Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Υποδοχή λειψάνων του Αγίου Ευγενίου στο Ελληνικό-φωτογραφίες

Πηγή : ierovima.gr 


φωτορεπορτάζ του Κώστα Ζαφειρίου
Από σήμερα, στην ενορία του ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελληνικό, οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα να προσκυνούν τμήμα των λειψάνων του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου, προστάτη και πολιούχου της Τραπεζούντος, του αιματοποτίστου Πόντου.

Σήμερα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο μητροπολίτης Γλυφάδος κ.Παύλος, ο ιερός κλήρος της μητροπόλεως και ευσεβείς χριστιανοί, υποδέχθηκαν τα λείψανα του Αγίου, που προσκόμισε στην εκκλησία ο μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.

Στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία και αμέσως μετά Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ρόδου. Εκατοντάδες οι προσκυνητές οι οποίοι αφού πρόσκυνούσαν τα λείψανα του Αγίου, ελάμβαναν ως ευλογία από τον αρχιμανδρίτη Στέφανο Σουλιμιώτη, εικόνα του προστάτη και πολιούχου της Τραπεζούντος.

Μεταξύ των προσκυνητών ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρουπόλεως κ. Χρ. Κορτζίδης, εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Να σημειωθεί η συμβολή των ιεροψαλτών στην επιτυχία της λατρευτικής εκδήλωσης τον συντονισμό της οποίας είχαν ο αρχιμανδρίτης Στέφανος Σουλιμιώτης και ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα


Δημοφιλή