Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Χειροτονία νέου Διακόνου και ευχές για τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχου της, στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου-Αγίου Δημητρίου Άνω Γλυφάδας, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας όπου και ετέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Ευαγγέλου Σπανού-Πτυχιούχου Θεολογίας.

Στην ομιλία του ο νεοχειροτονούμενος, ευχαρίστησε τον Θεό, τον Μητροπολίτη, τον πνευματικό του, Ιερομόναχο Ιγνάτιο Γρηγοριάτη,τους Κληρικούς που ήταν στη χειροτονία του, την σύζυγό του, τους γονείς, συγγενείς του καθώς και τους φίλους του που ταξίδεψαν από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Εύβοια, για την στήριξή τους ποικιλοτρόπως προς στο πρόσωπό του. Από μικρό παιδάκι ήθελε να είναι κοντά στην Εκκλησία και σήμερα αξιώθηκε να μπει στο ράσο και τον κλήρο. Τελειώνοντας την ομιλία του ο νέος Διάκονος, τόνισε ότι αισθάνεται το βάρος και την μεγάλη ευθύνη αλλά και ότι θα αναλωθεί με όλες του τις δυνάμεις, για να ανταποκριθεί στην υψηλή αποστολή του.



Ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του, τόνισε ότι η Ιερωσύνη και η αποστολή των Κληρικών στην Διακονία της Εκκλησία γίνεται σωστά, όταν φανερώνεται το σχέδιο της Θείας Οικονομίας του Χριστού και της Βασιλείας του στους ανθρώπους και όχι σε μια βατικάνεια προσωπική και ανθρώπινη προβολή, που έχει ως συνέπεια ουσιαστικά να προηγούμαστε του Χριστού, βάζοντάς τον στο περιθώριο. Ο Χριστός διάλεξε τους μαθητές του, γνωρίζοντας ότι δεν είχαν σπουδαία μόρφωση, ή προσόντα, ή πλούτο, ή διάσημη καταγωγή, για να δείξει ότι το έργο του ουσιαστικά το επιτελεί ο ίδιος μέσα από αυτούς που εκλέγει παρά οι κοσμικές και οι ανθρώπινες δυνάμεις. Εμείς αρκεί να είμαστε δεκτικοί στη χάρη Του Θεού, φροντίζοντας να μην υπάρχουν κωλύματα που να την εμποδίζουν.

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος ευχήθηκε στο νέο Διάκονο να ανταποκριθεί στην αποστολή του, σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε. Του συνέστησε να συμβουλεύεται συνεχώς τον έμπειρο πνευματικό του και αν έχει καμιά δυσκολία να μη διστάζει να απευθύνεται και στον ίδιο, για να αντιμετωπίζουν από κοινού τα προβλήματα, που πιθανόν να προκύπτουν κατά την διάρκεια της διακονίας του.



Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε το αντίδωρο και επειδή θα λείπει την μέρα της εορτής (ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνέδριο για φυλακές και κρατουμένους) του που πλησιάζει στο εξωτερικό, δέχθηκε τις ευχές για τα ονομαστήρια του από το ποίμνιό του Κλήρο και Λαό στον Ιερό Ναό όπου ιερούργησε. Ο Μητροπολίτης προσέφερε από ένα γλυκό και ένα βιβλίο για τον Απόστολο Παύλο σε όλους που προσήλθαν να του ευχηθούν προσωπικά.



Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή