Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πρώτη Σύναξη Κατηχητών για το εκκλησιαστικό έτος 2013-2014 (ΒΙΝΤΕΟ).



Την  Κυριακή 13 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γλυφάδας, τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού,  με την παρουσία του Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου,  όλων των Ιερέων Νεότητος και των Κατηχητών και  Κατηχητριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.. Μετά το τέλος του Εσπερινού, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, ακολούθησε σύντομη προσευχή και  παρατέθηκε ένα μικρό κέρασμα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, προς τιμήν όλων των συμμετεχόντων.

Στη συνέχεια, ο π. Αντώνιος Χρήστου, Γραμματεύς του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδηλώσεως και έκανε την πρώτη εισήγηση.

 Ο π. Αντώνιος παρουσίασε, με τη χρήση διαφανειών, τα κυριότερα σημεία και τα πορίσματα του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος που διοργάνωσε με επιτυχία η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το Συνέδριο είχε γενικό θέμα «Μέθοδοι και τρόποι διδασκαλίας των κατηχητικών μαθημάτων» και έλαβε χώρα τον Αύγουστο 2013, στις Κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στη Ρίζα Αντιρρίου.  

Αμέσως μετά, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας και μέλος της Επιτροπής Νεότητος  π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος,  σχολίασε τα όσα ακούστηκαν και έδωσε υλικό για την περαιτέρω συζήτηση που ακολούθησε. Κλείνοντας, ο π. Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στον Τόμο του Κατηχητικού υλικού που ετοίμασε και φέτος το Γραφείο Νεότητος και έλαβαν ως εφόδιο οι Ιερείς Νεότητος και δι’ αυτών οι Κατηχητές.  Πρόκειται για ένα φάκελο με διαφάνειες και  DVD  με το εποπτικό υλικό και με ενσωματωμένες ταινίες για τα φετινά μαθήματα.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε πάλι ο π. Αντώνιος και τόνισε την αναγκαιότητα των Αθλητικών δραστηριοτήτων των Ενοριών, οι οποίες αποτελούν παράλληλο τρόπο κατηχήσεως των παιδιών.

Κατόπιν, ο λόγος  δόθηκε στον κ. Αντώνιο Γλύκα, ενορίτη του Αγίου Νικολάου Γλυφάδας, γνωστό παλαίμαχο ποδοσφαιριστή με πλούσια δράση  και προσφορά στον αθλητισμό μέχρι και σήμερα, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του μίλησε  για την αναγκαιότητα της Εκκλησίας και του αθλητισμού στη ζωή του παιδιού και για τη συνεργασία που έχει με την Ιερά Μητρόπολη.


Έπειτα,  ο Σεβασμιώτατος   ευλόγησε και  έκλεισε την πρώτη φετινή Συνάντηση των Κατηχητών λέγοντας τα εξής : (Βίντεο

Ακολούθησε διάλογος, έγιναν παρεμβάσεις από αρκετούς κατηχητές και Ιερείς Νεότητος και ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους  καλή και καρποφόρα κατηχητική χρονιά.   Στο τέλος της Εκδήλωσης, οι Ιερείς Νεότητος και ένας-ένας οι κατηχητές, έλαβαν τα  επίσημα  Ενταλτήρια από το χέρι του Σεβασμιωτάτου,  μαζί με ένα βιβλίο για το Γάμο, εκδόσεως της Ιεράς Μητροπόλεως.



                                                    Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή