Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Λαμπρός ανδριάντας του Αγίου Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης Εθνοϊερομάρτυρος Μικρασιατικής Καταστροφής




Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, Μικρασιάτης στην καταγωγή,  τιμώντας ιδιαιτέρως τον Εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο, τέλεσε την Κυριακή 24 Μαΐου  τα αποκαλυπτήρια του Λαμπρού Ανδριάντα του Αγίου Χρυσοστόμου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γλυφάδας.


Με την αμέριστη υποστήριξη και την ευγενική χορηγία των μεγάλων ευεργετών του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος αλλά και της Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης, του κ. Αθανασίου και της κ. Μαρίνας Μαρτίνου, ο καλλιτέχνης κ. Νικόλαος Γεωργίου εσμίλευσε το περικαλλές μαρμάρινο άγαλμα του Αγίου Χρυσοστόμου, το οποίο τοποθετήθηκε σε βάθρο στο προαύλιο του Ιερού Ναού, όπως το διαμόρφωσαν και το καλλώπισαν οι ίδιοι οι μεγάλοι ευεργέτες, πρός δόξαν του Θεού και προς τιμήν του Αγίου.



 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος, αναδεικνύει κατά το δυνατόν την μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου στη Μητρόπολη, με καθιέρωση Παρεκκλησίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γλυφάδας, με  ιστόριση εικόνων και τοιχογραφιών σε διάφορους ναούς, με διάφορες επετειακές τιμητικές εκδηλώσεις ενώ στο Κειμηλιαρχείον της Μητροπόλεως θα εκτείθενται μεταξύ άλλων, προσωπικά κειμήλια του Αγίου (Ευαγγέλιο και Αρχιερατικός Σάκκος).

H μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης εορτάζεται εκκλησιαστικά την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και διαβάζεται ιδιαίτερη ασματική ακολουθία.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή