Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η Εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτη, στην Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.




   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, η εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτη, στην Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. στην οποία πανηγυρίζουν τόσο η Ενορία του Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, όσο και το Ιερό Παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλία Άνω Γλυφάδας Γλυφάδας, της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου και Αγίου Παύλου.


 
    Παραμονή της Εορτής τελέσθηκε στο Κόρμπι της Βάρης, ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, με τη συμμετοχή αρκετών Ιερέων. Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Σταυροφόρος Οικονόμος π. Σπυρίδων Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήλο και την βιωτή του Προφήτου Ηλία αλλά και την κατ’ επίγνωσιν ζήλο που πρέπει όλοι να έχουμε στη ζωή μας, εντός της Εκκλησίας.

 
   Ανήμερα της Εορτής στον ίδιο Ιερό Ναό, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος. Τον Θείο Λόγο κατά το Κοινωνικό, κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Μπουντούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του προφητικού χαρίσματος, στις ιστορικές, κοινωνικές και ηθικές συνθήκες που έζησε ο Προφήτης, καθώς και στα πολλά θαύματα και αποφασιστήκες θεόπνευστες ενέργειες της επίγειας ζωής του.

 

   Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ευχαρίστησε τον π. Μελέτιο για τα όσα μας ανέπτυξε σε λίγα λεπτά από την ζωή του Προφήτου και κάλεσε όλους τους πιστούς να μιμηθούν τον ζήλο καθώς και την ουράνια πολιτεία του . Δεν παρέλειψε ο Μητροπολίτης να αναφερθεί και στο φλέγον θέμα της ανεγέρσεως και επεκτάσεως του Ναού της Ενορίας, το οποίο χρονίζει εδώ και πολλά χρόνια λόγω γραφειοκρατικών χρονοβόρων διαδικασιών και δυστυχώς μερικών αντιδρώντων κατοίκων της περιοχής οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενστάσεις, με αποτέλεσμα να έχει παγώσει την διαδικασία. Κάλεσε ο Σεβασμιώτατος, όλους αυτούς τους αντιδρώντες σε μετάνοια και συστράτευση ώστε μαζί, να βάλουμεόλοι από ένα μικρό λιθαράκι, ώστε να αποκτήσει η Ενορία του Κόρμπι Βάρης το Ναό που θα καλύπτει τις λατρευτικές και μυστηριακές της ανάγκες.

  Το απόγευμα συνεχίζονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις, με το μεθέορτο Εσπερινό και την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Προφήτου Ηλία. Μετά το πέρας της Λιτανείας,  δίπλα από το Προαύλιο του Ιερού Ναού, διάφορα παραδοσιακά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν χορούς, από πολλά μέρη της πατρίδος μας.



                            Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή