Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Η Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.



   Στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, τιμάται με κάθε εκκλησιαστική τάξη και  λαμπρότητα τόσο στον Ενοριακό Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας, στο παλαιό αεροδρόμιο, όσο και ο Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος στη Βούλα, εντός του Ασκληπιείου Νοσοκομείου.

   Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος φέτος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Παντελεήμονος στη Γλυφάδα, ερχόμενος κατευθείαν από την τελετή Παράδοσης-Παραλαβής του Νέου Αρχηγού Γ.Ε.Σ. στο οποίο και τέλεσε τη σχετική τελετή.

      Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης, Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Μπουντούρης, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από τον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Παντελεήμονος, μίλησε γενικά περί μαρτυρίου εντός της Εκκλησίας. Με συντομία αλλά και περιγραφικά ο Ιεροκήρυκας, τόνισε την αξία του μαρτυρίου και τις εκκλησιαστικές προϋποθέσεις που είναι κυρίως η αγάπη και η αλήθεια για τον Χριστό και την Ανάστασή Του. Οι μάρτυρες πάντα κινούνται με αυτούς τους δύο άξονες της Αγάπης και της Αλήθειας την οποία πρώτα οι ίδιοι  βίωσαν στη ζωή τους.  Κλείνοντας τον λόγο του, ο π. Μελέτιος τόνισε  ότι και εμείς  πάντα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το ενδεχόμενο του μαρτυρίου στις δύσκολες και αβέβαιες εποχές που ζούμε, έχοντας βέβαια  την συνεργεία του Παρακλήτου, του Αγίου Πνεύματος, στη ζωή μας.

  Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ευχαρίστησε τον π. Μελέτιο για όλα όσα μας είπε. Κάλεσε όλους να μιμηθούν τον Άγιο για την υπηρεσία του στον πάσχοντα άνθρωπο και για το μαρτύριο για τον Χριστό.

  Στη συνέχεια εξήγησε το λόγο που τον έκαναν να καθυστερήσει να προσέλθει στην Ακολουθία επειδή στις 7.00 βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη και τέλεσε την τελετή παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του αρχηγού ΓΕΣ από τον απελθόντα αρχηγό αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Ζιαζιά, στο νέο αρχηγό αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη.

  Τι να πει κανείς για τον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΣ; Χωρίς να πολιτικολογώ αλλά λέγοντας όπως πάντα την αλήθεια, πραγματικά σήμερα και εμένα τον Επίσκοπο και όλους όσους βρέθηκαν εκεί, μας δίδαξε με το ήθος του, την ομιλία του και την όλη στάση του όσες μήνες υπηρέτησε από αυτή την θέση ο κ. Ζιαζιάς. Θα το ακούσατε και εσείς στα κανάλια ότι  υπέβαλε την παραίτησή του οικειοθελώς , για λόγους που άπτονται της αξιοπρέπειας και των θεσμικών διαδικασιών του στρατεύματος, εξαιτίας πολιτικών παρεμβάσεων ! Αν ήταν άλλος στη θέση του θα το είχε ανεχτεί για να μη χάσει τη θέση του. Πραγματικά μας δίδαξε από έναν στρατιωτικό άνδρα που ευχαρίστησε πρώτα τον Θεό για όσα αξιώθηκε να ζήσει, που ευχαρίστησε τον απλό πατέρα του αξίες και παραδείγματα που σπανίζουν σήμερα…!! Συγχάρηκα προσωπικώς ως Επίσκοπος και τον ίδιο και την οικογένειά του!! Ζήτησα μάλιστα αντίγραφο της ομιλίας του, για να την αναρτήσουμε ως παράδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας, στη σελίδα της Μητροπόλεώς μας. Τι να πει κανείς για την πολιτική ηγεσία του τόπου; Ήταν απούσα από την τελετή!!! Αλλά πώς να ήταν αφού η αυτή η παραίτηση και τα λόγια του κ. Ζιαζιά τους ελέγχουν;

    Δυστυχώς όπως είπα και χθες βράδυ στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, χωρίς να θέλω και να επιδιώκω να πολιτικολογώ αλλά γιατί οι αλήθειες και η αγωνία μου ως Επίσκοπος , παίρνοντας παράδειγμα και τις απολογίες των Αγίων, με ωθούν να τα πω, για πια κυβέρνηση και πολιτικούς μιλούμε; Βρισκόμαστε σε χειρότερη ξένη  κατοχή, από ότι πέρασε αυτός ο τόπος το 1940 από τους Γερμανούς και τους Ιταλούς!  Ποιες αξίες υπηρετούν πλέον οι πολιτικοί μας; Ποια είναι αυτή η κ. Ρεμπούση και πως τολμά να εισηγείται σε σχέδιο νόμου το οποίο έχει προετοιμάσει προ καιρού, για την κατάργηση του Εκκλησιασμού στα σχολεία μας, στην πατρίδα μας, που είμαστε 95% ορθόδοξοι, ενώ την ίδια στιγμή στη πρώην κουμουνιστική Ρωσία και τα θρησκευτικά και τα σύμβολα της Εκκλησίας, επανήλθαν στην εκπαίδευση; Για να είμαι δίκαιος, ούτε και εμείς ως επίσημη Εκκλησία αντιδράσαμε δυναμικά, αλλά ισχνά!

  Πως τολμούν να μου στέλνουν έγγραφο και να μου ζητούν να τους δώσω στοιχεία για την Αγία Τριάδα Ελληνικού γιατί θα αξιοποιηθεί; Δεν θα απαντήσω! Τι θα μου κάνουν; Αυτός ο Ναός κτίστηκε από τους πόντιους που ξεριζώθηκαν πριν το αεροδρόμιο, έφυγε πλέον και δεν επανήλθαν εκεί οι Πόντιοι, ούτε χώρος πρασίνου τελικά θα γίνει όπως έλεγαν προεκλογικά, αλλά ετοιμάζονται να τα ξεπουλήσουν για τις ¨μπίζνες¨ με την μεσολάβηση «ντίλερ» εδώ και καιρό.

  Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους και ο Άγιος να πρεσβεύει για τους ασθενείς μας ιδιαίτερα. Με το δι’ ευχών διέμεινε σε όλο το εκκλησίασμα τον ευλογημένο Άρτο και από ένα θεολογικό βιβλίο για το Ιστορικό πρόσωπο του Χριστού μας.

       Αύριο ανήμερα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας.

             Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή