Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο Γλυφάδας Παύλος προσκεκλημένος στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας για τις λατρευτικές εκδηλώσεις του Οσίου Γεωργίου του Νέου.



Στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας βρέθηκε  το τριήμερο 3, 4 και 5 Απριλίου Μητροπολίτης Δράμας προσκεκλημένος του τοπικού Ποιμενάρχου κ. Παύλου,  ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος.  Η πόλη της Δράμας την Κυριακή Δ Νηστειών εόρτασε την σύναξη του Οσίου Γεωργίου (Καρσλίδη) του νέου  στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Δράμας.  Ο Όσιος Γεώργιος, είναι ο λατρεμένος όσιος του ποντιακού στοιχείου ενώ ελάχιστοι γνωρίζουν ότι και η αδελφή του Οσίου είναι ενταγμένη στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο. Πρόκειται για την Οσία Άννα την Παρθένο,  εκοιμήθηκε  το 1910 σε ηλικία 14 ετών.

Την Κυριακή  στη Δράμα τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Δράμας Παύλου και χοροστατούντων των μητροπολιτών Σερρών κ. Θεολόγου, Εδέσσης κ. Ιωήλ,   Γλυφάδας Παύλου και Λαγκαδά κ. Ιωάννη 

Σήμερα τα λείψανα της Αγίας Άννας φυλάσσονται στη μονή Σίψα, στη Δράμα, σε ένα ασημένιο κιβώτιο μπροστά στην εικόνα της Παναγίας.

Το πρόγραμμα των Λατρευτικών Εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε  ως εξής : Την Παρασκευή 1 Απριλίου: στις 6.45 μ.μ. έγινε η  Υποδοχή της λάρνακος των Ιερών λειψάνων του Οσίου Γεωργίου του Νέου, ενώ στις 7.00 μ.μ. τελέσθηκε  η Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου όπου και κήρυξε τον Θείον Λόγον σχετικά με την Παναγία μας αναφερόμενος και στον Άγιο Γεώργιο τον νέο.

Το Σάββατο 2 Απριλίου: Από 7.00 π.μ. έως 10.30 π.μ. τελέσθηκε ο  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία., ενώ ο Μητροπολίτης Γλυφάδας λειτούργησε στην Ιερά Μονή Σίψας.
Στις 7.00 μ.μ. :Τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 3 Απριλίου, Δ΄ Νηστειών: Από 7.00 π.μ. έως 11.00 π.μ. : Τελέσθηκε ο ‘Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς λάρνακος και Μετά την περαίωση της λιτανείας τελέσθηκε η παράκληση του Οσίου.
Την Δευτέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας αναχώρισε για την Μητρόπολη Γλυφάδας όπου και έφτασε στο Αντιαιρετικό Σεμινάριο της τοπικής Εκκλησίας στις 6.30 μ.μ. .


π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή