Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη Εορτή του 2012, των Κατηχητικών Συνάξεων του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας.




Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11.00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εορτή, των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας μας.  

Η Εκδήλωση που είχε ετοιμασθεί από τα παιδιά σε συνεργασία με τους Κατηχητές τους, περιελάμβανε ύμνους, κάλαντα, τραγούδια, επαγγελίες και παρουσίαση θεατρικού. Το εισαγωγικό κείμενο του προγράμματος που διανεμήθηκε έγραφε τα εξής :

«Αγαπητοί  γονείς  και «ἐν Χριστᾡ» αδελφοί,
   Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φέτος και εμείς τα υποδεχόμαστε με αυτή τη λιτή Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωσή μας.
   Μέσα στο γενικό κλήμα της απαισιοδοξίας και της μιζέριας, εμείς με χαρά θα μαρτυρούμε και διατρανώνουμε παντού, ότι ο Χριστός ήρθε, έρχεται και θα έρχεται στο κόσμο και στις καρδιές μας, για να μας απαλλάξει από κάθε λύπη και εμπόδιο να ενωθούμε μαζί Του.
  Μέσα από τα μαθήματα των  Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας μας, τα οποία μας μεταδίδουν την ορθόδοξη παράδοση και διδασκαλία, μάθαμε ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι ένα εμπορικό γεγονός, το οποίο μας αποφέρει υλικά δώρα και παιχνίδια, άσχετα ότι σαν παιδιά μας αρέσουν και ενίοτε τα έχουμε ανάγκη.  Μάθαμε ότι Χριστούγεννα είναι  η εμπειρία της αληθινής  ζωής, γι’ αυτό ίσως η οικονομική κρίση είναι ευκαιρία για μετάνοια, που θα  μας απαλλάξει από τη πνευματική κρίση! 
    ΚΑΛΑ  & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!»

Το δε πρόγραμμα της Εορτής περιείχε αναλυτικότερα:
       Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΣΟΥ– Απολυτίκιο Χριστουγέννων.
       Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΣΗΜΕΡΟΝ– Κοντάκιον Εορτής.

       ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΔΟΞΑΣΑΤΕ– Καταβασία Χριστουγέννων
       «Ομιλία του π. Αντωνίου Χρήστου (Υπευθύνου Νεότητος και Φιλοπτώχου  Ταμείου της Ενορίας μας) με τίτλο «Τα Χριστούγεννα και εμείς…;», προβάλλοντας σχετικές επίκαιρες διαφάνειες.

       ΚΑΛΑΝΤΑ : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ, ΑΘΗΝΑΪΚΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ, ΚΡΗΤΗΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ,  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

       ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ : Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΗΣ , ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ , ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ..κ.α.
       Σκέψεις και ποιήματα για τα Χριστούγεννα.

       ΘΕΑΤΡΙΚΟ :  Η Ιστορία της Γεννήσεως του Χριστού.

  Η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση έκλεισε, με τα συγχαρητήρια στα παιδιά και τις ευχές του προς όλους, του Προϊσταμένου μας  Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Κονσολάκη και διανεμήθηκαν τα καθιερωμένα δώρα προς όλα τα παιδιά, προσφορά του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού μας.

             Εκ του Νεανικού Τομέα του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή