Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η ΕΟΡΤΉ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ 2015


Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη η Ιερά Μητρόπολις Γλυφάδας, Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης εόρτασε και φέτος τη μνήμη των Πολιούχων της, των Αγίων θεοστέπτων βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.


Στον πανηγυρίζοντα καθεδρικό ναό, την Τετάρτη το απόγευμα τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας καί Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Παύλου και παρουσία όλων των κληρικών της Μητροπόλεως καθώς και κληρικών άλλων μητροπόλεων.



Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Φαρμάκης (Αρχιεπισκοπή Αθηνών-Γραμματεύς Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιΐας).


Στις 9:30 μ.μ. με τη συμμετοχή στρατιωτικών τιμητικών και μουσικών αγημάτων, του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Γεωργίου Παπανικολάου, δημοτικών συμβουλων, προέδρων Συλλόγων και Φορέων της πόλης της Γλυφάδας καθώς και εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις Ιερού Λειψάνου τής Αγίας Ελένης καί της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Ενδόξων  Βασιλέων καί Ισαποστόλων Κωνσταντίνου καί Ελένης.



Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το απόγευμα εκατοντάδες πιστοί προσήρχοντο στον Καθεδρικό ναό και ανέμεναν υπομονετικά για να προσκυνήσουν με ευλάβεια  το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ελένης.




Την κυριώνυμο ημέρα Πέμπτη 21 Μαΐου, κατά την οποία η Εκκλησία μας συνέπεσε να εορτάζει την Ένδοξο Ανάληψη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, στις 7 :00 το πρωί, άρχισε  ο Όρθρος και ακολούθησε  Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Παύλου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφικό υλικό εκ της Ι.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή