Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Επέτειος δεκαετίας του Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ε.Β.Β. και Β. με Εγκαίνια Ναού



Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας,  τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δεκαετίας από την ενθρόνιση του.

Ο Σεβασμιώτατος επέλεξε να εορτάσει την επέτειο της δεκαετούς ποιμαντορίας του στη νεοσυσταθείσα Ιερά Μητρόπολη, τελώντας μια κατ΄ εξοχήν Αρχιερατική τελετή, τον εγκαινιασμό ενός Ναού. Τη σύνδεση των δύο ιστορικών γεγονότων, επεσήμανε και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωΐνος, κατά την προσφώνησή του στο τέλος της Θείας Λειτουργίας. Ο Πανοσιολογιώτατος αναφέρθηκε συνοπτικά στη δεκαετή θεοφιλή παρουσία του Ποιμενάρχου ανάμεσα στο λαό του Θεού, τονίζοντας:   
          "Ο Μητροπολίτης, τό έχετε αντιληφθεί αδελφοί, είναι φιλόθεος και φιλάνθρωπος. Έχει μέσα του φόβο Θεοῦ, που εκδηλώνεται κάθε στιγμή. Αγαπά να τελεί τη Θεία Λειτουργία και κάθε Ιερή Ακολουθία, όχι μόνο του προγράμματος των Ενοριακών Ναών, αλλά και του Μοναστηριακού Τυπικού.  Φροντίζει τη στελέχωση των Ενοριών με ευλαβείς κληρικούς. Το ένα τρίτο των κληρικών της Μητροπόλεώς μας, έχει λάβει την χάρη της Ιερωσύνης, από τα τίμια χέρια Του.

          Και ξεδιπλώνει την αγάπη του για το Θεό, μέσα από τη θυσιαστική συναναστροφή με τον άνθρωπο, την εικόνα του Θεού. Σπεύδει σε ανήμπορους, σε πενθούντες, σε ασθενείς, σε πονεμένους. Το μαρτυρούν οι συχνές επισκέψεις του στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο, στο ΠΙΚΠΑ, στα άλλα θεραπευτήρια και στις ιδιωτικές κλινικές. Το φωνάζουν οι ευεργετηθέντες εμπερίστατοι αδελφοί μας. Το επιβεβαιώνουν όσοι έχουν ανακουφισθεί με τον παρηγορητικό και ενισχυτικό λόγο του ἤ με οποιαδήποτε υλική βοήθεια.
          Και πάντα αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, δίχως προβολείς δημοσιότητος. Όπως σήμερα, που εορτάζει τα δεκάχρονα από την ενθρόνισή του, όχι με κάποιο λαμπρό Αρχιερατικό συλλείτουργο ή κάποια άλλη πανηγυρική εκδήλωση, αλλά με τον εγκαινιασμό ενός Ναού".     

 Στη αντιφώνησή του ο Ποιμενάρχης μας, αφού ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Τριαδικό Θεό για τις ευεργεσίες που αναξίως δέχεται, ευχαρίστησε το πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας για τις προσευχές του. Αναφέρθηκε εκτενώς με ευγνωμοσύνη στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, τον προσωπικό ευεργέτη του και εμπνευστή της ιδρύσεως της  Μητροπόλεως καί ευχαρίστησε τον συλλειτουργήσαντα Προϊστάμενο τοῦ Ιεροῦ Καθεδρικοῦ Ναοῦ Αθηνών Αιδεσ/το Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Συνοδινό. Ευχήθηκε ο Ναός να είναι το κέντρο ανακαινισμού των ψυχών και παρεκάλεσε κλήρο και λαό να μένουν πιστοί στην Εκκλησιαστική μας Παράδοση.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονος, ο ένατος κατά σειρά Ιερός Ναός που εγκαινιάζεται από τον Μητροπολίτη μας, θεμελιώθηκε το 1956 πλάι στο παλαιό Αεροδρόμιο.  Χάρις στον ένθεο ζήλο και την διαρκή φροντίδα του Προϊσταμένου της Ενορίας, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Χατζή,  επεκτάθηκε, ανακαινίσθηκε εκ βάθρων και απέκτησε Πνευματικό Κέντρο, κατά την τελευταία δεκαετία.
           Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή