Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.


Η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κατά την Εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρίζουν : α) Ο Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βουλιαγμένης (Καβουρίου), β) Ο Κοιμητηριακός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κοιμητηρίου Γλυφάδας και γ) Ο Στρατιωτικός Ιερός Ναός της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη.

  Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής μετά Αρτοκλασίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, στις 5.30 μ.μ χοροστάτησε αρχικώς στον Εσπερινό του Κοιμητηριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κοιμητήριο Γλυφάδας και όταν ολοκληρώθηκε, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βουλιαγμένης (Καβουρίου), με τη συμμετοχή πλήθος Ιερέων και πιστών .

 Στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Κοιμητηρίου ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Λαζαρίδης, Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γλυφάδας. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, τέλεσε πάνδημο Τρισάγιο για όλους τους Κεκοιμημένους αδελφούς μας, που είναι θαμμένοι στο Ιερό αυτό Κοιμητήριο.  

 Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Βουλιαγμένης, ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Γλυφάδας, Αρχιμανδρίτης π. Κλαύδιος Καλαράς, ο οποίος στην ομιλία του, συνδύασε το γεγονός της σωτήριας ομολογίας του Αποστόλου Θωμά για την Ανάσταση με τον βίο και την αγιότητα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

  Στο τέλος και των δύο Εσπερινών ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τον ευλογημένο Άρτο σε όλους τους πιστούς προσωπικά, αφού πρώτα απεύθυνε τον Αναστάσιμο χαιρετισμό.

 Αύριο ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Άγίου Γεωργίου Κοιμητηρίου και ανακοινώθηκε επίσης ότι το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας και θα χειροτονήσει στον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, τον Αναγνώστη και Θεολόγο κ. Ιωάννη Θύλιζα.  

                                                 (διακρίνεται αριστερά)

π. Αντώνιος Χρήστου
Αγίου Νεκταρίου Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή