυριολεκτικά όλα αυτά καθ’ όλη την διάρκεια του Προσκυνήματος.




 Οι προσκυνητές όταν φτάσαμε στο Μοναστήρι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τόσο το παλιό όσο και το νέο Καθολικό της Μονής με υπέροχες αγιογραφίες από τις ίδιες της Μοναχές. Τέλεσαν την Ακολουθία της Αρτοκλασίας, και μια αδελφή μας είπε για το ιστορικό της και τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πρώτες αδελφές από το 1981 και μετά που εγκαταστάθηκαν στα ερείπια του πρώτου Μοναστηριού και στη συνέχεια Μετοχίου της Ιεράς Μονής Πετράκη. 




Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο Αρχονταρίκι και κεραστήκαμε από τις αδελφές αβραμιαία λέγοντάς μας και μερικά περιστατικά από θαύματα που έχουν γίνει κατά καιρούς στη Μονή. στο Αρχονταρίκι!  Τέλος είχαμε την ευκαιρία να ψωνίσουμε αρκετές ευλογίες από την Έκθεση της Μονής, όπως βιβλία από τις περίφημες και μοναδικές εκδόσεις της, αλλά και άλλα εργόχειρα αγιασμού και προϊόντα γενικότερα.



      Πηγαίνοντας και επιστρέφοντας ο Προϊστάμενος του Ναού και συνοδός του Προσκυνήματος π. Αντώνιος Χρήστου,  ενημέρωσε για τον σκοπό της Προσκυνηματικής Εκδρομής, μίλησε για  διάφορα πνευματικά θέματα και ενημέρωσε για άλλα προγραμματισμένα Προσκυνήματα και  εκδηλώσεις της Ενορίας μας για τις δράσεις του Φιλόπτωχου Ταμείο της. Εννοείται πως τα έσοδα και αυτού του Προσκυνήματος θα ανακουφίσουν αναξιοπαθούντες αδελφούς μας και μάλιστα τώρα ιδιαίτερα για την Εορτή των Χριστουγέννων.



      Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο προσκύνημα της Ενορίας μας  για τον μήνα Δεκέμβριο αυτή τη φορά θα είναι ολοήμερο την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022 και θα επισκεφθούμε την Ι. Μ. Αγίας Παρασκευής Κορωνείας και την Μονή Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Αρσενίου εν Πάρω της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

                                                                 Εκ του Ιερού Ναού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή