Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες στο ΚΑΑΠ Βούλας

Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες από την Ι. Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης


Το εσπέρας της 29ης Ιανουαρίου και έπειτα από την Ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε πανηγυρικά στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, η Ιερά Μητρόπολή μας με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, διοργάνωσε στο Συνεδριακό Κέντρο Attica Centre Εκδήλωση για τους Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της Μητροπολιτικής της περιφέρειας, για 16η συνεχή χρονιά.

Εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος τέλεσε δέηση και κηρύσσοντας την έναρξη της Εκδήλωσης, υπενθύμισε ότι η εόρτια συνάντηση αποτελεί θεσμό της τοπικής Εκκλησίας προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση και παρουσίασε συνοπτικά την συμβολή των τριών εορταζομένων Ιεραρχών στα Γράμματα και την Παιδεία του γένους μας.

Έπειτα ανέβηκε στο βήμα ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κουτσούρης, Επίκουρος Καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών και ανέπτυξε το θέμα «Η επικαιρότητα των τριών Ιεραρχών, στην ανεπίκαιρη πραγματικότητά μας».

 Ο ομιλητής με γλαφυρό, άμεσο, εύστοχο, αλλά και συχνά κριτικό τρόπο, παρουσίασε την διδασκαλία των τριών Ιεραρχών σε καθοριστικούς θεσμούς της ζωής (Οικογένεια, Παιδεία, Εκκλησία) και κατηγορίες ανθρώπων (δασκάλων-παιδαγωγών, μαθητών-φοιτητών, κληρικών-ποιμένων, θεολόγων-εκπαιδευτικών, διοικητών-αρχόντων). Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις και ερωτήσεις των παρευρισκομένων δασκάλων, καθηγητών, ιερέων και μαθητών. (Ολόκληρη η ομιλία στο ακόλουθο video).


Κλείνοντας την Εκδήλωση ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος ευχαρίστησε τόσο τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Δημήτριο για την εποικοδομητική ομιλία του, αλλά και τους παρόντες κληρικούς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και συνθήκες, με συνείδηση και αυταπάρνηση.
Τέλος, σε αίθουσα του ξενοδοχείου παρατέθηκε κέρασμα προς τους συμμετέχοντες, ενώ δόθηκε ως ευλογία η έκδοση της Μητροπόλεως μας «Είμαι Χριστιανός;» του Αγίου Αναστασίου του Σιναΐτη, σε μετάφραση του κ. Γεωργίου Μαυρομάτη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Λίγα λόγια για το Σύμβολο της Πίστεως (Το γνωστό Πιστεύω)

Επιτακτική ανάγκη, ως Εκκλησία,Έθνος και κοινωνία, να υπάρξει η μεταξύ μας ομόνοιας και αγάπη!



                              του π. Αντωνίου Χρήστου


Αγαπητοί μου αναγνώστες, με αφορμή στα γεγονότα στο πρόσφατο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας (20/1/2019), για το ζήτημα της Μακεδονίας μας και της επικυρώσεως της Συμφωνίας των Πρεσπών, από την Ελληνική Βουλή, αλλά και γενικότερα τα διεθνή εκκλησιαστικά και πολιτικά γεγονότα (π.χ. το θέμα της Αυτοκεφάλου της Ουκρανίας, το κίνημα των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία κ.α.) μας υποχρεώνουν, να ασχοληθούμε με το σημερινό μας άρθρο.
Όπως λέει και ο τίτλος του, είναι επιτακτική η ανάγκη ως Εκκλησία (τόσο ως τοπικό επίπεδο ως Εκκλησία της Ελλάδος υπάρχει μια αναταραχή σε σχέση με την τελευταία συνεδρίαση της Ιεραρχίας για το θέμα της συμφωνίας Εκκλησίας και πολιτείας, αλλά και πανορθόδοξα σε θεσμικό επίπεδο, υπάρχει τελευταία ένα ζήτημα ενότητας και ομοψυχίας μεταξύ των τοπικών αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών), αλλά και ως έθνος και κοινωνία, έχουμε σαφέστατα διχαστεί και επίσης υπάρχει μια έντονη αναταραχή, για θέματα μάλιστα εθνικά και κοινωνικά, που δεν χωρούν παρωπίδες και κομματική εκμετάλλευση, αλλά να είμαστε όλοι μια γροθιά και ας έχουμε ζητήματα που μας διχάζουν και μας επιμερίζουν! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν …
Στη Θεία Λειτουργία λέμε και ομολογούμε, διά της προτροπής του Διακόνου ή του Ιερέως τα εξής  : «Ἀγαπήσωμεν ἀλλήλους, ἵνα ἐν ὁμονοίᾳ ὁμολογήσωμεν». Δηλαδή πρώτα προϋποθέτει να έχουμε αγάπη μεταξύ μας, ώστε με τον ασπασμό και την έκφραση της αληθινής αγάπης του ενός για τον άλλον και όλων μαζί μεταξύ μας, να μπορούμε να ομολογήσουμε το Σύμβολο της Πίστεως, που φυσικά δεν είναι μια απλή εγκεφαλική ομολογία κάποιων αληθειών, αλλά η έκφραση της αληθινής πίστης, δια της αληθινής πράξης, που είναι η μεταξύ μας αγάπη και η ομόνοια. Ο Κύριος μας , μιλώντας για τα γεγονότα που θα γίνουν στους έσχατους καιρούς, μεταξύ άλλων μας προειδοποιεί :  «καὶ διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν». Ματθ. 24,12 ! Δεν λέμε ότι φτάσαμε στις έσχατες ημέρες, (κανείς δεν μπορεί με ακρίβεια να το διαβεβαιώσει χρονικά αυτό) αλλά αυτή η φράση του Κυρίου μας, λες και βρίσκει εφαρμογή και ακρίβεια στις εκκλησιαστικές και εθνικές καταστάσεις που βιώνουμε τώρα και με περίτρανο τρόπο, δείχνει που είναι και η καρδιά του προβλήματος. Το έλλειμα της αγάπης, έχει ως συνέπεια, αντί για ζεστασιά να μας καταλαμβάνει ψυχρότητα και μια αδιάφορη τυπικότητα, όχι όμως ενότητα και η εγκαρδιότητα, που απαιτούν τέτοιες κρίσιμες και λεπτές καταστάσεις!  
Είναι γνωστό ότι σε κάθε ασθένεια, χρειάζεται έγκυρη σωστή διάγνωση, πρέπει κανείς να γνωρίζει τα συμπτώματά της και στη συνέχεια να περάσει στην έγκυρη θεραπεία της με τα φάρμακα ή τις ιατρικές χειρουργικές παρεμβάσεις, για να μπορεί ο ασθενής να θεραπευτεί και να απαλλαγεί από την νόσο. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις εκκλησιαστικές αλλά και εθνικές και κοινωνικές σχέσεις μιας Εκκλησίας, κοινωνίας και περιοχής. Αξίζει να γνωρίζουμε και να αναγνωρίζουμε το τι είναι σωστό και τι παθολογικό σε κάποιες συμπεριφορές και εκδηλώσεις μιας Εκκλησίας, ενός κράτους και μιας κοινωνίας και στη συνέχεια βήμα-βήμα να προχωρούμε στη θεραπεία αυτών των παθογενειών και μάλιστα έγκαιρα και σε βάθος από την ρίζα τους.
Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και πιο σαφείς : Ποια είναι η νόσος στο θέμα της Ουκρανίας; Ο Εθνοφυλετισμός και το θέμα της κανονικής δικαιοδοσίας, ποιος άρχεται που και σε ποιον. Ποια είναι η νόσος στο θέμα το Εθνικό της Μακεδονίας; Η παραχάραξη της ιστορίας και η παραχώρηση του ονόματος με πρόφαση την καλή γειτονία, συνεργασία και ευημερία των λαών! Ποια είναι η νόσος της κοινωνικής ταραχής και διχόνοιας; Ο ταξικός διαχωρισμός (σε πλούσιους και φτωχούς) και ο κατακερματισμός της κοινωνίας μας σε σωματεία και συμφέροντα που συγκρουόμαστε και ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας, ενδιαφερόμενοι για το επιμέρους και εγκανταλείποντας το όλο. Η θεραπεία υπάρχει και για τα τρία παραπάνω, το θέμα είναι αν υπάρχει η βούληση, να αναλάβουμε ο κάθε ένας τις ευθύνες του και να πράξει αυτό που του αντιστοιχεί, ως διακονία και προσφορά και στο πλήρωμα της Εκκλησίας αλλά και στον ίδιο του τον ευατό.
Μπορεί σε όλα αυτά, κάποιος να αναρωτηθεί γιατί είναι ανάγκη και μάλιστα επιτακτική, να έχουμε αγάπη και ομόνοια στη ζωή μας και στα τρία επίπεδα (Εκκλησία-Έθνος-Κοινωνία); Την απάντηση τι δίνει ο ίδιος ο Κύριος :   «Μ᾿ αὐτό θά μάθουν ὅλοι ὅτι εἶστε μαθητές μου, ἐάν ἔχετε μεταξύ σας ἀγάπη» (Ἰω. 13, 35). Επομένως η αγάπη είναι μονόδρομος για κάθε Χριστιανό, όχι μόνο ως θεραπεία και φάρμακο της πάθησης , αλλά ως στάση ζωής, απέναντι στη ψυχρότητα του κόσμου και φυσικά στον ίδιο τον ψυχρό εαυτό.
Αν επικρατήσει η αγάπη, δεν θα έχουμε πολέμους και εντάσεις, αλλά πληρότητα εξωτερική και εσωτερική γαλήνη. Δεν θα έχουμε σχίσματα μεταξύ τοπικών Εκκλησιαστικών κοινοτήτων, αλλά μόνο ενότητα, σεβασμό και αγάπη, προς άρση κάθε σκιάς και παρεξηγήσεως στις εκκλησιαστικές και όχι μόνο σχέσεις. Αυτό το αν….δεν είναι σκέτο υποθετικό που φαντάζει ανεφάρμοστο και ουτοπικό αλλά πολύ ρεαλιστικό, υπό κατάλληλες βέβαια ομαλές συνθήκες.
Κλείνοντας και αυτό το άρθρο μας αδελφοί μου, αξίζει να καταλάβουμε όλοι, ότι δυστυχώς η ομόνοια, δεν είναι από τα ατού της φυλή μας ιστορικά-διαχρονικά. Έχουμε κάνει και προσφέρει πολλά ως κοινωνία, έθνος και ως ελληνορθόδοξη παράδοση. Το θέμα είναι να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας και τα μειονεκτήματά μας. Φυσικά δεν τα μπορούμε όλα από μόνοι μας, αν όμως συμμετέχουμε στη κοινή μυστηριακή της Εκκλησίας μας, δια της συχνής κοινωνίας και την υπόλοιπη ασκητικότητα, τότε οι αρετές αλλά και ο ίδιος ο Θεός θα σκηνώσει μέσα μας. Όταν συμβεί αυτό, τότε θα θέλουμε να χωρέσουμε στην καρδιά και αγκαλιά μας όλο τον κόσμο και να αφήσουμε πίσω κάθε έχθρα, στεναχώρια και θυμό! Αμήν!

ΠΗΓΗ : Κιβωτός της Ορθοδοξίας, Αναδημοσίευση : http://euxh.gr Συντάκτης  π.Αντώνιος Χρήστου

Προσκυνηματική Εκδρομή στην Εύβοια, από τον Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης




  Ο Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, διοργανώνει μονοήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στήν Ιερά Μονή Oσίου Δαβίδ ( όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία) και το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019. Τιμή Εισιτηρίου: 20€. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.


Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στις κυρίες του Φιλοπτώχου του Ιερού μας Ναού και παρακαλούμε να τακτοποιήσετε έγκαιρα την οικονομική συμμετοχή σας.
                       

               Εκ του Ιερού Ναού



Πραγματοποιήθηκε η κοινή Εκδήλωση των Κατηχητικών Συνάξεων των Ιερών Ναών Προφήτου Ηλιού Κόρπι Βάρης και Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Βουλιαγμένης.


Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης, δίπλα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο, κοινή εκδήλωση-εορτή των Κατηχητικών Συνάξεων δύο Ενοριών: του Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης και του Ι. Ν. Υπεραγίας Θεοτόκου Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης.

 Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Προφήτη Ηλία και Γραμματεύς του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως Γλυφάδας, οι Πρεσβύτεροι π. Λάμπρος Απέργης και π. Ευάγγελος Σπανός, των Ιερών Ναών Προφήτη Ηλία και Παναγίας Φανερωμένης αντίστοιχα, οι γονείς των παιδιών που είχαν γεμίσει το Θέατρο, καθώς και τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων.

Στην έναρξη της Εκδήλωσης προηγήθηκε προσευχή και μια εισαγωγική ομιλία από τον Κατηχητή κ. Νικόλαο Γεωργάτο. Στη συνεχεία τα παιδιά παρουσίασαν χριστιανικά ποιήματα και τραγούδια για το Χριστό, τους Αγίους αλλά και την Εκκλησία και το Κατηχητικό ειδικότερα. 

Ακολούθως, τα παιδιά του Λυκείου παρουσίασαν ένα αστείο θεατρικό σκετς και ταυτόχρονα κριτική για την ποιότητα της παιδείας σήμερα. 

Αμέσως μετά προβλήθηκε ένα πολύ ωραίο βίντεο παρουσιάζοντας τον βίο των τριών Ιεραρχών, το λόγο που εορτάζονται μαζί, αλλά και τις διδασκαλίες τους και την συμβολή τους στο θέμα της παιδείας, αφήνοντας σε όλους την αίσθηση για το πόσο επίκαιροι, αναγκαίοι και διαχρονικοί είναι σήμερα.    

Στη συνέχεια οι Ιερείς ευλόγησαν την Αγιοβασιλόπιτα των Κατηχητικών Συνάξεων. Μετά την Ακολουθία, ο π. Αντώνιος αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής εκδηλώσεως, αλλά και στον ρόλο των παιδιών και των γονέων, κοντά και μέσα στην Εκκλησία.

Ακολούθησε κλήρωση με δώρα, για τα παιδιά, 


ενώ η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή των κομματιών της Αγιοβασιλόπιτας και ενός επιτραπέζιου ημερολογίου σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους.

                                                Εκ των Κατηχητικών Συνάξεων

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η προσκυνηματική Εκδρομη του Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού Κόρμπι, στην Αρκαδία, για τον μήνα Ιανουάριο.



Ο Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, διοργανώνει σε μηνιαία βάση, προσκυνηματικές Εκδρομές, σε πολλές περιοχές της πατρίδος μας και όχι μόνο. Το Σάββατο 26η Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μονοήμερη προσκυνηματική Εκδρομή, με προορισμό Το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα Αρκαδίας και  την Ιερά Μονή Αμπελακίου Αρκαδίας.

Παρά τις προβλέψεις για αντίξοες καιρικές συνθήκες, δεν συναντήσαμε τίποτα από αυτά, ο καιρός ήταν καλός για την εποχή και έτσι οι 27 συμμετέχοντες στην Εκδρομή, απόλαυσαν την διαδρομή και το προσκύνημα.

 Ωραία ανάπαυλα είχαμε και σε ταβέρνα της περιοχής το μεσημέρι. Μέσα στο Λεωφορείο σε όλη την διαδρομή είχαμε προσευχή, ψυχωφέλιμες συζητήσεις, ύμνους, τραγούδια κ. α.

Στην Ιερά Μονή Αμπελακίων, τελέσαμε την Ακολουθία της Ενάτης Ώρας και του Εσπερινού.

 Το βράδυ στις 10.00 ολοκληρώθηκε το προσκύνημά μας και όλοι δοξολογήσαμε τον Θεό για τις ευλογίες που ζήσαμε!  

Επόμενο προσκύνημα της Ενορίας είναι συν Θεώ, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, με προορισμό τον Όσιο Δαβίδ Ευβοίας, όπου βρίσκεται η κάρα του Οσίου και ο τάφος του Αγίου Ιακώβου του Τσαλίκη και ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι Ευβοίας.

                         Εκ του Ιερού Ναού

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Συλλογή υπογραφών - Εντολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Θέμα της Μακεδονίας

πατήστε στο σύνδεσμό για να υπογράψε τε! Διαδώστε το παντού:

13.556 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις  20.000
  • Ελισάβετ Ξ. υπέγραψε μόλις τώρα
  • Σοφία Δ. υπέγραψε πριν 5''
  • Σοφία Χ. υπέγραψε πριν 6''
  • Μαρία Ε. υπέγραψε πριν 7''
  • Κοσμάς Π. υπέγραψε πριν 8''
  • Dimitris K. υπέγραψε πριν 16''
  • Spiros M. υπέγραψε πριν 27''
  • Φιλιππος Ξ. υπέγραψε πριν 27''
  • Nader N. υπέγραψε πριν 30''
  • Πολυτάνου Σ. υπέγραψε πριν 32''
  • Lazaros K. υπέγραψε πριν 36''
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. υπέγραψε πριν 37''
  • Stathis M. υπέγραψε πριν 39''
  • καραλης.κωσταντινος Κ. υπέγραψε πριν 40''
  • Ολγα Κ. υπέγραψε πριν 41''
  • Στέλλα Σ. υπέγραψε πριν ένα λεπτό
  • Filotei M. υπέγραψε πριν ένα λεπτό
  • Διονυσης Γ. υπέγραψε πριν ένα λεπτό
  • ΝΙΚΟΣ Θ. υπέγραψε πριν ένα λεπτό
  • Άκης Λ. υπέγραψε πριν ένα λεπτό
  • Μαρια Ζ. υπέγραψε πριν ένα λεπτό
  • Δημήτρης Η. υπέγραψε πριν ένα λεπτό
  • Θοδωρής Π. υπέγραψε πριν ένα λεπτό
  • ΦΩΤΙΟΣ Γ. υπέγραψε πριν ένα λεπτό
  • Παναγιωτης Δ. υπέγραψε πριν ένα λεπτό


Συμμετέχοντας στην εκστρατεία συμφωνείς να λαμβάνεις email απ’ το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου και εξηγεί πώς τα χρησιμοποιούμε. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Αλέξανδρος . και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Αλέξανδρος .

Παραλήπτες:
Συλλογή υπογραφών - Εντολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Στόχος: τρία εκ. υπογραφές)


Τα Σκόπια με όχημα το όνομα "Μακεδονία" και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης "Μακεδονίας του Αιγαίου".

Είναι ανάγκη να αντιταχθούμε σ΄αυτή την παραχάραξη της ιστορίας και να επαγρυπνούμε για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας που κινδυνεύει από τις διεθνείς δυνάμεις που στοχεύουν ανοιχτά στη σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας είναι νωπή. Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας.
Αν τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης με την ψήφο τη δική μας, ώστε να μπορούν αύριο-μεθαύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση, τότε θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας.Επειδή είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η Μακεδονία ήταν και είναι Ελληνική, δεν πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ποτέ με το όνομα αυτό, αφού γνωρίζουμε ότι μόνο εμείς μπορούμε να του δώσουμε την ιστορική νομιμοποίηση.

Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία" παραβλέποντας ότι έτσι γελοιοποιούνται μπροστά στην Ιστορία. Θυμηθείτε το παράδειγμα της Δυτικής Γερμανίας που δεν αναγνώρισε ως το τέλος την Ανατολική Γερμανία παρά το ότι δεκάδες χώρες είχαν συνάψει μαζί της διπλωματικές σχέσεις, θεωρώντας πως δεν μπορεί η αποδοχή από τους άλλους να παραχαράξει τελεσίδικα τη δική τους νομιμοποίηση.Βεβαίως πρέπει να συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ειρηνική συνύπαρξη με το κράτος των Σκοπίων.

Όμως όσο εκφράζουν με κάθε τρόπο αλυτρωτικές τάσεις και διεκδικούν την ιστορική μας ταυτότητα προχωρώντας σε "παραχωρήσεις" που θα μπορούσαν να απευθύνονται μόνο σε λαό ηλιθίων και γονατισμένων και παραβιάζοντας προκλητικότατα (άρα ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ) και την ίδια τη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχουν την ψήφο μας για την ένταξή τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είναι ένα θέμα που αύριο μπορεί πανεύκολα να ρυθμιστεί διαφορετικά.

Η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανέναν εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμό του θέματος αυτού κατά το δοκούν. Καμία κυβέρνηση (ακόμα κι αν ήταν κυβέρνηση πλειοψηφίας) δεν μπορεί να πάρει τόσο σοβαρές για τη χώρα αποφάσεις.

Γι' αυτό η μόνη συνετή απόφαση από πλευράς της σημερινής κυβέρνησης είναι να καταφύγει στην κρίση του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος.

Άνοιξε το ανακαινισμένο στάδιο στίβου της Γλυφάδας.

Άνοιξε σήμερα τις πύλες του το ανακαινισμένο στάδιο της Γλυφάδας, που είχε κλείσει προσωρινά λόγω των εργασιών για την ανάπλασή του. Στο δημοτικό στάδιο στίβου (επί της οδού Ζέρβα), ο Δήμος Γλυφάδας αντικατέστησε το παλιό και φθαρμένο ταρτάν με νέο, προδιαγραφών IAAF, και υλοποίησε πλήθος ακόμα εργασιών και παρεμβάσεων για την αναβάθμιση όλης της εγκατάστασης. Παράλληλα, προχώρησε σε ανακαίνιση του περιβάλλοντος χώρου.


«Δεν μπορείτε πραγματικά να φανταστείτε πόσα τραβήξαμε και πόσους τσακωμούς και τριβές είχαμε για το έργο αυτό και τι ταλαιπωρία τραβήξαμε λόγω των καιρικών συνθηκών. Ήμασταν όμως προσηλωμένοι στο στόχο μας, να αποκτήσει η Γλυφάδα το δημοτικό στάδιο που της αξίζει, με τις πλέον σύγχρονες και ποιοτικές προδιαγραφές. Σήμερα παραδίδουμε ένα χώρο-πρότυπο, ένα γήπεδο που χαίρεται να αθλείται ο καθένας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που οι συμπολίτες μας, μικροί και μεγάλοι, θα μπορούν πλέον να αθλούνται σε μια εγκατάσταση σύγχρονη και ποιοτική», τόνισε ο τομεάρχης αθλητισμού του Δήμου, Δημήτρης Αγγελάτος. «Συνεχίζουμε με πολλές ακόμα εργασίες αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Γλυφάδας».
...

Ας Κρατήσουμε αυτό το τρίπτυχο: την Πατρίδα μας την Θρησκεία μας την Οικογένεια μας σταθερό στην αξία του.

Γράφει με πόνο ψυχής ο Αλέξανδρος Μπαξεβάνης





Φίλοι μου Αναγνώστες. 
Δυστυχώς οι Ηγέτες αυτής της Χώρας προσπαθούν με μαθηματική ακρίβεια να μηδενίσουν την Ορθοδοξία μας και να την ταπεινώσουν.
Τα τελευταία Χρόνια βλέπουμε πολλές καταστροφές να γίνονται γύρω μας που πρέπει λίγο να προβληματιστούμε και να αναρωτηθούμε γιατί γίνονται αυτές οι καταστροφές;
Aς ανατρέξουμε πίσω στην ιστορία της Πόλης Καπερναούμ που πλέων δεν υπάρχει σαν Πόλη σήμερα και έχει χαθεί.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χριστός ξεκίνησε τα Κηρύγματα του από την Πόλη Καπερναούμ στην οποία έκανε τα περισσότερα μεγάλα Θαύματα. Στην Καπερναούμ οι κάτοικοι ενώ είχαν δει μεγάλα θαυμαστά γεγονότα από τον Κύριο, δυστυχώς δεν τον πίστεψαν και δε μετανόησαν.
Γι΄ αυτό ο Κύριος είχε προφητέψει την πλήρη καταστροφή και τον αφανισμό της πόλης. Η εκπλήρωση, λοιπόν, αυτής της προφητείας έχει αφήσει τα σημάδια της μέχρι σήμερα.

Τώρα θα μου πει κανείς , Ποιός είσαι εσύ και τα λες αυτά με ποια ιδιότητα;
Και απαντώ... Mε καμία ιδιότητα, αλλά μάλλον με την ιδιότητα του Έλληνα Ορθόδοξου Χριστιανού που στεναχωριέται να βλέπει την Χώρα του να καταστρέφεται!

Όταν γεννηθούμε μετά από σαράντα ημέρες οι γονείς μας , μας πηγαίνουν στην Εκκλησία για σαράντισμα.Γιατί το κάνουμε αυτό άραγε; Σαφώς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί με την Πίστη μας και με την Ιερή Ορθόδοξη Παράδοση μας πηγαίνουμε το νεογνό στο ίδιο το σπίτι του Θεού για να το ευλογήσει, να το αγιάσει, και αυτό γίνετε δια χειρών του Ιερέα δια χάριτος Θεού
Στο Ναό γίνεται ο σαραντισμός μας, στο Ναό γίνεται το βαφτισμά μας, στο Nαό γίνεται ο γάμος μας, στο Ναό γίνεται η εξόδιος Ακολουθία. Ο Ιερέας όπως όλοι γνωρίζουμε συνδέει, (γεφυρώνει) Άνθρωπο και Θεό ,Θεό και Άνθρωπο.

Η Εκκλησία γίνεται Μητέρα των Ψυχών μας, και γι΄ αυτό ο Χριστιανός που είναι βαφτισμένος στο όνομα της Αγίας Τριάδος πρέπει να την προστατέψει με κάθε τρόπο, γιατί μέσα στην Εκκλησία βρίσκετε το Φως του Κυρίου μας το οποίο μεταλαμπαδεύεται στους Ορθόδοξους Χριστιανούς με κάθε Ιεροπραξία της.
Δυστυχώς οι Ηγέτες μας προσπαθούν να βγάλουν τον Χριστό μας από κάθε δημόσιο σημείο, προσπαθούν να ταπεινώσουν την Ορθοδοξία μας και να την αφήσουν απροστάτευτη. Προσπαθούν να την βάλουν στην ίδια μοίρα να την εξομοιώσουν με τις αλλόθρησκες Αιρέσεις όπως με τους Μουσουλμάνους τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ,τους Πεντηκοστιανούς τους Προτεστάντες τους Χιλιαστές και τους Μονοφυσίτες κ.α.
Με το ουδετερόθρησκο Κράτος που προσπαθούν με πολύ ζήλο να εφαρμόσουν οι Ηγέτες μας σε μια Χώρα που έχει τον Θεό μέσα στα σπλάχνα της σε μια Χώρα που είναι φυτεμένη με βαθιές ρίζες γαλουχημένη με την Ορθόδοξη Πίστη με παρά πολλούς Αγιασμένους Τόπους που μαρτυρούν την Ύπαρξη του Θεού δυστυχώς προσπαθούν με κάθε τρόπο να την κάνουν χώρα υποδουλωμένη χάνοντας μοναδικά προνόμια που κάνει την χώρα μας ξεχωριστή.

Τα προνόμια που θα χαθούν καθώς και υπάρχουν πολλά ερωτήματα κατά την δικιά μου άποψη τα οποία και τα θέτω παρακάτω:
1) Στόχος να βγει ο Σταυρός από την Ελληνική Σημαία. 
2) Στα Σχολεία σε Δημόσιες Υπηρεσίες δεν θα γίνεται ο Αγιασμός.
3) Η Θρησκευτική τελετή της Ορκωμοσίας του Στρατεύματος δεν θα γίνεται.
4) Στα Στρατόπεδα θα πάψουν να τελούνται Ιερές Ακολουθίες καθώς ίσως να μην υπάρχει ο Στρατιωτικός Ιερέας.
5) Ένα μεγάλο ερώτημα είναι άραγε στα Νοσοκομεία μας που είναι Δημόσια θα υπάρχουν Εικόνες;
Θα υπάρχουν τα παρεκκλήσια μέσα; ή θα χτισθούν μιναρέδες ;Γιατί όταν θέλει ο Χριστιανός να πάει στην Εκκλησία για να προσευχηθεί έτσι θα θέλει και ο Μουσουλμάνος να προσευχηθεί σε δικό του χώρο.
Επίσης ο Ορθόδοξος Ιερέας θα του επιτρέπετε να μπορεί εξομολογήσει και κοινωνήσει έναν ασθενή σε δημόσιο Νοσοκομείο ή θα του το απαγορεύσουν;
Ως γνωστό υπάρχουν πολλοί ασθενείς που έστω και τελευταία στιγμή της επίγειας ζωής τους ζητούν να εξομολογηθούν και να κοινωνήσουνε με το Σώμα και Αίμα Χριστού.
6) Σε άλλες Χώρες όπως την Τουρκία απαγορεύεται να κυκλοφορούν με το Ράσο τους οι Ιερείς επιτρέπετε μόνο στον Πατριάρχη και σε Ιερείς που εισέρχονται ως Τουρίστες.
Άραγε το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα ;
7) Θα μπορεί ο Ιερέας να χτυπάει την καμπάνα όταν η Ελλάδα γίνει ουδετερόθρησκο Κράτος και να καλεί τους πιστούς να πηγαίνουν στη Εκκλησία; Αν μπορεί ο Ορθόδοξος Ιερέας να χτυπάει την καμπάνα τότε και ο Μουσουλμάνος μπορεί να βάλει τα μεγάφωνα και να καλέσει τους Μουσουλμάνους.

8) Στην Ελλάδα ο Θρησκευτικός Γάμος θα αναγνωρίζετε από το Κράτος; Στην Βουλγαρία και Ρωσία που είναι ουδετερόθρησκο Κράτος αναγνωρίζετε και είναι υποχρεωτικός ο Πολιτικός Γάμος. Το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα; Και αν ένας άνθρωπος πεθάνει και κατά την επιθυμία των συγγενών ή και του ίδιου πριν φύγει από την ζωή δεν θέλει να κάνει Πολιτική Κηδεία η όποια θα αναγνωρίζετε από το Κράτος από το Δήμο θα ζητηθούν χρήματα ακόμη και αν γίνει η Θρησκευτική Εξόδιος Ακολουθία
Φυσικά υπάρχουν και άλλα ερωτήματα τα οποία θα σας τα παρουσιάσω στο μέλλον σε αυτό το άρθρο φίλοι μου αναγνώστες παρουσίασα τα πιο σοβαρά ερωτήματα και τον προβληματισμό μου  
Στις 20 -01-2019 τρέξαμε σε ένα συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας και πολύ καλά κάναμε και ενεργοποιηθήκαμε.
Αναρωτιέμαι όμως όταν προσπαθήσουν να περάσουν αυτούς τους νόμους και να γίνουμε ένα ουδετερόθρησκο Κράτος άραγε εμείς οι Χριστιανοί πως θα συμπεριφερθούμε; Πως θα αντιδράσουμε με συλλαλητήρια ; θα είμαστε γύρω από την φωτιά και ενώ θα καίγεται ο κόσμος εμείς ως Χριστιανοί τί πρέπει να κάνουμε;
Φίλε Χριστιανέ Αναγνώστη, ο μόνος τρόπος να αντιδράσεις είναι να κοιτάξεις κατάματα τον Ίδιο τον Χριστό το Φως του Κόσμου και να ψηφίσεις με το χέρι την καρδιά ένα κόμμα που θα κρατήσει την Ορθοδοξία μας αλώβητη χωρίς να την υποβαθμίσει χωρίς να την κάνει την ίδια θρησκεία με τις άλλες.
Φίλε Χριστιανέ Αγωνίσου για την Ορθοδοξία μας ας μην γίνουμε σας τους κατοίκους της Καπερναούμ.
Ας μην Αφήσουμε την Ελλάδα μας να χαθεί. Ας Κρατήσουμε αυτό το τρίπτυχο την Πατρίδα μας την Θρησκεία μας την Οικογένεια μας σταθερό στην αξία του.
Ας βάλουμε τον Χριστό μας ως Αρχηγό του Έθνους μας και της Ζωής μας Καθοδηγητή όπου θα μας οδηγήσει στην βασιλεία των Ουρανίων στην θριαμβεύουσα Εκκλησία εκεί που ο κάθε Χριστιανός ανήκει.

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή