Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Η Εορτή της Αγίας Παρασκευής, στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.



    Στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. εορτάζεται με λαμπρότητα η Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής, τόσο στον νέο Ενοριακό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ελληνικού, όσο και στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής της Ενορίας της Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Άνω Γλυφάδας.

  Ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος  χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό μετά Αρτοκλασίας την Παραμονή της Εορτής της Αγίας, την Τετάρτη 25 Ιουλίου στην Ενορία της ομώνυμης συνοικίας του Ελληνικού. Στον Εσπερινό  έλαβαν  επίσης μέρος πλειάδα Ιερέων από την Ιερά Μητρόπολη και πλήθος ενοριτών και προσκυνητών από όλη την Αττική, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Χρήστος Κορτζίδης. 

   Τον Θείο Λόγον κήρυξε ο Εφημέριος του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σουρμένων Ελληνικού Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος Σουλιμιώτης, ο οποίος λαμβάνοντας αφορμή από τις υψηλές θερμοκρασίες του θέρους και πόσο δεν τις αντέχουμε ως άνθρωποι, κάλεσε να αναλογιστούμε και να θαυμάσουμε όλα όσα υπέφερε η Αγία στο αναμμένο καζάνι με το καυτό λάδι και την  πίσσα, για την αγάπη του Χριστού, δίνοντας στους διώχτες της μαρτυρία πίστεως. Αξιοσημείωτο είναι το θαύμα που έκανε στον Αυτοκράτορα Αντωνίνο αν και ήταν διώχτης της με αποτέλεσμα τελικά να μετανοήσει και να ασπαστεί τον Χριστιανισμό. Ο π. Στέφανος κάλεσε στο τέλος όλο τον κόσμο, να κάνει κέντρο της ζωής του την νέα αυτή Ενορία, παίρνοντας αφορμή από την βιωτή της Αγίας Παρασκευής, και έτσι όλοι μαζί να οδηγηθούμε στο Χριστό, ο οποίος είναι η σωτηρία και η ελπίδα σε κάθε μας πρόβλημα, δια πρεσβειών της Αγίας.

   Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας, ευχαρίστησε τον π. Στέφανο για τα όσα πολύ ωραία μας είπε, υπογραμμίζοντας με την σειρά του την πίστη και την αγωνιστικότητα της Αγίας. Στη συνέχεια έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή για το πώς το συνάντησε αυτό το Εκκλησάκι για πρώτη φορά ως τοπικός Ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας, πως τελικά ανυψώθηκε σε Ενορία το 2008, ύστερα από αγώνες, ενέργειες και κινητοποιήσεις και πόσο ευπρεπίστηκε, εξοπλίστηκε και άλλαξε μέσα σε 10 χρόνια, χάρις τις προσπάθειες τόσο της Μητροπόλεως, όσο και των Εφημερίων, Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου αλλά και όλων των Ενοριτών και των κατοίκων της περιοχής. «Όλους αυτούς τους συγχαίρω και τους ευγνωμονώ μέσα από την καρδιά μου», τόνισε ο Ποιμενάρχης μας.

    Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε τρέχοντα θέματα της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού αλλά και της τρέχουσας, εθνικής, κοινωνικής και εκκλησιαστικής επικαιρότητας γενικότερα. Χρειάζεται παρά ποτέ επισήμανε ο Σεβασμιώτατος το αγωνιστικό φρόνημα της Αγίας Παρασκευής και πρέπει και εμείς να δώσουμε ομολογία πίστεως όπως και εκείνη, καθώς βλέπουμε την επίσημη πολιτεία να μας εμπαίζει συστηματικά για το θέμα πρασίνου του παλαιού αεροδρομίου. Συνεχώς βλέπουμε άλλα να λένε προεκλογικά άλλα να γίνονται μετά τις εκλογές, να ζητούν άδεια και στοιχεία για την Ενορία της Αγίας Τριάδος Ελληνικού που υπάρχει από τους Ποντίους που ήρθαν από  την μικρασιατική καταστροφή πριν γίνει το αεροδρόμιο. «Δεν πρόκειται να απαντήσω στο έγγραφο…» είπε με νόημα ο Σεβασμιώτατος. Κάλεσε σε κοινό συντονισμό και αγώνα  Δήμο και Εκκλησία, για να υπερασπιστούμε από κοινού τα δίκαια του κόσμου και των κατοίκων και όχι των επιχειρηματιών και των οικονομικών συμφερόντων όπου προσπαθούν να κάνουν μερικοί. Αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος για το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών, το οποίο υποβαθμίζεται  συστηματικώς, καθώς επιχειρούν και σχεδόν στη πράξη το πέτυχαν, να γίνει προαιρετικό μάθημα και μάλιστα όχι ομολογιακό αλλά διαθρησκευτικό, το οποίο εξισώνουν τον Χριστό μας με τον Βούδα και τον Μωάμεθ, βγάζοντας βασικά κεφάλαια ύλης όπως το πρόσωπο της Παναγία μας. Έχουμε επίσης και την κ. Ρεμπούση να προτείνει σήμερα να σταματήσει ο εκκλησιασμός στα Σχολεία!!!!…εκεί καταντήσαμε όταν στην πρώην κουμουνιστική Ρωσία επανήλθε και το μάθημα και ο Εκκλησιασμός κανονικά στην εκπαίδευση!!! Εάν είστε άθεη κ. Ρεμπούση να το πείτε πριν τις εκλογές για να ξέρει και ο κόσμος ποιον ψηφίζει! Τι να πει κανείς; Πρέπει να αντισταθούμε και να επανέλθουμε στις παραδόσεις μας και να μην αφήσουμε το Δ.Ν.Τ. και την ΤΡΟΙΚΑ και όλους αυτούς να μας αλλάξουν τις ρίζες μας και την πίστη μας.

   Τέλος έκλεισε την ομιλία του ο Ποιμενάρχης μας με ευχές για όλους, ζήτησε συγνώμη για το ύφος αλλά εξήγησε ότι τα λέει αυτά από την ευθύνη και την αγάπη που αισθάνεται προς όλους, λαό ποίμνιο και άρχοντες, καθώς όλους τους αισθάνεται και τους θεωρεί παιδιά του και πρέπει να λέει την αλήθεια ..ακόμα και αν είναι πικρή και ας τον κατηγορούν μερικοί κακοπροαίρετοι προσωπικά γι’ αυτό!

           Μετά το δι’ ευχών ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τον ευλογημένο άρτο σε όλους.

                                                Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως  

         

          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή