Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. : ''Μόνο με την προσευχή θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες''


Αθανάσιος Θανόπουλος | Romfea.gr
terpsithea-4
Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Τερψιθέας, η οποία αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά  και από τη Δημόσια Τηλεόραση.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, πλαισιωμένος από Ιερείς της Μητροπόλεως, του Ιερού Ναού και πλήθους πιστών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τον ύμνο του πρώτου καθίσματος: ''Τον νυμφίον, αδελφοί, αγαπήσωμεν, τας λαμπάδας εαυτών ευτρεπίσωμεν, εν αρεταίς εκλάμποντες και πίστει ορθή, ίνα ως αι φρόνιμοι, του Κυρίου παρθένοι, έτοιμοι εισέλθωμεν, συν αυτώ εις τους γάμους ο γάρ νυμφίος δώρον, ως Θεός, πάσι παρέχει τον άφθαρτον στέφανον''.
Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Ο Υμνωδός μας καλεί να αγαπήσουμε τον Νυμφίο και είναι διακαιολογημένη η προτροπή του αυτή, είναι δίκαιη, μα και υποχρεωτική για όλους μας, διότι δεν μπορούμε να είμαστε καλοί χριστιανοί και να ξεχάσουμε αυτή μας την υποχρέωση. Και τούτο γιατί ο Κύριος είναι ο μεγάλος ευεργέτης μας, είναι ο Σωτήρας και Λυτρωτής μας που μας εξαγόρασε από την κατάρα και τον θάνατο με το Πανάγιο Αίμα Του''.

''Με αδιαφορία πνευματική και αμέλεια ψυχική δείχνουμε περιφρόνηση στον Κύριο και όχι αγάπη. Αγάπη στον Νυμφίο Χριστό σημαίνει εγρήγορση και προσοχή και φροντίδα και προσευχή και ελπίδα για την καλλιέργεια της ψυχής μας. Σημαίνει αγώνα και προσπάθεια για τον ψυχικό μας καταρτισμό, για την ηθική μας τελειοποίηση. Σημαίνει προσπάθεια αποκολλήσεως της καρδιάς μας από τα γήινα, τα πρόσκαιρα, τα φθαρτά και μάταια και αγάπη προς τα πνευματικά, τα αιώνια, τα επουράνια και τα άφθαρτα'', συμπλήρωσε ο κ. Παύλος.
Ο Σεβασμιώτατος συνεχίζοντας τόνισε: ''Δεν φτάνει μόνο ο ορθός βίος, μα χρειάζεται και ορθή πίστη. Οι παρεκκλίσεις και οι αβαρίες, οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί στην πίστη δεν δείχνουν αγάπη στον Χριστό, ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή των ποικίλλων ρευμάτων μέσα στον χριστιανισμό. Πρέπει εμείς οι ορθόδοξοι να διατηρήσουμε την ορθή πίστη μας, την γνήσια Ορθόδοξη όπως την διδάσκει η Εκκλησία μας χωρίς ακρότητες, ούτε εκκοσμικεύσεις και ακροβατισμούς και χαλκιδεύσεις. Η άγνοια των αληθειών της πίστεως οδηγεί στην πλάνη και απομακρύνει από τον Χριστό''.

''Εάν ακτινοβολούμε από την λάμψη των αρετών μας και της ορθής Ορθοδόξου πίστεώς μας, τότε μην αμφιβάλλετε πως θα είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε μαζί με τον Νυμφίο μας Ιησού στον Ουράνιο Νυμφώνα. Εάν έχουμε αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μας στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε καθημερινώς, εάν είμαστε άνθρωποι προσευχής και πίστεως σωστής θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες οι οποίες μας έρχονται από δεξιά, αριστερά, μέσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό'', υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο κ. Παύλος ανέφερε: ''Μόνο με την προσευχή η οποία είναι μία επανάσταση, μία κινητήριος δύναμη θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή