Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας.




Την Κυριακή του Πάσχα στις 7.00 μ.μ.,  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των  Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας  τελέσθηκε ο  Εσπερινός της Αγάπης,   χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου, σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας μας και σε κλίμα Λαμπροφόρο και Αναστάσιμο.

Ο Σεβασμιώτατος και οι περισσότεροι Ιερείς της Μητροπόλεως (εκτός από τρεις που είχαν ορισθεί να συμμετέχουν στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντα Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βουλιαγμένης)  ενδύθηκαν τα  άμφιά τους στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού  και ακολούθως εν πομπή κατευθύνθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης,  όπου περίμεναν εκατοντάδες πιστοί, από όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως για να συμμετέχουν στον Εσπερινό.  

Το Ευαγγέλιο της Αγάπης ανεγνώσθηκε στις εξής   γλώσσες : Ελληνική, Τουρκική, Γαλλική, Αλβανική, Ρουμανική καθώς επίσης και στην Ομηρική διάλεκτο, από αντίστοιχους Ιερείς, γνώστες των γλωσσών αυτών.  Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωνος, διάβασε από τον Άμβωνα, το Πασχάλιο Μήνυμα του Ποιμενάρχου μας για το 2011.


Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τα πασχαλινά αυγά, ένα εικονάκι της αναστάσεως και την αρχιερατική του ευλογία, σε κληρικούς και λαϊκούς, ενώ αντάλλαξε τον πασχαλινό χαιρετισμό με όλους το «Χριστός Ανέστη». Την άλλη μέρα το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Θ.Λειτουργια στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καβουρίου στη Βουλιαγμένη.
       

  π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή