Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ο κ. Σωτήριος Τσιόδρας ενημέρωσε τους Ιεράρχες για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το κοινό καλό

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η διευρυμένη συνέδρια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, συμμετείχε και .
Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε τους Ιεράρχες για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το κοινό καλό.
«Ενημέρωσα τους Ιεράρχες και υπήρξε απόλυτη κατανόηση, τώρα το μόνο που περιμένουν είναι οι αποφάσεις των Ιεραρχών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.
Μετά το πέρας της διευρυμένης συνεδρίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ας κλείσουν όλες οι υπόλοιπες εκκλησίες, τα τζαμιά, οι αρμένικες εκκλησίες, μόνο εμείς πρέπει να κλείσουμε; Όλοι αυτοί δηλαδή να είναι στο απυρόβλητο;»
Δηλώσεις έκανε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος τόνισε: «Είμασταν 25 Ιεράρχες και είπαμε 25 διαφορετικά πράγματα».
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, εξερχόμενος του Συνοδικού Μεγάρου τόνισε: “Είπαμε τις απόψεις μας! Η απόφαση θα είναι σε καλό δρόμο για το καλό όλων μας".
"Θα πω όμως μια προσωπική άποψη. Γιατί μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία; Υπάρχουν πολλά δόγματα στην Ελλάδα" συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και διαφωνίες κατά του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου, ο οποίος σταμάτησε τις Ακολουθίες πριν ακόμα αποφασίσει κάτι η Ιερά Σύνοδος.
Τέλος να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρία της ΔΙΣ, όπου αναμένεται και η επίσημη απόφαση της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή