Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Με κάθε ιεροπρέπεια και εκκλησιαστική κατάνυξη η πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Νέο Κοιμητηριακό Ναό της Γλυφάδας.






   Την 8η  Σεπτεμβρίου τρ. ε.  και από ώρα 6.30 π.μ. έως 9.15 , τελέσθηκε ο Όρθρος και η 1η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, για την Εορτή του Γενεσίου της Παναγίας μας, στο Ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του νέου Κοιμητηριακού Ναού της  Γλυφάδας.


  Αρκετός  κόσμος,  Κληρικοί, ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου,   ανέβηκαν στο  Νέο Κοιμητηριακό  Ναό, για την συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου. 

   Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε εκ νέου Τρισάγιο, όπως και χθες στην παραμονή της Εορτής, για τους 8 κεκοιμημένους αδελφούς του Νέου Κοιμητηρίου (Κωνσταντίνο Μπάρμπα, Κωνσταντίνα Μακρή, Ελισσάβετ  Γιαννοπούλου, Εμμανουήλ Καλαφατίδη, Μαρία Κεφαλά, Βασίλειο  Κουτσίδη, Εμμανουήλ Κομηνός και  Μαρία Αθανασίου). Μετά διάβασε την ευχή των Κολλύβων προς τιμή  της Παναγίας μας και στη συνέχεια κήρυξε το Θείο Λόγου δοξάζωντας τον Θεό που αξιώθηκε να τελέσει την πρώτη Λειτουργία σε αυτό το Ιερό Κοιμητηριακό Ναό. Αναπόλησε και έφερε στη μνήμη του, τις ημέρες που ήταν ιεροκήρυκας στην Ήπειρο, στην Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης και λειτουργούσε σε παρόμοια Εκκλησάκια και κήρυττε το λόγο του Θεού.  




   Ευχαρίστησε για άλλη μια φορά όλους που ήλθαν και χθες και σήμερα ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Μητροπολίτου τους για να λατρεύσουν τον Τριαδικό Θεό και να τιμήσουν την Παναγία μας, καθώς δεν διέθετε και δεν διαθέτει άλλον ιερό Ναό που να γιορτάζει αυτή την ημέρα στις 8 Σεπτεμβρίου αλλά και στις 2 Μαΐου που είναι η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας. 

   Επανέλαβε και σήμερα ότι θεωρεί αυτήν την έμπρακτη στήριξη του κόσμου, ως  το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να του κάνουν για την ταπεινότητά του! Σαν ελάχιστη ανταπόδοση σε αυτή τους την κίνηση, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος είναι οι προσευχές του προς όλους, ακόμα και αυτούς τους λίγους που χθες τον εμπόδισαν  και επιτέθηκαν φραστικά. Εγώ τους συγχωρώ και όλοι πρέπει να κάνουμε το θέλημα Του Θεού στη ζωή μας, αυτό ομολογούμε στο Πάτερ ημών…! 

  Κλείνοντας την ομιλία του ο  Σεβασμιώτατος  ευχαρίστησε ιδιαιτέρως, τον Μεγάλο Ευεργέτη της Μητροπόλεως  και κτήτορα  του νέου Κοιμητηριακού Ναού κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, που χάρις στη γενναιόδωρη προσφορά του, εορτάσαμε την 1η Πανήγυρη του Ιερού Παρεκκλησίου φέτος.



   Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τον αντίδωρο και τον Άρτο σε όλους

  π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή