Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Με επιτυχία το Αντιαιρετικό Σεμινάριο του μηνός Φεβρουαρίου της Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β.

Τη Δευτέρα 13/2/2012 και ώρα 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο, του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, πραγματοποιήθηκε η μηνιαία Σύναξη του Αντιαιρετικού Σεμιναρίου, της Ι. Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β., με ομιλητή τον υπεύθυνο του Αντιαιρετικού Αγώνος της Ι. Μ. Σταγών και Μετεώρων, αιδεσιομολογιώτατο π. Ιωάννη Ζώτο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα : «Τρουθολογία. Κριτική προσέγγιση του κινήματος Ζeitgeist (Τσάϊτγκάϊστ)».

  Ο π. Ιωάννης, παρουσίασε και ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο τους Κληρικούς και το πλήθος των λαϊκών της Μητροπόλεως που βρέθηκαν στο Σεμινάριο, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για το κίνημα και τα πιστεύω που προβάλλονται πίσω από τις τέσσερις ταινίες Ζeitgeist που έχουν προβληθεί (η τελευταία εντός του 2012), καθώς επίσης και για τους ανθρώπους και τα πιστεύω τους που κρύβονται πίσω από αυτές τις ταινίες.
Το Ζeitgeist είναι πλέον καθαρά ένα κίνημα της Νέας Εποχής, με προσπάθεια να θρησκευτικοποιήσουν την δήθεν επιστημοσύνη τους και να σχετικοποιήσουν οτιδήποτε θρησκευτικό, ιδιαιτέρως Χριστιανικό. Έχουν αγνωστικιστικές, αθεϊστικές και εσωτερισμικές καταβολές, που σε συνδυασμό με θεωρίες συνωμοσίας και καλογυρισμένα χολιγουντιανά βίντεο που υπάρχουν και κυκλοφορούν ευρέως στο internet, αλλά και με βιβλία και έντυπα, μιλάνε συνεχώς για γνώση και αλήθεια που δήθεν έχει κρυφτεί από τον Χριστιανισμό και αυτοί πλέον αποκαλύπτουν! Απευθύνεται σε νέους κυρίους ανθρώπους και μιλούν για ένα όραμα μίας κοινωνίας χωρίς λεφτά, πολέμους και ανισότητες, με οικολογική στροφή και δομή όχι στη δημοκρατία, αλλά στη αληθινή γνώση και την επιστήμη! Ήδη το κίνημα έχει διασπαστεί και έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και στην Ελλάδα με εκθέσεις και εκδηλώσεις ακόμα και σε Ελληνικά Πανεπιστήμια.

    Στο διάλειμμα μοιράστηκε το 65ο Τεύχος του Αντιαιρετικού περιοδικού «διάλογος» και δύο φυλλάδια, το ένα για την οργάνωση «ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ» που τώρα τελευταία αναρτεί αφίσες με εκδηλώσεις τους και σε καταστήματα εντός της Μητροπολιτικής μας περιφερείας και το άλλο με τίτλο «Ανορθόδοξες «Θεραπείες» της Νέας Εποχής Aura Soma - Πνευματική ανταπόκριση Ayurveda» του π. Βασιλείου Γεωργακόπουλου, καθώς πρόσφατα δόθηκαν διαφημιστικά μέσω τοπικής Εφημερίδας των Νοτίων Προαστίων.
   Στο δεύτερο μέρος ο π. Ιωάννης, αναφέρθηκε στις αναιρέσεις των θέσεων Ζeitgeist όσο αναφορά την θρησκεία και τον Χριστιανισμό και για τις αντιεπιστημονικές και αυθαίρετες θέσεις που εκφράζουν, για δήθεν αστρολογικές καταβολές της Αγίας Γραφής, για μη Ιστορικό Χριστό, αλλά αντικατάσταση της Λατρείας του Θεού Ήλιου και άλλες ετυμολογικές αναλύσεις όρων και ονομάτων της Αγγλικής Γλώσσας που δήθεν αποκαλύπτουν την ουσία και την αλήθεια που αυτοί προβάλλουν, αλλά δεν έχουν καμία βάση στις άλλες γλώσσες. Κλείνοντας την ομιλία του ο ομιλητής, παρέπεμψε για περισσότερες πληροφορίες σε δύο ιστοσελίδες : http://zeitgeist-anairesi.info και http://www.impantokratoros.gr/zeitgeist.el.aspx για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες που μπορεί κανείς να ανατρέξει και να ενημερωθεί . Ακολούθησαν ερωτήσεις και απαντήσεις από τον π. Ιωάννη.
   Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Ιωάννη Ζώτο για τα τόσα πολλά και άγνωστα για τους περισσότερους που μας είπε, αλλά και για το γεγονός ότι κάθε χρόνο έρχεται και ομιλεί στο Αντιαιρετικό Σεμινάριο της Μητροπόλεώς μας , όπως ευχαριστίες πολλές οφείλουμε και στον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, που δίνει την ευλογία και την άδεια του, για να έρχεται ο π. Ιωάννης σε εμάς. Ευχήθηκε επίσης καλό και ευλογημένο αγωνιστικό Τριώδιο και με το καλό να εισέλθουμε στην Αγία Τεσσαρακοστή, για να εντείνουμε περισσότερο τον πνευματικό αγώνα και να προετοιμαστούμε καταλλήλως για τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα πάθη και την Ανάσταση Του Κυρίου.

   π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα


Δημοφιλή