Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Mεγάλη χάρη και ευλογία, έλαβαν όσοι μετείχαν στην Εσπερινή Προσκυνηματική Εκδρομή στην Ι.Μ. Moνή Σωτήρος, στο Μήλεσι Αττικής από την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Βούλας.


Ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Βούλας, διοργάνωσε στα πλαίσια του Φιλοπτώχου Ταμείου του, την 6η Προσκυνηματική Εκδρομή για το Εκκλησιαστικό Έτος 2013-2014, στις  27 Φεβρουαρίου 2014, με προορισμό το Γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στο Μήλεσι Αττικής, το Μοναστήρι το οποίο ίδρυσε και μόνασε ο  νέος και σύγχρονος Άγιος της Εκκλησίας μας, ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης . 



 Οι 61 συμμετέχοντες στην Εκδρομή, αναχωρήσαμε στις 2.00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό μας με λεωφορείο, και φτάσαμε στο Ιερό Ησυχαστήριο στις 3.30 μ.μ.. Ξεκινήσαμε το προσκύνημά μας, από το κελί του Αγίου Πορφυρίου και εν συνεχεία περάσαμε  στο Καθολικό του Μοναστηριού όπου τελέσαμε  τον Εσπερινό , την Ακολουθία της Αρτοκλασίας και την Ιερά Παράκληση του Αγίου Πορφυρίου. Ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε εκ μέρους του γκρούμπ, για την  φιλοξενία καθώς επίσης την άδεια και ευλογία να τελέσουμε τις παραπάνω ακολουθίες. (Η ομιλία βρίσκεται εδώ)

 Εν συνεχεία ο κ. Αρβανίτης μίλησε για τον βίο του Αγίου Πορφυρίου και λίγα ιστορικά στοιχεία για το Ησυχαστήριο.  Μετά το κέρασμα στο αρχονταρίκι και την διανομή του Άρτου, τελέσαμε στο Κοιμητήριο της Μονής Τρισάγιο στον Μακαριστό Γέροντα Δανιήλ Γούβαλη και τις παλαιότερες Μοναχές και Καθηγουμένες. Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε στο Λεωφορείο μας και επιστρέψαμε στην Ενορία μας στις 7.00 μ.μ. το βράδυ!

  Το επόμενο προσκύνημα της Ενορίας μας, θα πραγματοποιηθεί πρώτα ο Θεός το Σάββατο 28 Μαρτίου 2014 για την Ι.Μ. Παναγίας Βαρνάκοβας. Θα βγει ιδιαίτερη ανακοίνωση αναλυτικότερα τον επόμενο μήνα!



                                  Εκ του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή