Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Η βροχή δεν ματαίωσε τη περιφορά του Επιταφίου του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας.


   Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις 4.30 μ.μ., στο Ιερό  Παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Άγιος Στυλιανός, το οποίο ευρίσκεται εντός του ιδρύματος του Κ.Α.Α.Π. (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α) Βούλας, τελέσθηκε τη Μ. Παρασκευή, ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως και ο Όρθρος του Μ. Σαββάτου. από τον  π. Αντώνιο Χρήστου Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας και  Υπεύθυνο Ιερέα του Ιδρύματος, με τη συμμετοχή όσων παιδιών του Ιδρύματος μπόρεσαν να έρθουν, της διοικήσεως, του προσωπικού που εφημέρευε, αρκετών εθελοντών, καθώς και προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή.  


   Κατά την Ακολουθία ψάλθηκαν τα Εγκώμια και τα Ευλογητάρια μπροστά στο Κουβούκλιο του Επιταφίου, όπου είχε τοποθετηθεί και ο Επιτάφιος του Χριστού, κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως .

 Κατά την διάρκεια  όλης την Ακολουθία έβρεχε ασταμάτητα, όμως την ώρα που ήταν να γίνει η  Ιερά Λιτάνευση του Επιταφίου, σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος, για να την ασπαστούν τα παιδιά και το προσωπικό, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρίσκονται στο Εκκλησάκι, η βροχή είχε σταματήσει και μάλιστα είχε και ηλιοφάνεια! Όλη χάρηκαν για αυτό το γεγονός.




 Σε κάθε θάλαμο όπου έφτανε η πομπή, γινόταν και ειδική δέηση υπέρ Υγείας.



  Όταν επέστρεψε ο επιτάφιος στο Εκκλησάκι, όλοι πέρασαν από κάτω περίμεναν να ολοκληρωθεί ολόκληρη η Ακολουθία. Στο τέλος ο π. Αντώνιος είπε τα εξής σε αυτό το ακουστικό βίντεο .


  Το Μ. Σάββατο το βράδυ η Ακολουθία της Αναστάσεως θα γίνει στις 10.00 μ.μ.


  
                  Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου Κ.Α.Α.Π. Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή