Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του Κέντρου Ενημέρωσης Αεράμυνας (Κ.ΕΝ.Α) στο Ελληνικό, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλο.


Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ενημέρωσης Αεράμυνας (Κ.ΕΝ.Α), της Πολεμικής Αεροπορίας της Πατρίδος μας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλο, συνοδευόμενο από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σοφούλη Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ελληνικού,  η τελετή παράδοσης – παραλαβής της νέας Διοίκησης της Μονάδος.  

  Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της τελετής, έδωσε τις καλύτερες ευχές του, τόσο στον απερχόμενο Διοικητή, όσο και στον νέο καθώς και στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Μονάδος.

Η Μονάδα έχει ως αποστολή, την παροχή πληροφοριών εναερίου κυκλοφορίας στις υπεύθυνες Μονάδες Διευκρίνισης του Συστήματος Αεροπορικού Ελέγχου (ΣΑΕ), σχετικά με τις χορηγούμενες άδειες υπερπτήσεων και προσγειώσεων ξένων στρατιωτικών Α/Φ εντός του FIR (Flight Information Region) Αθηνών και τον έλεγχο πολιτικών Α/Φ που προτίθενται να προσγειωθούν σε Α/Δ της ΠΑ, εφόσον διαθέτουν ανάλογη άδεια, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της διευκρίνισης.

Το πρόσφατο ιστορικό της έχει ως εξής :Την 10η Ιανουαρίου 1968 ιδρύθηκε το Κέντρο Ενημέρωσης Αεράμυνας (ΚΕΝΑ) με έδρα το Ελληνικό. Το ΚΕΝΑ είχε επιχειρησιακή υπαγωγή στο 28 ΑΤΑ/ΑΚΕ, Διοικητικώς από την 142 ΠΑΕ ενώ Διοικητική Μέριμνα από την 129 ΠΥ.
Την 01 Μαΐου 1970 το ΚΕΝΑ συγχωνεύτηκε μαζί με το Κέντρο Συντονισμού Ερεύνης και Διασώσεως (ΚΣΕΔ) και το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών (ΚΕΠ/ΑΘ) υπό την ονομασία Υπηρεσία Διασώσεως και Πληροφοριών Εναερίου Κυκλοφορίας (ΥΔΠΕΚ), έχοντας έδρα τον Κεντρικό Αερολιμένα Αθηνών στο Ελληνικό. Η ΥΔΠΕΚ είχε επιχειρησιακή υπαγωγή στο Αρχηγείο Αεροπορίας, ενώ Διοικητική υπαγωγή στην 129 ΠΥ.
Το 1973, λόγω μεταφοράς των Υπηρεσιών της ΥΠΑ μεταφέρθηκε στον Ανατολικό Αερολιμένα Ελληνικού ενώ το ίδιο έτος συνδέθηκε τηλετυπικά και με τις Μονάδες του ΣΑΕ.


Στις 2 Μαρτίου 1976 το Κ.ΕΝ.Α. αποχωρίστηκε από την ΥΔΠΕΚ, έχοντας νέα επιχειρησιακή υπαγωγή στο 28ο ΤΑΔ/ΑΚΕ, Διοικητική υπαγωγή στην 129 ΠΥ και έδρα το Αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Το 1996 στα πλαίσια εκσυγχρονισμού της ΥΠΑ εγκαταστάθηκε μία κονσόλα απεικόνισης πληροφοριών RADAR του νέου συστήματος εναερίου κυκλοφορίας της ΥΠΑ PALLAS.
Το 1997 οι τηλετυπικές συνδέσεις της Μονάδος αντικαταστάθηκαν από την ΥΠΑ με το ηλεκτρονικό σύστημα AFTN/CIDIN (AERONAUTICAL FIXED TELECOMMUNICATION NETWORK/COMMON ICAO DATA INTERCHANGE NETWORK).

Το 1999 το Κ.ΕΝ.Α μεταφέρθηκε σε νέα αίθουσα επιχειρήσεων.
Η θέση της μονάδας βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ΥΠΑ στο Ελληνικό και βρίσκεται κάτω από την πνευματική δικαιοδοσία της Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.


                                 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή