Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Σε κλίμα χαράς, νοσταλγίας και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αποφοίτων του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κορίνθου μετά από 20 χρόνια.



Την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, στις 3.30 μ.μ. στο χώρο του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κορίνθου στο Λουτράκι, πραγματοποιήθηκε μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, η συνάντηση των Αποφοίτων της σχολής που φοίτησαν κατά τα Ακαδημαϊκά έτη 1993 έως 1996.

Οι απόφοιτοι που μπόρεσαν να συμμετέχουν στην πρώτη αυτή συνάντηση, διακονούν σήμερα την Εκκλησία σε διάφορες Μητροπόλεις ως Ιερείς ή και ως στελέχη λαϊκοί, όλοι έγγαμοι με συζύγους και τέκνα.

Δυστυχώς στο χώρο της Σχολής, που έχει κλείσει από το 2010, μας περίμενε όλους μια δυσάρεστη έκπληξη. Η σχολή ήταν εκεί κτιριακά, αλλά ήταν κλειστή, εγκαταλειμμένη, μέσα στη σκόνη, τη θεριεμένη βλάστηση από αγκάθια και φυτά, σε μια εικόνα αποσύνθεσης, αλλά η "ψυχή" της να κτυπά ακόμη στη δική μας ψυχή και να είναι ακόμη "ζωντανή" στο μυαλό μας,  με τόσες αναμνήσεις που μας συνοδεύουν και τόσες εμπειρίες που αποκομίσαμε.

Όλοι είχαν να διηγηθούν κάτι από κάποιον καθηγητή ή συμφοιτητή που τον συνοδεύει και τον σημάδεψε ακόμη και σήμερα. Συγκινητικό ήταν το γεγονός, ότι όταν φτάσαμε έξω από την κλειστή πόρτα του Παρεκκλησίου του Αγίου Σεραφείμ  Επισκόπου Φαναριοφαρσάλων, όλοι ψάλαμε το Απολυτίκιο του Αγίου, όπως και τότε στην εποχή που φοιτούσαμε και εκκλησιαζόμασταν εκεί.

Μετά την περιήγησή σας στη Σχολή, αναχωρήσαμε για το Λουτράκι όπου είχαμε ένα γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής και στη συνέχεια κάποιοι από εμάς, ανεβήκαμε και προσκυνήσαμε στο Μοναστήρι του Αγίου Παταπίου.

Φεύγοντας, μετά τον εγκάρδιο ασπασμό και χαιρετισμό μας, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον Χειμώνα όπου θα πραγματοποιηθεί και άλλη συνάντηση  και ελπίζουμε να συμμετέχουν περισσότεροι απόφοιτοι από ότι αυτή τη φορά.

            π. Αντώνιος Χρήστου

Μέλος της Συντονιστής Επιτροπής της Συναντήσεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή