Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Η ημέρα μνήμης των Πεσόντων Πυροσβεστών στη Βούλα.



   Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των δύο αδικοχαμένων Πεσόντων Πυροσβεστών Παύλου Σκούρτη και Ανδρέα Μποσινά, στο χώρο του συμβάντος στην περιοχή «Κρεμαστός Λαγός» κοντά στο Κοιμητήριο, στο Πανόραμα της Βούλας, τελέστηκε παρουσία του Διοικητή του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Πιερρακάκη στις 12 Νοεμβρίου 2014. Αυτή η πράξη αποτελεί ένδειξη τιμής και μνήμης των δύο εικοσιεπτάχρονων  πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος και δυστυχώς δε βρίσκονται ανάμεσά μας.

   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Διοικητή, αρκετοί αξιωματικοί και συνάδελφοι  των δύο πυροσβεστών από το 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών που εδρεύει στο Ελληνικό, καθώς ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος μαζί με τους εθελοντές Πυροσβέστες του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

   Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Βούλας π. Αντώνιο Χρήστου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Διοικητή κ. Πιερρακάκη και από Εκπρόσωπο των Εθελοντών Πυροσβεστών .  Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια ψάλθηκε ο Εθνικός Ύμνος. Στο τέλος μοιράστηκε και από ένα κομμάτι άρτου, προς «συγχώρεση» των δύο πυροσβεστών και η λιτή τελετή έλαβε τέλος.   


   Να σημειωθεί ότι ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, στην περιοχή ευθύνης των οποίων υπάρχουν μνημεία πεσόντων πυροσβεστών καθώς η 12η Νοεμβρίου,  έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», αφού είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του 72 χρόνια πριν, σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη.


  Στην περίπτωση της Βούλας, το συμβάν συνέβηκε στις 15 Ιουλίου του 1999 όταν το όχημα των πυροσβεστών αναποδογύρισε για άγνωστους λόγους και έπεσε στο γκρεμό, ύστερα από κλήση που έλαβαν για πυρόσβεση στην περιοχή της Βάρης. Στο πλήρωμα υπήρχε και μία γυναίκα πυροσβέστης που ευτυχώς η ίδια σώθηκε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή