Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Εσπερινό προσκύνημα του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας, στην Ι.Μ. Παντοκράτορος Ταω Πεντέλης.


  Ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Βούλας, δια του Φιλοπτώχου Ταμείου του, διοργάνωσε την 6η  προσκυνηματική εκδρομή του,  για το Εκκλησιαστικό Έτος 2014-2015, τη Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, με προορισμό την Ι.Μ. Αττικής Παντοκράτορος Ταω Πεντέλης . 

   Οι 52 συμμετέχοντες στην Εκδρομή, προσκυνήσαμε στο καθολικό, τα θαυματουργικά σκηνώματα των Θεοφόρων Πατέρων της Μονής που μαρτύρησαν το Πάσχα του 1680 από τους πειρατές, προσκυνήσαμε στο Καθολικό, ξεναγηθήκαμε στους υπόλοιπους ιερούς χώρους της Ιεράς Μονής, τελέσαμε  Αρτοκλασία υπέρ Υγείας όλων των συμμετεχόντων στην Εκδρομή και συμμετείχαμε στην  Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου.

         
Αξίζει να αναφέρουμε το εξής θαυμαστό γεγονός, που μας διηγήθηκε η Μοναχή που μας ξενάγησε και έγινε μάλιστα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα : "Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε ένα παιδί παραπληγικό από την Ρωσία με τους γονείς του 21 προς 22! Δεν είχε περπατήσει ποτέ στη ζωή του! Στο μυαλό όμως διάνοια ! Τελειόφοιτος της Νομικής αριστούχος! Προσκύνησαν τα ιερά σκηνώματα των Αγίων, τον Σταύρωσε και η Γερόντισσα με Ιερά Λείψανα και του είπε : Οι άγιοι έχουν παρρησία και τους ακούει ο Θεός! Από εσένα εξαρτάται πλέον αν έχεις πίστη να σηκωθείς να περπατήσεις! Κάποια στιγμή οι γονείς επισκέφθηκαν την έκθεση της Μονής και το παιδί έμεινε μόνος του στο Ναό, όπου σε λίγο σηκώθηκε και όχι μόνο αυτό άρχισε να τρέχει στο προαύλιο και σε άλλους χώρους της Μονής!! Το θαύμα έγινε ! Ο νέος θεραπευμένος ποια, είπε ότι όταν αποφοιτήσει από την Νομική της Μόσχας, θα έρθει με τα πόδια στην Ελλάδα να προσκυνήσει στο μοναστήρι!!"
 Όλοι θαυμάσαμε και δοξολογήσαμε Τον Θεό,  για το γεγονός!! 
  Μετά το τέλος του Μ. Αποδείπνου, στις 6.30 μ.μ. το βράδυ αναχωρήσαμε για την Ενορία μας και στις 7.35 μ.μ. φτάσαμε στο Ναό μας,  όλοι  ευχαριστημένοι γι’ αυτή τη σύντομη αλλά τόσο ουσιαστική πνευματική απόδραση.

   Η επόμενη προγραμματισμένη προσκυνηματική Εκδρομή της Ενορίας μας, θα γίνει, πρώτα ο Θεός, στις 31 Μαρτίου 2015, με προορισμό τα ιστορικά Καλάβρυτα. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδρομή θα δημοσιοποιηθούν με νεότερη Ανακοίνωση.   



                  Εκ του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή