Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Ξεκινάει η Ψηφοφορία των Προσκυνηματικών Εκδρομών του Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης για το Εκκλησιαστικό έτος 2019-2020.


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ,
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΒΑΡΗΣ
________
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΠΡΟΦΗΤΟΥ  ΗΛΙΟΥ  ΚΟΡΜΠΙ  ΒΑΡΗΣ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ
 ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020.
(Από Οκτώβριο 2019 έως Ιούνιο 2020)
Απογευματινές Εκδρομές:   Μονοήμερες Εκδρομές :
Ι. Μ. Ασωμάτων – Πετράκη     Ι. Μ. Οσίου Θεοδοσίου Αργολίδος
Ι. Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλη Κοιμ. Θεοτόκου Καλαμίου
Ιερά Μονή Παντοκράτορος       Ι. Μ. Οσίου Παταπίου Λουτρακίου  ( – Ταώ (Νταού) Πεντέλης)       Ι.Μ. Πάντων Χαρά Κορινθίας
Ι. Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ι. Μ. Αγίων Τεσ/κοντα Σπάρτης
(«Κλειστών», Φυλή Αττικής) Ι. Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα
Ι. Μ. Παναγίας Γοργοεπηκόου Παναγία Πλατανιώτισα Αιγίου 
 (Μάνδρα Αττικής)                     Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Θηβών 
Άλλο :                                                         Άλλο :
1………………………………………….1………………………
2………………………………………....2………………………
3……………………………………........3………………………
4……………………………………........4……………………...
    
Διήμερες - Τριήμερες:                Εκδρομές Εξωτερικού
Προσκυνήματα Κυθήρων ……                 Κωνσταντινούπολη …..
Ι. Μ. Παναγίας Προυσιώτισσας ….          Ρουμανία                  ……
Προσκυνήματα της Μεσσηνίας ….          Βουλγαρία                 …..
Προσκυνήματα της Λευκάδας…..            Ιταλία                          …..
Προσκυνήματα της Ζακύνθου…..            Κύπρος                       ….
Άλλο:                                                                   Άλλο:  
1…………………………………………. 1………………………....
2………………………………………....  2………………………
3……………………………………........ 3…………………….
4……………………………………........ 4………………………

Οδηγίες  για την Ψηφοφορία :
Τον Σεπτέμβριο του 2019, θα πραγματοποιηθεί 2ήμερη Εκδρομή στα Μετέωρα.

Από τον Οκτώβριο 2019 θα πραγματοποιηθούν (εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός προσκυνητών)
4 Απογευματινές Εκδρομές: (Οκτώβριος 2019, Δεκέμβριος 2019, Φεβρουάριος2020, Απρίλιος2020)
3 Μονοήμερες Εκδρομές : (Νοέμβριος 2019, Ιανουάριος 2020, Μάρτιος 2020)
1 Διήμερη ή Τριήμερη Εκδρομή : Μάϊος 2020 και
1 Εξωτερικού 4-6 ημέρες τον Ιούνιο του 2020.
Ο κάθε Ενορίτης έχει δικαίωμα να ρίξει ένα ψηφοδέλτιο και 2 ψήφους σε κάθε κατηγορία Προσκυνημάτων (σύνολο 8), βάζοντας  Σταυρό στις τελίτσες δίπλα από το Προσκύνημα.

Όποιος ψηφοδέλτιο βρεθεί με παραπάνω από 2 ψήφους σε κάθε κατηγορία, το Ψηφοδέλτιο θα θεωρείται άκυρο και δεν θα λαμβάνεται υπόψιν.

Μπορούν τα παιδιά και γενικότερα οι ανήλικοι να ψηφίσουν.

ΥΠΕΥΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΩΣ ΩΡΑΣ :
19-20/10/2018: Μεγαλόχαρη—Μονή Κεχροβουνίου στην Τήνο.
27/11/2018: Ι.Μ. Παναγίας Μαλεβής - Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Βαρσών.
21/1/2019: Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα Αρκαδίας - Ιερά Μονή Αμπελακίου Αρκαδίας.
5/3/2019 : Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ Ευβοίας -Όσιο Ιωάννη το Ρώσο, στο Προκόπι Ευβοίας.
28/3/2019: Ι. Μ. Αγίας Λαύρας και Ι. Μ. Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.
10-14/5/2019:  Προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους
20-21/6/2019: Προσκυνήματα της Νήσου Άνδρου (Ιερές Μονές: α) Αγίας Μαρίνας, β) Αγίου Νικολάου, γ) Ζωοδόχου Πηγής και δ) Παναχράντου)

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΕΝΟΡΙΤΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 10ο -ΙΟΥΛΙΟΣ 2019




Ομιλία στην μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Πέτρου & Παύλου

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Γλυφάδας





Γλυφάδα, 24 Ιουνίου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Γλυφάδας, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Γλυφάδας στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.
Στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Γλυφάδας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:
Α/ΑΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΩΡΕΣ
13.1 Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι)50
23.2 Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ)50
33.3 Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ)50
43.4 Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή25
53.5 Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media)25
63.6 Δημιουργία Ιστοσελίδας50
73.7 Ηλεκτρονική εφημερίδα50
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη, 27 Ιουνίου, μπορείτε να απευθυνθείτε:
Τηλ.: 213 2025236 – 238
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, Σάκη Καράγιωργα 2 & Διαδόχου Παύλου, Τ.Κ.: 16675
E-mail: paideia@glyfada.gr
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Επισυνάπτεται η σχετική αίτηση.






2 συνημμένα αρχεία — Λήψη όλων των συνημμένων αρχείων
ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ_ΝΕΑ ΦΑΣΗ.doc
710K Προβολή ως HTML Λήψη
20190624_dt_dia_viou_mathisi.doc
180K Προβολή ως HTML Λήψη

Ομιλία στην Αγρυπνία της Εορτής του Γενεσίου του Ιωάννου του Προδρόμου

Ένας Μεσαιωνιστής - δήθεν Μεσσιανιστής απαντά…!



του π. Αντωνίου Χρήστου


Αγαπητοί Αναγνώστες, είμαι σίγουρος ότι σας παραξενεύει ο τίτλος του σημερινού άρθρου μας, ίσως και με την ολοκλήρωση της ανάγνωσής του, να σας παραξενέψει και η θεματολογία του. Με αφορμή όμως άλλης μιας «παρέλασης» αυτής του Athens Pride 2019 στο κέντρο της Αθήνας το οποίο είχε κεντρικό σύνθημα «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία» και ένα άρθρο αχαρακτήριστο (στη κυριολεξία) που δημοσιεύτηκε από την σελίδα του zougla.gr με τίτλο «Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στονΘεό επειδή δεν τούς καταδέχεται η Αμαρτία»  με υπογραφή ψευδώνυμου   «Ο Υπο-Κοσμικός» (Σάββατο 8 Ιουνίου), μας προκάλεσε να απαντήσουμε.

Πριν ξεκινήσουμε να ενημερώσουμε όσους δεν γνωρίζουν και να υπενθυμίσουμε σε όσους γνωρίζουν, ότι το Athens Pride αποτελεί ορόσημο για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, καθώς συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από το πρώτο Pride στην Αθήνα, 50 χρόνια από την εξέγερση του Στόουνγουόλ στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις 28 Ιουνίου 1969, η οποία στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κίνημα αντίδρασης για την κοινότητα και ιδιαίτερα φέτος ήταν αφιερωμένο στη μνήμη Ζακ Κωστόπουλο, που όλοι είδαμε από τις δέκτες της τηλεοράσεως πως χάθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018. Οι συμμετέχοντες υπό τους ήχους τυμπάνων, κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου πραγματοποιούν πορεία προς την Ομόνοια, με σκοπό διακρίσεις και τις προκαταλήψεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ.

Όλα αυτά ακούγονται ωραία, στο γραπτό κείμενο, αν όμως είσαι εκεί, ή το παρακολουθήσεις από βίντεο ή φωτογραφίες, αν ακούσεις τις δηλώσεις των διοργανωτών ή των συμμετεχόντων και ιδιαίτερα κείμενα σαν αυτό που παραπέμπουμε παραπάνω, θα διαπιστώσει κανείς ότι πλέον «οι διακρίσεις και τις προκαταλήψεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ», μάλλον έχει αντιστραφεί και συμβαίνει το αντίστροφο, όποιος είναι ετερόφυλος, είναι μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας (όχι του παπά Κλεομένη ή της Ελένης Λουκά που είναι ακραίοι ή γραφικοί και δεν ανήκουν στους κόλπους της, αφού είναι Γ.Ο.Χ).! Πλέον ο αντιρατσιστικός νόμος τους προστατεύει τόσο πολύ, που όποιος στραφεί έστω και λεκτικά αλλά με επιχειρήματα εναντίον τους, κινδυνεύουν να καταδικαστούν (στη χειρότερη περίπτωση) ή να συρθούν στα δικαστήρια (στη καλύτερη…) για να υπάρχει φυσικά ο φόβος ή η απομόνωση φωνών που αντιτίθενται στα σχέδιά τους. Επειδή όμως θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας και πραγματικά όχι εμπάθειας, εμείς προχωράμε στις παρακάτω γραμμές.

Μέσα από αυτό το άρθρο μας λοιπόν, θα προσπαθήσουμε απαντήσουμε στα κύρια σημεία στο άρθρο που δημοσιεύτηκε παραπάνω, αντιλαμβάνεστε ότι για λόγους έκτασης και συντομίας δεν μπορούμε να το αναδημοσιεύσουμε όλο άμεσα, μόνο έμμεσες αναφορές, στα τρωτά του σημεία, εκεί που μας αφορούν και διαφωνούμε.

Στην αρχή του συγκεκριμένου άρθρου και σε όλη την παράγραφο, στην ουσία ανατρέπει την αλήθεια της Εκκλησίας και της Αγίας Γραφής  Γεν. 1,27 «καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς». Μάλιστα ο αρθρογράφος θεωρεί όπως χαρακτηριστικά λέει «ότι αποτελεί μία από τις αναρίθμητες αποδείξεις ότι η Ηλιθιότητα τού Ανθρωπίνου Είδους είναι απύθμενη» αν κάποιος πάει να πατήσει πάνω σε αυτή την αλήθεια. Από που το συμπέρανε; Από άποψη Θεολογική; Από άποψη βιολογική και οντολογική του ανθρωπίνου είδους; Είναι άλλο πράγμα τι είμαι και πως πλάσθηκα και άλλο πράγμα τι θέλω να είμαι και πως επέλεξα να ζω! Εμείς ως Εκκλησία δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την άσκηση της ελευθερίας του ανθρώπου και τις επιλογές του, ο κάθε ένας να αναλάβει την ευθύνη των επιλογών του, όμως δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην ανατροπή της οντολογίας και φυσιολογίας, στα ανθρώπινά πάθη και τις επιθυμίες ανατρέποντας το θέλημα Του Θεού, να γίνονται αξίες παναθρώπινες και ο Θεός και όσοι τον ακολουθούν να στερούνται «αγάπης» και «κατανόησης». Δεν μπορούμε ο όρος Πατέρας και Μητέρα και ο ρόλος τους, από τόσο ιεροί και απαραίτητοι, να μετατρέπονται σε μία νύχτα Γονέας 1 και Γονέας 2, γιατί δεν βολεύει τις δικές τους επιλογές, που στο κάτω κάτω βρήκανε και πάνε να ανατρέψουνε και όχι τους επιβλήθηκαν όπως εσφαλμένα προσπαθούν να πείσουν τη κοινή γνώμη!

Μιλάει ο αρθρογράφος για έναν εκβιασμό, με χυδαίες εκφράσεις, που δήθεν επιβάλουν οι ετεροφυλόφιλοι στους ομοφυλόφιλους, ότι ή αλλάζουν ή θα πάθουν κακό…! Το αντίθετο συμβαίνει στη πράξη. Έχουμε αναφέρει και σε άλλο άρθρο μας στο παρελθόν με άλλη βέβαια αφορμή, ότι η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, στην αρχή εγείρει δικαιώματα, μετά ομιλεί για πλήρη ισότητα και όταν γίνει πλειοψηφία σε κοινωνίες και αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο και την ισχύει, τότε απαιτεί από όσους δεν ανήκουν στη κοινότητα απόλυτη αφομοίωση ή εξόντωση με απροκάλυπτους  διωγμούς, κοινωνικά, νομικά, επαγγελματικά κ.α. Θα αναφέρουμε απλά το γνωστό και υπαρκτό παράδειγμα που κάποιος ανθοπώλης στο εξωτερικό, αρνήθηκε να στολίσει «τον γάμο» δύο ομοφυλόφιλων και αυτοί με συνεχόμενες νομικές αγωγές κατάφεραν να του κλείσουν το μαγαζί και νομικά και επαγγελματικά και οικονομικά να τον εξοντώσουν..! Το πιο απλό δεν θα ήταν να στραφούν σε άλλο ανθοπώλη; Έτσι δεν κάνει ένας που δεν βρίσκει εξυπηρέτηση σε οποιοδήποτε μαγαζί;  Μόνο ένα ανθοπωλείο άλλωστε υπήρχε; Το συνειδησιακό πρόβλημα και η ελευθερία κάποιου δεν μετρά; Μόνο υποχρεώσεις; Κανένα δικαίωμα;

Παρακάτω αναφέρει ο αρθρογράφος ότι : «Με τη (Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι.) Σεξουαλικότητα» ασχολούνται περισσότερο οι επικριτές τής συγκεκριμένης κοινότητας παρά τα ίδια τα μέλη τής κοινότητας». Αλήθεια; Ποιος το κάνει αξία ζωής; Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι όλοι από παραδοσιακές οικογένειες προέρχονται, αυτές είναι οι ρίζες τους και δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν ως υπάρξεις, αν δεν ήταν αυτοί με τους οποίους τώρα επικρίνουν και καταδικάζουν;

Στη συνέχεια μιλά «για ¨θρησκομανείς μεσαιωνιστές¨ που στα άτομα που δεν είναι «straight τα αντιμετωπίζουν αποκλειστικώς ως «αντικείμενα»»·  που έχουν διαρκώς το μυαλό του στο «ανώμαλο» σεξ· που δεν έχει συναισθήματα, ταλέντα, κοινωνική προσφορά, πνευματικές αναζητήσεις και ευγενείς δραστηριότητες». Δεν ξέρω τι βιώματα έχει ο αρθογράφος και δεν αμφισβητώ ότι υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι ανακόλουθοι στην πίστη τους και σε όσα πρεσβεύει ο Χριστός και η Εκκλησία. Όμως  μιλάμε ότι κάθε άνθρωπος είναι εικόνα Θεού και μπορεί να πραγματοποιήσει και το καθ΄ ομοίωσιν. Επίσης αντικειμενικά να το πάρει κανείς θα δει ότι πολλοί σπουδαίοι στη μουσική, στις τέχνες και τα γράμματα, ήταν ομοφυλόφυλοι, αυτό δεν σημαίνει ότι η ομοφυλοφυλία τους τους έκανε αυτό που είναι, στο τομέα που διακρίθηκαν και ούτε κανείς δικαιούται να χλευάσει κανέναν για τις επιλογές του άλλου. Να διαφωνήσει μπορεί, να αντιπροτείνει μπορεί, όχι όμως να αναγκάσει κάποιον και φυσικά να τον υποβιβάσει από την ανθρώπινη αξία σε αντικείμενο. Η Εκκλησία μιλάει πάντα για αγάπη και σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο και ποτέ τα παντρεμένα ζευγάρια να μην κάνουν τον άλλον αντικείμενο ηδονής! Πως κάποιος στο όνομα της αντικειμενικότητάς του, διαστρέφει διδασκαλίες και αμαυρώνει πορείες  αιώνων;

Ο αρθρογράφος συνεχίζοντας χρησιμοποιεί στην ειρωνική του φράση: «Όπως γίνεται αντιληπτό, οι θέσεις στον «Παράδεισο» είναι κατειλημμένες από ετεροφυλόφιλους που χρησιμοποιούν τη Θρησκεία ως τη βολική περιγραφή τής δικής τους κρεβατοκάμαρας.»! Εμείς δεν είμαστε στη θέση να κρίνουμε κανέναν. Μόνο ο Χριστός κρίνει! Όποιος μπαίνει στη θέση της κρίσεως του Κυρίου, ουσιαστικά γινόμαστε στη κυριολεξία Αντί-Χριστοί, αφού οικειοποιούμαστε κάτι που δεν μας ανήκει. Άρα ο Θεός θα μας κρίνει όλους, αλλά δεν μπορούμε να μη διδαχθούμε από το τι έγινε στα Σόδομα και τα Γόμορρα και δεδομένο τι λέει ο Απόστολος Παύλος: « ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται» Α Κορ. 6,9  . Ο Απόστολος είναι επίσης και ποιμένας και αγωνίζεται για την σωτηρία του ποιμνίου και γι’ αυτό προειδοποιεί, όμως δεν αντικαθιστά τον Χριστό, άλλωστε μιλά και για άλλα πάθη όχι μόνο τους ομοφυλόφιλους…όλοι κινδυνεύουμε αν δεν προσέξουμε και όλοι έχουμε ελπίδα, αν προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε!

Εδώ που το παρακάνει ο αρθρογράφος είναι στην ευθεία αμφισβήτηση και ουσιαστικά βλασφημία για το Αειπάρθενο της Παναγίας μας και την Παρθενία του Κυρίου μας, χαρακτηρίζοντας «ως βολικά αφηγήματα για τούς μεσαιωνικούς εγκεφάλους, διότι έτσι αποφεύγεται η απευκταία διαδικασία τής ΣύγκρισηςΦαντάζεστε σε πόσο δύσκολη θέση θα έρχονταν πολλοί αν ήταν σεξουαλικώς ενεργοί;». Τώρα και με την ψήφιση του νέου νόμου, όλα αυτά αμνηστεύονται δυστυχώς, αν εμείς πούμε κάτι προσβλητικό για όλους αυτούς, θα έχουμε δίωξη και τις συνέπειες του νόμου! Ποιος Αλήθεια διώκεται τελικά; Ο Κύριος είχε τα αδιάβλητα πάθη, αλλά ήταν εκούσια η Παρθενία Του, όπως και της Θεοτόκου που με το γένοιτό μου κατά το ρήμα σου, αμέσως γίνεται η εκλεκτή και η Υπερτέρα των Αγγέλων.

«Είθε να φτάσει κάποτε ο «Παράδεισος», να είναι γεμάτος από ανθρώπους που θα έχουν αφήσει ως κληροδότημα στη ζωή την Ανθρωπιά και όχι από αυτούς που ανάβουν κάθε μέρα ένα κερί στο εικονοστάσι τής Γκετοποίησης». Συνεχίζει να μας απογοητεύει ο αρθρογράφος, ολισθαίνοντας όλο και περισσότερο, αφού κατά αυτόν η ανθρωπιά, είναι όσους αποδέχονται την ανατροπή της οντολογίας και όσοι δεν το αποδέχονται και έχουν μυστηριακή ζωή, αυτοί δεν θα είναι στο παράδεισο, αφού η Εκκλησία είναι γκέτο! Είπαμε και πάνω ότι ο Θεός θα κρίνει και όχι εμείς! Όμως στην Εκκλησία πάμε για να αγωνιστούμε και να μετανοήσουμε και όχι για να επιβραβευτούμε από μόνοι μας…!

Τέλος ο αρθρογράφος κάνει μια ηρωική έξοδο λέγοντας : Όλοι αξίζουμε να είμαστε Υπερήφανοι. Και αφού αναφέρω ότι η «Γιορτή Υπερηφάνειας 2019» είναι αφιερωμένη στον στυγνώς φονευθέντα Ζακ Κωστόπουλο, θα κλείσω ετούτο το πόνημα με το έξοχο και συγκινητικό σλόγκαν που επέλεξαν οι διοργανωτές τής φετινής εκδήλωσης..: «Ο Δρόμος έχει τη δική μας ιστορία»!!! Η Εκκλησία ξέρετε ξεκινάει αντίστροφα, από την ταπείνωση! Δεύτερον επειδή οικειοποιείται κάποιος τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου που κανείς δεν το δέχεται και εγκρίνει, δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε και τις δικές τους επιλογές έναντι στο γενετήσιο ένστικτο και σώνει και καλά πρέπει να αλλάξουμε όλοι γι΄ αυτό ως φόρος τιμής στη μνήμη του ! Όσο για την φράση ότι «ο Δρόμος έχει τη δική μας ιστορία» και κλεμμένος είναι από το γνωστό τραγούδι και μάλιστα παραποιημένος! Ο δρόμος έχει την δική του ιστορία και την ιστορία την αποτιμούν οι ιστορικοί του μέλλοντος με το αίμα και τη θυσία των προσώπων και των γεγονότων!  Η γύμνια, ή το ημίγυμνο, τα δημόσια φιλιά, ο χλευασμός των άλλων και οι πολύχρωμες σημαίες δείχνουν ένα κίνημα, αλλά ο κόσμος αμφιβάλλουμε αν θα είναι καλύτερος στο μέλλον! Ότι δεν είναι με τον Θεό δεν είναι και κάτι που αξίζει και ο Θεός αποκαλύπτεται δεν αλλάζει η φύση του με βάση τα θέλω μας…! Καλή μετάνοια σε όλους! Αμήν!  

ΠΗΓΗ : Κιβωτός της Ορθοδοξίας, Αναδημοσίευση : http://euxh.gr Συντάκτης  π.Αντώνιος Χρήστου


Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Ομιλία στην Απόδοση της Πεντηκοστής



Με διήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στη Νήσο Άνδρο, ολοκληρώθηκαν οι Προσκυνηματικές Εκδρομές του Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης.



Με διήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στη Νήσο Άνδρο, ολοκληρώθηκαν οι Προσκυνηματικές Εκδρομές του Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης.
Το διήμερο της Εβδομάδος του Αγίου Πνεύματος, Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, ο Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, πραγματοποίησε διήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στη Νήσο Άνδρο. Μάλιστα αυτή ήταν η τελευταία Προσκυνηματική Εκδρομή για το Εκκλησιαστικό έτος 2018-2019, αφού με τις Ιερές Μονές της Νήσου Άνδρου ολοκληρώθηκαν συνολικά και οι Προσκυνηματικές Εκδρομές.

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 6.00 π.μ. συγκεντρωθήκαμε στον Ιερό Ναό και στις 6.20 π.μ. αναχωρήσαμε με λεωφορείο για το Λιμάνι της Ραφήνας. Από την Ραφήνα επιβιβαστήκαμε σε πλοίο και στις 7.55 αποπλεύσαμε για την Άνδρο. Στις 11.00 περίπου φτάσαμε στο νησί, στο λιμάνι του Γαυρίου και από εκεί επιβιβαστήκαμε στο Λεωφορείο μας για το πρώτο προσκύνημα την Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Άνδρου. Αφού προσκυνήσαμε το Καθολικό, είδαμε τους υπόλοιπους χώρους της Μονής και την Έκθεση. Κεραστήκαμε με το παραδοσιακό λουκουμάκι και φύγαμε για την Μονή του Αγίου Νικολάου Άνδρου.

Όταν φτάσαμε στις 12.30 μ.μ. στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνδρου, όλοι εντυπωσιαστήκαμε από την Ευωδία του Εικονίσματος της Παναγίας, αλλά και της Ιεράς Κάρας του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις! Φυσικά προσκυνήσαμε και τα υπόλοιπα Ιερά Λείψανα και ακούσαμε για το Ιστορικό της Ιεράς Μονής.

Μετά την ολοκλήρωση του προσκυνήματος στη Μονή του Αγίου Νικολάου, αναχωρήσαμε για την Χώρα της Άνδρου, όπου εκεί ως τις 5.00 μ.μ. είχαμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και βόλτες. Στις 5.00 αναχωρήσαμε για το Γαύριο, όπου ήταν το Ξενοδοχείο που καταλύσαμε, κατά την διαδρομή τελέσαμε και την Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου.


Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, αφού κατεβάσαμε τα πράγματά μας, πήραμε πρωϊνό εκμεταλλευόμενοι την καταλύσιμη ημέρα.

 Στις 8.30 αναχωρήσαμε για την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου. Προσκυνήσαμε το Καθολικό, την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, αλλά και τα πολλά Ιερά Λείψανα. Εκεί η Ηγουμένη μας μίλησε για το Ιστορικό της Μονής αλλά και την προσπάθεια που κάνουν για να αναστηλωθεί το Μοναστήρι, γιατί οι φθορές του χρόνου είναι ορατές από τον κάθε προσκυνητή ή επισκέπτη.


Από την Μονή Ζωοδόχου Πηγής, μεταφερθήκαμε στην Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου. Μόλις φτάσαμε στο Μοναστήρι μας υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος π. Ευδόκιμος, ο οποίος μας ξενάγησε και μας ομίλησε για το ιστορικό της Μονής. Μας έδωσε επίσης πνευματικές νουθεσίες, τόσο στο Καθολικό όσο και στο Αρχονταρίκι στη συνέχεια. Προσκυνήσαμε όλοι την Ιερά Κάρα του Αγίου Παντελεήμωνος, επισκεφθήκαμε το Κελί του Παπουλάκη και την έκθεση της Μονής.

Ολοκληρώνοντας και αυτό το προσκύνημα πήγαμε στο Μπατσί της Άνδρου, όπου εκεί είχαμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Στις 5.30 πήγαμε στο Γαύριο, όπου πήραμε την επιστροφή για το λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί στην Ενορία στις 10.30 μ.μ. περίπου. Κατά την διαδρομή κάναμε την Ακολουθία του Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας.

Όλοι ομολογουμένως, ευχαριστήθηκαν από αυτό το διήμερο από τις ευλογίες που λάβαμε και τις ομορφιές του νησιού που ζήσαμε.

 Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι την άλλη Κυριακή 31 Ιουνίου 2019, στις 8.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού του Προφήτου Ηλία, θα προβληθεί φωτογραφικό υλικό από όλα τα προσκυνήματα που αξιωθήκαμε να προσκυνήσουμε φέτος και θα παρουσιαστεί το φετινό ψηφοδέλτιο των Προσκυνημάτων, καθώς όπως και πέρσι, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, ψηφοφορία μεταξύ των ενοριτών, για ποια προσκυνήματα με τη χάρη Του Θεού, θα πραγματοποιήσουμε στο Εκκλησιαστικό έτος 2019-2020.

                            Εκ του Ιερού Ναού

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Ολοκληρώθηκε το Διενοριακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Αποφοίτων αγοριών, του Αθλητικού Οργανισμού ο Άγιος Νέστωρ, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.



Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, ολοκληρώθηκε το φετινό Διενοριακό Πρωτάθλημα αγοριών του Αθλητικού Οργανισμού «ο Άγιος Νέστωρ». Φέτος συμμετείχαν 4 συνολικά ομάδες οι οποίες διασταυρώθηκαν μεταξύ τους από δύο φορές σε δύο συνολικά γύρους.  

Η Τελική κατάταξη μετά την ολοκλήρωση των παιχνιδιών ήταν η εξής :  1η θέση Ρωμηοί Δικηγορικών Γλυφάδας, 2η θέση Αργοναύτες Δικηγορικών Γλυφάδας, 3η θέση Στυλίτες Δικηγορικών Γλυφάδας και 4η θέση Σαλοί Δικηγορικών Γλυφάδας.

Οι απονομές των Μεταλλίων και του Κυπέλλου, θα γίνουν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αντώνιο σε επίσημη Εκδήλωση τις επόμενες ημέρες.
   
          

      Εκ του Αθλητικού Οργανισμού της Ιεράς Μητροπόλεως

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Πραγματοποιήθηκε το 15ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Στίβου, του Αθλητικού Οργανισμού «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ» της Ι. Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.

   Το Σάββατο 15  Ιουνίου 2019, ο Αθλητικός Οργανισμός της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ» διοργάνωσε για 15η συνεχή χρονιά, Πρωτάθλημα Στίβου για τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων, στο 6ο Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Γλυφάδας.   

Με ομαλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, 100 περίπου παιδιά, αγόρια και κορίτσια, όλων των Κατηχητικών Βαθμίδων, διαγωνίσθηκαν επί ένα περίπου τρίωρο, στα εξής αθλήματα και κατηγορίες :

α) 50 μ. Αγοριών και κοριτσιών Νηπιαγωγείου.

β) 60 μ. αγοριών και κοριτσιών  Δημοτικού.

γ) 100 μ. αγοριών και κοριτσιών  Γυμνασίου, Λυκείου και Αποφοίτων.

δ) 750 μ. αγοριών Λυκείου και Αποφοίτων.

ε) Σκυταλοδρομία Αγοριών και Κοριτσιών Λυκείου και Αποφοίτων
στ)Άλμα εις Μήκος (σκάμμα) αγοριών και κοριτσιών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.

ζ) Μπαλάκι για αγόρια και κορίτσια Δημοτικού  Γυμνασίου, Λυκείου και Αποφοίτων.

ε) Άλμα εις Ύψος αγοριών Λυκείου και Αποφοίτων.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Αγωνοδίκης και οι Κριτές σε όλα τα αθλήματα, ήταν διορισμένοι από τον ΣΕΓΑΣ ενώ στις Γραμματείες των αθλημάτων από το Γυμναστικό Σύλλογο Γλυφάδας. 

Από τις κερκίδες παρακολούθησαν τους αγώνες αρκετοί γονείς και γενικότερα φίλαθλος κόσμος, ο οποίοι χειροκροτούσαν και ενίσχυαν τις προσπάθειες των παιδιών.



 Τον γενικό συντονισμό και την παρουσίαση των αγώνων είχε ο π. Γεώργιος Φειδόπουλος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γλυφάδας, συνεπικουρούμενος από τον Γραμματέα του Γραφείου Νεότητος και υπεύθυνος του Αθλητικού Οργανισμού π. Αντωνίου Χρήστου. 

Κατά την διάρκεια του αθλητικού προγράμματος, πριν τις απονομές, προσφέρθηκαν εμφιαλωμένο νερό και γρανίτες παγωτό σε όλους.
Η Αθλητική βραδιά έκλεισε με τις απονομές στους νικητές, τις οποίες έκανε ο ίδιος ο Ποιμενάρχης μας,  Σεβασμιώτατος,  Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. κ. Αντώνιος, ο οποίος προηγουμένως ευχαρίστησε και συνεχάρη όλα τα παιδιά  για την συμμετοχή τους στους αγώνες, ιδιαιτέρως τους νικητές και όλους τους γονείς και ευχήθηκε για ένα καλό υπόλοιπο, πνευματικά καρποφόρο Καλοκαίρι, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι οι νεανικές δράσεις της Μητροπόλεως δεν τελειώνουν εδώ, έχουμε και συνέχεια με τις Κατασκηνώσεις στη Τήνο, αλλά και με Προσκυνηματική εκδρομή στην Εύβοια για τα παιδιά Λυκείου και τους Φοιτητές και απόφοιτους.


        Εκ του Αθλητικού Οργανισμού της Ιεράς Μητροπόλεως

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή