Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Τετραήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή σε Γιάννενα-Ζαχαροχώρια-Μέτσοβο-Κόνιτσα 17 έως 20/6/2024

 

                 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΒΑΡΗΣ

________

                                                    ΙΕΡΟΣ   ΝΑΟΣ                                                         ΠΡΟΦΗΤΟΥ  ΗΛΙΟΥ  ΚΟΡΜΠΙ  ΒΑΡΗΣ

 

                                                                 Προφήτου Ἠλίου 7, ΤΚ. 16672, Κόρμπι Βάρης.                                                                                                                   Τηλ: 210 9655370                                                                                        site: http://www.profitilia-kormpivari.gr  e-mail : profhthshliaskormpivaris@gmail.com

 


ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ-ΚΟΝΙΤΣΑ

4ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

17 – 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024


Καλπάκι , Κόνιτσα ( σπίτι Αγίου Παισίου ) , Μονή    Μολυβδοσκέπαστης, Μονοδένδρι , Φαράγγι του Βίκου  , Λίμνη Παμβώτιδα , Κάστρο )

Παραμονή στο Grand Seraj Hotel ( το στολίδι των Ιωαννίνων)

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

 Αναχώρηση από το Κόρμπι ( Πηγάδι )  το πρωί 07:00  και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν. προσκύνημα στην Ιερά Μονή Δουραχάνη. Άφιξη στην πόλη των Ιωαννίνων. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο μας , ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος για την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

    Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ο ορεινός όγκος της Πίνδου , ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο απλώνεται επιβλητικά μπροστά μας. Στο ξακουστό Καλπάκι θα επισκεφθούμε το πολεμικό Μουσείο, θα ενημερωθούμε με προβολή σλάιτς για την βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940 και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα. Συνεχίζουμε για την αμφιθεατρική Κόνιτσα , η οποία σκαρφαλωμένη στη πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό , σφύζει από ζωή και ομορφιά. Παραμονή , επίσκεψη , προσκύνημα στο σπίτι του Αγίου Παισίου .   Στο  γνωστό Μονοδένδρι ,  θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου , το βαθύτερο του κόσμου. Προαιρετική επίσκεψη στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.  Χρόνος ελεύθερος για το προαιρετικό μας γεύμα  στα ταβερνάκια και βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια για να δούμε τα αρχοντικά και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια Ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Μετά το πρωινό μας , αναχώρηση για το προσκύνημά μας στην υπέροχη Μονή Μολυβδοσκέπαστης . Ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας , δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα . Χτίστηκε το 670 μ.χ και σκεπάστηκε με μολυβένιες πλάκες. Παραμονή , προσκύνημα , ενημέρωση. Στην συνέχεια αναχωρούμε για τον  μώλο από όπου θα περάσουμε απέναντι στο γραφικό  νησάκι της Κυρά Φροσύνης με βαρκάκια ( ατομικά έξοδα ). Περίπατος στον γραφικότατο οικισμό και χρόνος ελεύθερος για το προαιρετικό μας γεύμα στα ταβερνάκια του νησιού. Για όσους δεν ακολουθήσουν , προτείνουμε επίσκεψη στο Κάστρο που κτίστηκε στα χρόνια του Ιουστινιανού και ήταν το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας των Ιωαννίνων την εποχή του Αλή Πασά.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση.

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από τα Γιάννινα μέσω της Εγνατίας Οδού για το πανέμορφο και γραφικό Μέτσοβο κτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και χρόνος ελεύθερος στην πλατεία του χωριού για το προαιρετικό μας γεύμα και αγορές από τα παραδοσιακά μαγαζάκια. Τέλος επιστροφή στο Κόρμπι αργά το απόγευμα με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν.

Τιμή ατόμου σε δίκλινο δωμάτιο :   275 ευρώ

Τιμή ατόμου σε τρίκλινο δωμάτιο :  250 ευρώ

Μονόκλινο δωμάτιο     :                 385     ευρώ

Προκαταβολή μέχρι 30/3/2024 100 ευρώ για δίκλινο/τρίκλινο  και 150 ευρώ για μονόκλινο

Eξόφληση μέχρι 31/5/2024 τα υπόλοιπα 150 ευρώ για δίκλινο, 175 ευρώ τρίκλινο  και 235 για μονόκλινο

Περιλαμβάνονται : Μεταφορές , περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα, 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GRAND SERAJ 5*   με πρωινό  μπουφέ καθημερινά , διόδια διαδρομής.

Δεν Περιλαμβάνονται : Είσοδοι σε Μουσεία και αρχαιολογικούς Χώρους , ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ,   φόρος διαμονής ( 10 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση) που  βάσει νόμου καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο    και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή