Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών και παρέλαση για την 25η Μαρτίου, στο Ίδρυμα ΚΑΑΠ Βούλας.


Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 στις 6.00 μ.μ., συγκεντρωθήκαμε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας και πήραμε τα λάβαρα, το Ιερό Ευαγγέλιο, την Εικόνα της Παναγίας μας και τις σημαίες. Εκεί ο Υπεύθυνος Ιερέας του Ιδρύματος π. Αντώνιος Χρήστου, μίλησε για την διπλή Εορτή που εορτάζουμε σήμερα, τον Ευαγγελισμό της Παναγίας μας, αλλά και για την Εθνική μας Εορτή της 25η Μαρτίου, τονίζοντας  το γεγονός ότι κάποιοι ήρωες θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι! (Η σύντομη ομιλία βρίσκεται εδώ).





Μετά ξεκινήσαμε από το προαύλιο του Ναού και με χαρά και καμάρι λιτανεύσαμε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας, το Ιερό Ευαγγέλιο, τον Τίμιο Σταυρό και τα Εξαπτέρυγα και ένα τμήμα από τα παιδιά τις Ελληνικές Σημαίες παρελάζοντας στο χώρο του Ιδρύματος αλλάζοντας σε τακτά διαστήματα τους σημαιοφόρους.

 Στη διαδρομή ψέλναμε το Κοντάκιο "την Υπερμάχω" και σε κάθε θάλαμο που συναντούσαμε, μπαίναμε μέσα και ψέλναμε από ένα τμήμα από τους Δ΄ Χαιρετισμούς.  

Ολοκληρώνοντας την Λιτανεία και την Παρέλαση, επιστρέψαμε στο Εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού, όπου τελέσαμε Τρισάγιο Υπέρ Αναπαύσεως όσων θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Στη συνέχεια κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή και ψάλλαμε τον Εθνικό Ύμνο. Μετά ακολούθησε το κέρασμα και οδηγήσαμε τα παιδιά στους θαλάμους τους, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη Παρασκευή της Εβδομάδος Ε΄ Νηστειών, όπου θα τελέσουμε όλο τον Ακάθιστο Ύμνο.



                    Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή