Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.



Η τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. εορτάζει και φέτος ιδιαιτέρως και πανηγυρικώς, την μνήμη των Πολιούχων της, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Την παραμονή της Εορτής Κυριακή 20 Μαΐου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ. προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλου, όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλών κληρικών προσκεκλημένων, τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο μεγάλος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.
   Μετά την λιτή, την Αρτοκλασία και τα Απόστιχα, ο Μητροπολίτης  κ. Παύλος κήρυξε τον Θείον Λόγον, αναφερόμενος στο βίο και τα πρόσωπα των εορταζομένων Αγίων και τη συμβολή τους και την εύνοιά τους για την διάδοση του Χριστιανισμού. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο Ποιμενάρχης στα προσκυνήματα σε όλη την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, τα οποία έγιναν κτήτορες και υπάρχουν μέχρι σήμερα, προσφέροντας αγιασμό σε όλους τους πιστούς.
  Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, αναφέρθηκε στο σήμερα, στην πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα του σήμερα στον τόπο μας, κάλεσε πολιτικούς και κόσμο να συνέλθουν πνευματικά και να στραφούν στον Θεό δια της μετανοίας και της προσευχής. Κάλεσε όλους άνδρες και γυναίκες να μιμηθούν τους Αγίους και τον βίο τους, όπου είναι και η λύση και διέξοδος, στην πνευματική και οικονομική κρίση της εποχής μας. Στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου στην τελετή του Αγίου Φωτός, την συγκίνηση που αισθάνθηκε και  έκλεισε με ευχές για υγεία πνευματική και σωματική προς όλους.   
Στη συνέχεια, ( γύρω στις 9.30 το βράδυ ) πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης, που φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στον Ιερό Ναό καθώς και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων, με την συμμετοχή και την παρουσία εκτός των Κληρικών, βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, των τοπικών αρχών και συλλόγων, στρατιωτικών, ναυτικών, και αστυνομικών αγημάτων, μαθητών και παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και πλήθος κόσμου.     
  Μετά την περιφορά στη πόλη της Γλυφάδας την ολοκλήρωση με την επιστροφή στον Ιερό Ναό έγινε η απόλυση. Στο τέλος της ακολουθίας ο Πρωτοσύγκελος και Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος ευχαρίστησε με την σειρά του όλους τους κληρικούς και όλους τους φορείς, οι οποίοι βοήθησαν εμφανώς και αφανώς για την φετινή πανήγυρη του Καθεδρικού Ναού. Ευχήθηκε καλή δύναμη στο Σεβασμιώτατο για το ταξίδι και την ειρηνική επίσκεψη που θα συμμετέχει με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στην Εκκλησία της Ρωσίας και να γυρίσει πίσω ανανεωμένος στα καθήκοντα και τη Μητρόπολή του.
Την Παρασκευή 21 Μαΐου ανήμερα της Εορτής, στις 7 :00 το πρωί, θα αρχίσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας .  

π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή