Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Η λαμπροφόρος Ανάσταση και ο Εσπερινός της Αγάπης, στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.



 
Φέτος ο Ποιμενάρχης μας αλλά και η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. είχε και έζησε μεγάλες ευλογίες κατά το  Άγιο Πάσχα. Το Μεγάλο Σαββάτο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, μετέβηκε με την υπόλοιπη επίσημη Ελληνική Αποστολή στους Αγίους Τόπους και συμμετείχε στην Αφή του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο, στην τελετή που ετέλεσε, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. Θεόφιλος.

 Στη συνέχεια στην επίσημη αίθουσα του θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ο Μακαριώτατος παρέδωσε επίσημα το Άγιο Φως στην Ελληνική Αποστολή. Με ειδική πτήση έφτασαν γύρω στις 9.00 το βράδυ ώρα Ελλάδος. Εκεί ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε χαιρετισμό προς όλους  τους Ορθοδόξους της Πατρίδος μας, τονίζωντας την αξία του Αγίου Φωτός και ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκής Ιεράς Συνόδου για την τιμή να επιλέξουν την ταπεινότητά του για εκπρόσωπο, καθώς την Ελληνική πολιτεία για την ειδική πτήση αλλά και τον ίδιο τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την τιμή και ευλογία και αγάπη προς το πρόσωπό του.

   Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας μετέβηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεώς μας και παρέδωσε ο ίδιος το Άγιο Φως στους προϊσταμένους των Ιερών Ναών της Μητροπόλεώς μας . Στη συνέχεια τέλεσε την Ακολουθία της Παννυχίδος, του όρθρου και της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας.

Την Κυριακή του Πάσχα στις 7.00 μ.μ.,  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των  Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας  τελέσθηκε ο  Εσπερινός της Αγάπης,   χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου, σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας μας και σε κλίμα Λαμπροφόρο και Αναστάσιμο.

Ο Σεβασμιώτατος και όλοι οι Ιερείς της Μητροπόλεως  ενδύθηκαν τα  άμφιά τους στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού  και ακολούθως εν πομπή κατευθύνθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης,  όπου περίμεναν εκατοντάδες πιστοί, από όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως για να συμμετέχουν στον Εσπερινό. 


Το Ευαγγέλιο της Αγάπης ανεγνώσθηκε στις εξής   γλώσσες : Ελληνική, Τουρκική, Γαλλική, Αλβανική, Ρουμανική καθώς επίσης και στην Ομηρική διάλεκτο, από αντίστοιχους Ιερείς, γνώστες των γλωσσών αυτών.  Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωΐνος, διάβασε από τον Άμβωνα, το Πασχάλιο Μήνυμα του Ποιμενάρχου μας για το 2012.


Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τα πασχαλινά αυγά, ένα εικονάκι της αναστάσεως και την αρχιερατική του ευλογία, σε κληρικούς και λαϊκούς, ενώ αντάλλαξε τον πασχαλινό χαιρετισμό με όλους το «Χριστός Ανέστη».



  π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή