Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση, της Κατηχητικής Συνάξεως του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας.


  Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6.00 μ.μ., στον αίθουσα Κατηχήσεως του Ιδρύματος, τα παιδιά του Κ.Α.Α.Π. Βούλας, είχαν  την τιμητική τους.  Στα πλαίσια της Κατηχητικής Συνάξεως που τελείται εκεί κάθε Παρασκευή, έγινε Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με τη συμμετοχή των παιδιών και της Εθελοντικής Κατηχητικής Ομάδας που δραστηριοποιείται εκεί με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ε., Β., Β., και Β., κ. Παύλου .

 Την παρουσίαση, τον γενικό συντονισμό της εκδηλώσεως  είχε ο Υπεύθυνος Εφημέριος του Ιδρύματος, π. Αντώνιος Χρήστου.

   Στην αρχή ψάλθηκαν και ερμηνεύτηκαν σύντομα το Απολυτίκιο και το Κοντάκιο της Εορτής των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια  τα παιδιά με την συνοδεία αρμονίου του εθελοντή και Μουσικού κ. Ιωάννη Κουμανάκου,  τραγούδησαν κάλαντα και τραγούδια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από διάφορα μέρη της πατρίδος μας και απήγγειλαν Ποιήματα επίκαιρα.Στη συνέχεια από τους εθελοντές κατηχητές κ. Μιχάλη Παπαργύρη και την κ. Μαρία Καπελιώτη,  παρουσιάστηκε θεατρικά μία διδακτική γνωστή  Ιστορία με τον Υπερήφανο  Λαγό και τη ταπεινή Χελώνα, βγάζοντας το συμπέρασμα, ότι όλοι μπορούν να κάνουν 100άρι, και αυτό είναι το κομποσχοίνι με τους 100 κόμπους στη μονολόγιστη ευχή...!

Κατά το τέλος λίγο πριν τη λήξη της Εορτής, ο π. Αντώνιος είπε λίγα λόγια για το νόημα της Εορτής των Χριστουγέννων και  τα παιδιά έλαβαν από τα χέρια του  τα δώρα, που επιμελήθηκαν  οι Εθελοντές κ. Σοφία Κατού, κ. Φανή Τριπολιτσιώτη, κ. Δημήτριο Κομπορθέκα, συνεργάτης, των Κατηχητικών Συνάξεων του Ιδρύματος.  Τα δώρα  καθώς και το πλούσιο κέρασμα που ακολούθησε ήταν επίσης προσφορά και χορηγίες των εθελοντών της κ. Σοφίας Κατού, κ. Μαρία Κουτσοδήμου, κ. Έφη Πατσάκη και του Συλλόγου Φίλοι του Πίκπα. Όλα τα παιδιά αποχώρησαν ευχαριστημένα.


Η Κατηχητική Σύναξη,  θα επαναλειτουργήσει πλέον από το νέο έτος το 2017, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.