Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Εγκόλπιο ημερολόγιο του έτους 2013 μ.Χ., της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.



  Κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, επίσημα, το νέο εγκόλπιο Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε., Β., Β. και Β., για το σωτήριο έτος 2013.
   Είναι το 10ο  κατά σειρά Ημερολόγιο που κυκλοφορεί από την Ιερά Μητρόπολη και είναι αφιερωμένο στο πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου και στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Βούλας, ο οποίος δεσπόζει στην πλατεία της πόλεως.
 
   Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη συμπλήρωση των δέκα χρόνων Αρχιερατείας και Ποιμαντορίας του στη νεοσύστατη Ιερά Μητρόπολη και τονίζει : «Ὡς πνευματικός σας πατέρας, χαίρομαι μαζί σας, ὅταν προοδεύετε ἐν Χριστῷ και θλίβομαι ὅταν διαπιστώνω, πώς ψυχές κινδυνεύουν νά χαθοῦν, ἀπό τίς παγίδες τοῦ πονηροῦ». Επίσης, μεταξύ άλλων, επισημαίνει : « Σέ καιρούς δύσκολους γιά τόν τόπο μας, σε μέρες πού ἡ ἀνεργία, ἡ φτώχεια, ἡ ανέχεια, χτυποῦν τήν πόρτα κάθε νοικοκυριοῦ, σέ μέρες πού κάθε Ἕλληνας ἀγωνιᾶ γιά το αὔριο, ἡ Ἐκκλησία, ὡς Μάνα στοργική, βρίσκεται στο πλευρό κάθε πονεμένου γιά νά τόν ἀνακουφίσει καί νά τόν στηρίξει. » Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κλείνει προσευχόμενος και ευχόμενος : «…ὁ Πανάγαθος Θεός, διά πρεσβειῶν τοῦ Τιμίου Βαπτιστοῦ, νά παρέχει σε ὅλους μας εὐκαιρίες μετανοίας και δύναμη γιά τήν καθημερινή βιοπάλη».
 
    Το ημερολόγιο περιέχει απόσπασμα από το έργο «Λόγοι Ἐγκωμιαστικοί εἰς τόν Τίμιο Πρόδρομο » σε νεοελληνική απόδοση, του Αγίου Θεοδώρου του Στουδίτου, καθώς και ένα απόσπασμα από τον Φώτη Κόντογλου, με τίτλο «Παίγνιον Ἀνόμου Γυναικός. Επίσης, περιέχει σύντομο ιστορικό του ομώνυμου Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Βούλας.  Όπως και τα προηγούμενα ημερολόγια της Μητροπόλεως, έτσι και το φετινό, περιέχει πληροφορίες για την διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεως, τα πρόσωπα που διακονούν στις υπηρεσίες της, τα τηλέφωνα επικοινωνίας, όπως επίσης και τα τηλέφωνα όλων των Ενοριών. Πολύ χρήσιμη και πρακτική είναι η ειδική μηνιαία αναφορά, για το ποιοι ναοί και παρεκκλήσια της Ιεράς Μητροπόλεως  πανηγυρίζουν κάθε μήνα και φυσικά ποιοι άγιοι εορτάζουν καθημερινά, όπως επίσης για τα Αποστολικά και Ευαγγελικά Αναγνώσματα των Κυριακών και των Δεσποτικών και Θεομητορικών Εορτών κ.α.
 
 
Το Ημερολόγιο  επιμελήθηκε για άλλη μια χρονιά, ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης και Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Αντζουλάτος. Τα ιστορικά στοιχεία του Ιερού Ναού στον οποίο είναι αφιερωμένο φέτος το Ημερολόγιο, επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος του ναού και Υπεύθυνος του Γραφείου Γάμων και Διαζυγίων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος π. Σωτήριος Θωμόπουλος.  
   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το Ημερολόγιο και να το προμηθευτούν  άμεσα, σε  όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως και να ενισχύσουν έτσι το πολυποίκιλο φιλανθρωπικό και εν γένει  ποιμαντικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας.
  Αναμφισβήτητα, το Ημερολόγιο Τσέπης της Ιεράς μας Μητροπόλεως,  αποτελεί ένα χρήσιμο εφόδιο για κάθε πιστό που ανήκει ή δραστηριοποιείται στην Μητροπολιτική αυτή περιφέρεια, αλλά και για κάθε ορθόδοξο Χριστιανό γενικότερα.
 
             Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή