Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ομιλία κ. Νικολάου Εμμ. Τζιράκη, στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης.


Ομιλία

του Ομότιμου Καθηγητού

της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

κ. Νικολάου Εμμ. Τζιράκη, στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης


με θέμα

«Περί Αγίας Τριάδος»

 

την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 18:00

στον Ναό μας

 

Σύντομο βιογραφικό του Καθηγητού κ. Νικόλαου Εμμ. Τζιράκη.

O Καθηγητής κ. Νικόλαος Εμμ. Τζιράκης είναι πτυχιούχος της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, της Θεολογικής, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Βυζαντινής Μουσικής του Εθνικού Ωδείου.
Το 2000 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 Τακτικός Καθηγητής του ιδίου Τμήματος για τα μαθήματα: Πατρολογία, Ερμηνεία Πατερικών Κειμένων, Αρχαία Ελληνικά και Θέματα Μεταβυζαντινής Θεολογίας. Σήμερα είναι ομότιμος Καθηγητής.
Έχει λάβει μέρος σε διμερείς μικτές Επιτροπές με θέματα Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης ( Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία κ.λ.π.), σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες κ.λ.π. και έχει ομιλήσει για θέματα της ειδικότητάς του ενώπιον ποικίλου ακροατηρίου.
Έχει γράψει μεταξύ άλλων: 1) Λεξικό Ρημάτων Αρχαίας Ελληνικής (ομαλών και ανωμάλων) σε συνεργασία με τον Στεφ. Πατάκη , 2) Η περί μετουσιώσεως ευχαριστιακή Έρις (διδ. Διατριβή) 3) Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους, 4) Απολογητές, Συμβολή στη σχέση των Απολογιών με την αρχαία ελληνική γραμματεία,  5) Μέγας Βασίλειος και Ελληνισμός, και 6) Πολλά άρθρα σε Εγκυκλοπαίδειες, Επετηρίδες, Τιμητικούς τόμους και Επιστημονικά περιοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή