Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ολοκληρώθηκαν με κοινή Εκδρομή, οι Κατηχητικές Συνάξεις των Ιερών Ναών Αγίου Νεκταρίου Βούλας και Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης, για το Εκκλησιαστικό έτος 2013-2014.


    Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014,  μετά τη Θεία Λειτουργία, οι Κατηχητικές Συνάξεις του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας και του Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης, πραγματοποίησαν κοινή  Προσκυνηματική Εκδρομή στην Ι. Μ. των Αγίων Πατέρων στο Πέραμα Αττικής, δυστυχώς όμως με πολλές απουσίες λόγω υγείας αλλά και άλλων δραστηριοτήτων εκτός Κατηχητικού που συμμετέχουν τα παιδιά .

   Όταν φτάσαμε στο Μοναστήρι, μας υποδέχθηκαν  οι πατέρες της Ιεράς Μονής και μας ξενάγησαν στους χώρους της. Στο Καθολικό, προσκυνήσαμε την εικόνα των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου και τις άλλες Ιερές Εικόνες . Στη συνέχεια στο Αρχονταρίκι ενημερωθήκαμε για το Ιστορικό της Μονής, γενικότερα για το πρόγραμμα και τα διακονήματα των Μοναχών και κεραστήκαμε με το καθιερωμένο και παραδοσιακό λουκουμάκι και ένα ποτήρι δροσιστικό νερό.



   Μετά πήγαμε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Μονής, όπου προσκυνήσαμε και είδαμε τι σχετική έκθεση με διάφορα μοναστηριακά προϊόντα και Εκκλησιαστικά Βιβλία.  

Στη συνέχεια πήγαμε στο πάρκο στο διπλανό χώρο από τη Μονή όπου φάγαμε και παίξαμε .

   Στις 2.00 μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού των Σταθμών και της Χειροτεχνίας, ο π. Αντώνιος Χρήστου Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας, είπε λίγα λόγια για την κατηχητική χρονιά που τελειώνει και έδωσε σε όλα τα παιδιά τα αναμνηστικά δώρα τους, από ένα παιδικό προσευχητάριο και παιχνίδια, ως ενθύμιο για την φετινή λήξη των μαθημάτων.



   Στις 2.30 αναχωρήσαμε από το χώρο της Μονής και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.


Κατά την διάρκεια που βρισκόμασταν στο λεωφορείο, κάναμε προσευχή,  είπαμε πολλούς ύμνους, τραγούδια, ανέκδοτα, παίξαμε το παιχνίδι των ερωτήσεων και γενικά διασκεδάσαμε ευχάριστα.





Εκ του Νεανικού Τομέα των Κατηχητικών Συνάξεων των Ιερών Ναών
Αγίου Νεκταρίου Βούλας και Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή