Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Κοπή Βασιλόπιτας και Σύναξη Κατηχητών της Ι. Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β.




Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου  2014 στο Πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση Κατηχητών για το νέο έτος 2014.

Παραδοσιακά, στην πρώτη Συνάντηση των Κατηχητών και Κατηχητριών κάθε νέου έτους, κόβεται και η Βασιλόπιτα  του Γραφείου Νεότητος. Και φέτος ο Σεβασμιώτατος  ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, κόβοντας τα κομμάτια και λέγοντας τις ευχές του.

          Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον π. Αντώνιο Χρήστου, Γραμματέα και μέλος της Επιτροπής Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως. Αφού ευχαρίστησε την Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας για την πλουσιοπάροχη φιλοξενία, ο π. Αντώνιος επέστησε την προσοχή των Κατηχητών στη διεξαγωγή των αθλητικών πρωταθλημάτων, στα πλαίσια των Κατηχητικών Συνάξεων και προέτρεψε τους Κατηχητές να καταθέσουν τυχόν προτάσεις για τη βελτίωση του κατηχητικού έργου.








Έπειτα, προβλήθηκαν 3 βιντεάκια-ταινίες μικρού μήκους («Tzafar»,  Ελληνικής Παραγωγής,  «το Λάθος», Ελληνικής παραγωγής  και  «2+2=5», Ιρανικής Παραγωγής). Η προβολή έγινε από τον π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο, μέλος της Επιτροπής Νεότητος και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών και δόθηκαν συμβουλές  για το πώς μπορούν οι ταινίες να γίνουν αφορμή να περάσουν διδασκαλίες ορθόδοξες αλλά και να προβληματίσουν τα παιδιά.   

Μετά από τον σχολιασμό του π. Κωνσταντίνου, ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από Ιερείς Νεότητος,  Κατηχητές και Κατηχήτριες και έγινε γόνιμος διάλογος.  Εν συνεχεία, όλοι γεύθηκαν  τα κεράσματα που προσέφερε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών. Στο τέλος της Εκδηλώσεως, ο Ποιμενάρχης μας, μοίρασε προσωπικά στον κάθε Κατηχητή, τα κομμάτια της Βασιλόπιτας και από ένα βιβλίο για τον Γάμο, Εκδόσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, ως ευλογία. 





Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή