Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία, η 8η Εορτή του παιδιού, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.




   Την Κυριακή των Αγίων Πάντων 19 Ιουνίου 2011, από τις 6.00 μ.μ. έως τις 11.30 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η 8η  «Εορτή του παιδιού» της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας. Πάνω από δύο χιλιάδες περίπου κόσμος, κάθε ηλικίας, κυρίως όμως παιδιά, έφηβοι και νέοι, κατέκλεισαν την πλατεία Σμύρνης στο Ελληνικό, όπου πραγματοποιήθηκε η Εορτή. Γενικότερα το πρόγραμμα της Εκδηλώσεως, που αποτελεί πλέον θεσμό της Ιεράς Μητροπόλεως, διήρκησε πάνω από  4 ώρες, με  37 περίπτερα


   Περιληπτικά να αναφέρουμε ότι υπήρχαν 30 περίπτερα-δοκιμασίες, για τα παιδιά που τους εξασφάλιζαν πόντους, που μπορούσαν να τους εξαργυρώνουν με πλούσια δώρα για όλες τις ηλικίες. 

Παρουσιάστηκαν 4 παραστάσεις με κουκλοθέατρου, με διδακτικές ιστορίες για τα παιδιά. Τρία συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσίασαν περίπου 13 χορούς και καταχειροκροτήθηκαν.




Μια Θεατρική ομάδα Ενορίας Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσίασε δύο θεατρικά δρώμενα με επίσης ψυχαγωγικό αλλά κυρίως διδακτικό νόημα και προβληματισμό.




Δύο μουσικά σχήματα εφήβων και νέων τραγούδησαν για τρεις τουλάχιστον ώρες σύγχρονα αλλά και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια 


και όλα αυτά σε συνδυασμό με συνεχή προσφορά από : πόπ-κόρν, λουκουμάδες, μαλλί της γριάς, σουβλάκια, πίτσες, παγωτά, αναψυκτικά και νερά, έκαναν την ατμόσφαιρά ένα πραγματικό πανηγύρι. 



Η Εκδήλωση έληξε  με την προβολή σε γιγαντοοθόνη μιας σύνθετης κινηματογραφικής Ιστορία με τίτλο : «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει», με μηνύματα για την σημερινή οικονομική αλλά κυρίως πνευματική κρίση της εποχής μας.

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παύλος, ξεναγήθηκε σε όλα τα περίπτερα, παρακολούθησε τα κουκλοθέατρα, τα θεατρικά, χορευτικά, μουσικά και κινηματογραφικά δρώμενα, έδωσε την ευχή του σε παιδιά, νέους, γονείς, κατηχητές και  κληρικούς που συμμετείχαν στην εορτή.  Προσέφερε ευλογίες με δώρα σε όλους τους Κατηχητές που ήταν υπεύθυνοι στα περίπτερα και τα μέλη των παραπάνω σχημάτων, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους.

  Μετά το τέλος της εορτής, ανανεώθηκε το ραντεβού για του χρόνου. Επόμενη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για τα παιδιά και γενικότερα τη νεολαία, είναι την Τρίτη 21 Ιουνίου στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, όπου θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί του ποδοσφαίρου, στα πλαίσια του Αθλητικού Οργανισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ».



                                     Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή