Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Στιγμές από το Ποιμαντικό πρόγραμμα του Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου.





       Στις 9 Φεβρουαρίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έγιναν τα εγκαίνια της εκθέσεως φωτογραφικών πινάκων του Ουκρανικού Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και πολιτιστικής κληρονομιάς  «Αγία Λαύρα του Κιέβου της Ουκρανίας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εορτασμών της μνήμης του Αγίου Φωτίου, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουκρανίας και της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Ορθοδόξου  Εκκλησίας. Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και  Βάρης κ. Παύλος.

     Κατά τη διάρκεια της Εκδηλώσεως,  χαιρετισμό απηύθυναν   ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Βλαδίμηρος Σκουρώφ, ο Γενικός Διευθυντής του Ουκρανικού Μουσείου «Αγία Λαύρα του Κιέβου της Ουκρανίας» κ. Λιουμπομίρ Μιχαϊλίνα, ο Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ε, Β. Β. και Β., και ο Εκπρόσωπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της  Ουκρανίας, Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας. Ο π. Ανδρέας,  μεταξύ άλλων, διάβασε τον   χαιρετισμό του Καθηγουμένου της Αγίας Λαύρας του Κιέβου και προσέφερε,  εκ μέρους της Ουκρανικής Εκκλησίας, εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου,  προς τον Μακαριώτατο, δια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, ο οποίος και παρέλαβε την εικόνα.


       Οι παρευρισκόμενοι στην Εκδήλωση,  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ψαλμωδίες της παιδικής χορωδίας του Κέντρου ανάπτυξης της Ουκρανικής πολιτιστικής κληρονομιάς «Τρεμπίτα» και της  χορωδίας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.

       Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, τέλεσε τα εγκαίνια του νέου Αιμοδυναμικού εργαστηρίου  και της  ανακαινισμένης πρότυπης Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ασκληπιείο» Βούλας.  Κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής, χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ενώ παρουσιάστηκαν από τον διοικητή του νοσοκομείου, κ. Ηρακλή Καραγεώργο, και τον Συντονιστή Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος, κ. Αθανάσιο Μανώλη, το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, το Καρδιολογικό Τμήμα, το Ιατρείο Υπέρτασης, η Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης καρδιοπαθών και το Εργαστήριο Ηχοκαρδιογραφίας, που ήδη βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία.

     Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014,  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, έκοψε την Βασιλόπιτα των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως. Οι ευχές και ο λόγος του Σεβασμιωτάτου μας, βρίσκονται στο ακόλουθο βίντεο.






Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή