Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας.




    Την Κυριακή 13/3/2011 και ώρα στις 6.30 μ.μ., τελέσθηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Τερψιθέας Γλυφάδας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και όλων των Κληρικών  και Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως.  

   Ομιλητής του Κατανυκτικού Εσπερινού, ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Άνω Γλυφάδας π. Αλέξανδρος Καραΐσκος. Στην ομιλία του ο π. Αλέξανδρος, προέβει σε μια σύντομη ιστορική αναδρομή των γεγονότων της Κυριακής της Ορθοδοξίας και στη συνέχεια προσπάθησε θεολογικά και με πατερικές αναφορές να περιγράψει το γεγονός της Εκκλησίας, συνδεδεμένο πάντα με το πρόσωπο του ιδρυτή της Ιησού Χριστού. Τόνισε την ευθύνη που έχουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να βιώνουμε αυθεντικά το γεγονός της Εκκλησίας, με τη συμμετοχή στο σώμα και το αίμα του Χριστού και στις υπόλοιπες αγιαστικές πράξεις της Εκκλησίας, αλλά επίσης μέσω της Ιεραποστολής να μεταδίδουμε το Ευαγγέλιο και στους ανθρώπους, που δεν είχαν την ευκαιρία μέχρι σήμερα να γνωρίσουν και να βιώσουν. 


   Στο τέλος του Εσπερινού όλοι πήραν την ευχή του Σεβασμιωτάτου. Στη συνέχεια ο Επίσκοπος, οι Κληρικοί και οι Ιεροψάλτες που στελεχώνουν τα Αναλόγια όλων των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως πέρασαν στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Τρύφωνος, όπου οι Εφημέριοι προσέφεραν κέρασμα σε όλους.

   Μετά το κέρασμα, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Ιεροψάλτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληρη της Ιεράς Μητροπόλεως για να συναντηθούν μαζί του σήμερα. Τους παρακάλεσε να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη δύσκολη συνέχεια και πορεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Επίσης τους προέτρεψε να έχουν καλή συνεργασία με τους Εφημερίους και αν προκύπτει κάποιο θέμα, πάντοτε με ταπείνωση, υπομονή και αγάπη να φροντίζουν ειρηνικά και με διάλογο να επιλύονται. Κλείνοντας το λόγο του ο Ποιμενάρχης, προέτρεψε τους Ιεροψάλτες να είναι φιλόνενοι και να αφήνουν να ψάλλουν κα επισκέπτες γνώστες της Βυζαντινής Μουσικής, ή οι σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.




Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος έδωσε ευλογία στους Ιεροψάλτες και τους Κληρικούς, το «Μουσικόν Εγκόλπιον Ιεροτελεστιών, Αγίου Βαπτίσματος, Γάμου, Εξοδίου Ακολουθίας» του Διευθυντού της Σχολής κ. Διονυσίου Ηλιόπουλου


                                                                    Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή