Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως, Ιερά Παράκληση και Ιερά Αγρυπνία στην Ενορία της Αγίας Τριάδος Γλυφάδας.


Στις 24 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 5.10 μ.μ., παραμονή της Αγίας Αικατερίνης, η Ενορία της Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, υποδέχθηκε τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, που φυλάσσεται στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου, στην Ενορία του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας.

  Στην υποδοχή έγινε ειδική δέηση από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και στη συνέχεια το Ιερό Λείψανο αποτέθηκε στο κέντρο του Ιερού Ναού, μπροστά από το Ιερό Εικόνισμά του το οποίο ανήκει και μεταφέρθηκε ειδικά γι αυτό το σκοπό, από την Ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης.

Στη συνέχεια τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση του Αγίου, στο τέλος της οποίας ομίλησε καταλλήλως και σχετικώς με τον Άγιο Λουκά, ο π. Αντώνιος Χρήστου, Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας. Ολόκληρη η ομιλία του π. Αντωνίου βρίσκεται εδώ.


Μετά το τέλος της ομιλίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Σταυροφόρος Οικονόμος  π. Γεώργιος Γαντζός, ευχαρίστησε τον ομιλητή για την ομιλία του και για την προσκόμιση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά  όπου και θα παραμείνει για δύο μέρες στον Ιερό Ναό.

  Στις 8.30 μ.μ. τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν και μνήμην της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης, στην οποία έψαλε Χορός Σπουδαστών της Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής  της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. και ομιλητής ήταν ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος.  


  Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται και 25 και 26 Νοεμβρίου 2014 και ολοκληρώνονται με την Αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου στις 10.00 π.μ. μετά την Θεία Λειτουργία του Αγίου Στυλιανού.


          π. Αντώνιος Χρήστου

    www.axrhstou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή