Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Ολοκληρώθηκε το 1ο Τριήμερο «Δημιουργικής Απασχολήσεως» της Ι. Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β.

 



Το τριήμερο 20 έως 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 1ο Τριήμερο «Δημιουργικής Απασχολήσεως» της Ι. Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. όπου πλήθος δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας περίμενε τους 16 μικρούς συμμετέχοντες σε αυτό, από το πρωί  8:00 π.μ. μέχρι και τις 3:00 το μεσημέρι.



     Το Γραφείο Νεότητος της Ι. Μ. Γλυφάδας  διοργάνωσε για πρώτη χρονιά, με τις ευλογίες του Ποιμενάρχη μας, τη δράση “Καλοκαίρι στην πόλη-1ο Τριήμερο Δημιουργικής Απασχολήσεως”. Η βάση της  δράσης που πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα ήταν το Κέντρο Διακονίας του Ι. Ν. Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Βουλιαγμένης και απευθυνόταν σε παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που φοιτούν στη Γ΄, Δ΄, και Ε’, Δημοτικού.



        Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αντώνιος παρευρέθηκε  στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης όπου τέλεσε τον αγιασμό πλαισιούμενος από τον π. Αντώνιο Χρήστου Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος και του νέου αυτού προγράμματος και τον π. Ευάγγελο Σπανό τον Υπεύθυνο Νεότητος της Ενορίας που φιλοξένησε το πρόγραμμα. Μετά το τέλος του Αγιασμού στο σύντομο καλοσώρισμά του ο Μητροπολίτης τόνισε : «ότι αυτό το πρόγραμμα προσπαθεί να δώσει θετικά ερεθίσματα και να απασχολήσει δημιουργικά μέσα στο Καλοκαίρι τα παιδιά μας, που δυστυχώς σπαταλούν το χρόνο τους πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών, των τάμπλετ και των κινητών παθητικά». Μετά την προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία και την χαρά να γνωρίσει, να συνομιλήσει και να δώσει την ευχή του  στους μικρούς συμμετέχοντες, στους γονείς και συνοδούς τους, καθώς και στα στελέχη που συμμετείχαν στη δράση.


     Το τριήμερο αυτό πρόγραμμα περιελάμβανε: προσευχή, ανάλυση αγιογραφικού αναγνώσματος, κατήχηση, χειροτεχνίες, επιμορφωτικά εργαστήρια κατασκευής κομποσχοινιού (από την κ. Αλεξάνδρα Σφαίρου) και Αγιογραφίας (από τον κ. Ιωάννη Κωτσαλά), επισκέψεις στο πάρκο της Πλατείας της πόλεως και στο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης (όπου τύχαμε θερμής υποδοχής, φιλοξενίας και ξενάγησης από τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Νούλα και το προσωπικό του Ιδρύματος),  αθλητικές δραστηριότητες, ομαδικά υπαίθρια παιχνίδια, εσωτερικά επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια γνώσεων, προβολή ταινιών μικρού μήκους (κ. Ηλίας Στελλάτος), μάθημα πυρόσβεσης και προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιάς κ.α.




       Όλα τα παραπάνω υλοποιήθηκαν με την εθελοντική προσφορά και συνοδεία  στελεχών και κατηχητών της Μητροπόλεως (κ. Θεοχάρης Καραγιάννης, κ. Ιωάννης Κουμανάκος, κ. Μαρία Καπελιώτη, κ. Μαρία Ροδίτη, κ. Παρθένα Λαζαρίδου, κ. Αλεξάνδρα Σφαίρου, κ. Δήμητρα Μαρούδα, κ. Ιωάννα Παπανικολάου κ.α.)  γεμάτο ζήλο, κάτω από τον συντονισμό του π. Αντωνίου Χρήστου, του π. Ευαγγέλου Σπανού και την προσφορά των γευμάτων, του δεκατιανού και άλλων ενδιάμεσων κερασμάτων που ήταν εντελώς δωρεάν, προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως.



           Παρόντες στις δύο από τις τρεις ημέρες του προγράμματος ήταν και εθελοντές πρόσκοποι της Νότιας Αττικής με επικεφαλή του Εφόρου Δημοσθένη Δόγκα, όπου απασχόλησαν τα παιδιά με ομαδικά παιχνίδια και με σεμινάριο πυρόσβεσης.  



    Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το 2ο τριήμερο Δημιουργικής Απασχολήσεως για παιδιά Γ΄ Δημοτικού έως Α΄ Γυμνασίου στις 4-6 Ιουλίου  στο Κέντρο Διακονίας του Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Γλυφάδας. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να κατεβάσουν και να στείλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στο email trihmeroapasxolhshs@gmail.com μέχρι την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.


                   Εκ του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή