Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Tελέσθηκε η Πολυερχιερατική Διορθόδοξη, λειτουργία όπου ολοκλήρωσε και επισφράγησε το"1o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ".


Τη Κυριακή 10 Μαΐου 2015, τελέσθηκε η Πολυερχιερατική Διορθόδοξη Θ. Λειτουργία, στον Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης, όπου ολοκλήρωσε και επισφράγησε το"1ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής "Ύδωρ Ζωής", που διοργάνωσε μεγάλη επιτυχία, το περιοδικό ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ (www.pemptousia.gr) σε συνεργασία με τους Ιστοτόπους, www.bogoslov.ru και www.myocn.net, στο Ξενοδοχείο DIVANI KARAVEL στη Βουλιαγμένη, εντός της πνευματικής δικαιοδοσίας της Ι. Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.

Κατά τη Θ. Λειτουργία συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος (Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου), ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης (ο ειδικός Προσκεκλημένος του Συνεδρίου), ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, (Ηγούμενος Ιεράς Μονής Πεντέλης, Εκκλησία Ελλάδος), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπορίσοβο και Μαριίνα Γκόρκα κ. Βενιαμίν (Βικάριος του Μητροπολίτη Μίνσκ και Σλούτσκ, Πατριαρχείο Ρωσίας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζουκδίδι και Τσαΐσι κ. Γεράσιμος (Πατριαρχείο Γεωργίας), ο Επίσκοπος Πατάρων κ. Ιωσήφ και ο οικείος Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως, Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλος. 

Κατά το τέλος της Θ. Λειτουργίας, προσήλθε και ο λειτουργών σήμερα στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς Σεβ. Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος.
Αξίζει να αναφερθούν και σύνεδροι Κληρικοί (Αρχιμανδρίτες, Ιερομόναχοι και Ιερείς) που έλαβαν μέρος κατά τη Θ. Λειτουργία, όπως  : ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Μεγίστης Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Γλυφάδας Αρχιμ. Αλέξιος Ψωΐνος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λεπάβινα  Αρχιμ. Γαβριήλ Βούτσκοβιτς, ο  Πρωτοπρ. π. Πάτρικ Ο’ Γκρέιντι (Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Αποστόλου Πέτρου στην Πομόνα της Καλιφόρνια - Πατριαρχείο Αντιοχείας), Πρωτοπρ. Ζίφκο Πάνεφ (Καθηγητής στο Ινστιτούτο Ορθόδοξης Θεολογίας στο Σαν Σερζ), ο Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνος Κόμαν (Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου), ο Πρωτοπρ. π. Δαυίδ Σαρασανίτζε (Υποδιευθυντής του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας), ο Πρωτοπρ. π. Βασίλειος Καλλιακμάνης (Καθηγητής στον Τομέα Ηθικής και Κοινωνιολογίας του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης), ο Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Κόρτας (Ι. Μ. Λέμεσού της Κύπρου) κ.α.

Κατά τη Θ. Λειτουργία έψαλλε η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία (ΕΛ.ΒΥ.Χ.) με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Κωνσταντίνου σε τρεις γλώσσες Ελληνικά, Ρωσικά και Ρουμανικά, ενώ ανάμεσα στους πιστούς ήταν ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Μεγάλος Ευεργέτης της Μητροπόλεως και Κτίτορας του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης κ. Αθανάσιος Μαρτίνος και πολλοί σύνεδροι.








Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχρίδος κ. Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης, ο οποίος στο Λόγο του σχολίασε θεολογικώς τη ρύση του Κυρίου μας κατά τη σημερινή ευαγγελική περικοπή  "Πνεῦμα ὁ Θεός, καὶ τοὺς προσκυνοῦντας αὐτὸν ἐν πνεύματι καὶ ἀληθείᾳ δεῖ προσκυνεῖν", συνδιάζοντάς το με την θεματολογία και τα πορίσματα του συνεδρίου για την χρήση των ψηφιακών μέσων εκ μέρος της Εκκλησίας και τις απαραίτητες προϋποθέσεις εκ μέρος της.

  Κατά το τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο προεξάρχων Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχαρίστησε από καρδιάς τον Θεό, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο για την φιλοξενεία του, τους αρχιερείς που συλλειτούργησαν, τον ηγούμενο της Μονής Πεντέλης κ, Εφραίμ και όλους τους συνεργάτες του συνεδρίου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ευχαρίστησε από καρδιάς επίσης όλους και όλες Μητροπολίτες, ιερείς, οργανωτές και σύνεδρους, για την τιμή και ευλογία να γίνει αυτό το συνέδριο εντός της δικής του πνευματικής δικαιοδοσίας. 


Στο τέλος το αντίδωρο μοίρασε ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ, ενώ στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού παρατέθηκε κέρασμα προς τιμήν των συνέδρων.  






Πηγή: π. Αντώνιος Χρήστου για το προσωπικό του Ιστολόγιο :  www.axrhstou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή