Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Oλοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της Πανηγύρεως του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.



Με την τέλεση του Μεθεόρτιου Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στους Αγίους, ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της Πανηγύρεως των Πολιούχων και Προστατών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας,

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Πρωτοσύγκελος και Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος αναφέρθηκε στην τραγικότητα της πολιτικής κατάστασης της χώρας και την έμμεση ή άμεση εχθρικότητα εναντίον της Εκκλησίας και τα σύγκρινε με την εκκλησιαστική πολιτική του Αγίου Κωνσταντίνου. Πως τώρα παραθεωρούν το Χριστό και την Εκκλησία προσπαθώντας να την βγάλουν στο περιθώριο, ενώ αντίθετα ο Μέγας Κωνσταντίνος τους τοποθέτησε στο κέντρο της αυτοκρατορίας, γνωρίζοντας ότι δεν αρκεί μόνο η επιβίωση ή ο πολιτισμός, αλλά ο Θεός που νοηματοδοτεί όλα αυτά και μάλιστα ο Αναστημένος Χριστός.  

   Ο π. Αλέξιος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα (άρνηση ασπάσεως του Σταυρού στη Βουλή ή εναγκαλισμός της Εκκλησίας για σκοπιμότητες, άρνηση μισθοδοσίας του Κλήρου κτλ) στα οποία δείχνουν ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος είναι επίκαιρος και θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο για κάθε άνθρωπο που ασκεί εξουσία σε αυτό τον τόπο. Στο τέλος ευχαρίστησε του όλους κληρικούς και λαϊκούς οι οποίοι με την παρουσία τους και τον κόπο τους, βοήθησαν εμφανώς και αφανώς  στη φετινή πανήγυρη του Καθεδρικού Ναού.

     Να σημειωθεί ότι μέχρι αργά το βράδυ πλήθος προσκυνητών κατέκλεισαν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό και παραμονή και ανήμερα και ευχόμεθα όλοι να έχουν τις πρεσβείες των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη ζωή τους.


      π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή