Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ «ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ».



Την Παρασκευή 22/5/09 είχαμε στην πατρίδα μας πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Πρώτη φορά μετανάστες και Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, δημιούργησαν επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία, γιατί κάποιος αστυνομικός σε έλεγχο κάποιου Μετανάστη την Πέμπτη το βράδυ έσκισε τις σελίδες ενός κορανίου…! Δεν θα εισχωρήσουμε στις λεπτομέρειες αν έγινε ή δεν έγινε το γεγονός (η αστυνομία σήμερα 23/5 το διέψευσε κατηγορηματικά). Το γκαζάκι σε χώρο προσευχής Μουσουλμάνων σε υπόγειο πολυκατοικίας, κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ανησυχητικά!

Εμείς θα επικεντρώσουμε στην επιθετικότητα, των μέχρι τώρα φιλήσυχων μεταναστών. Τι είναι αυτό που τους έκανε άγριους και αγανακτισμένους; Τελικά τα γεγονότα ήταν αιτία ή αφορμή;

Δύσκολη η απάντηση! Πολύπλευρο το θέμα! Αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε πάντως, είναι ότι ο Χριστός και η Εκκλησία βρίζετε συστηματικά είτε άμεσα, είτε έμμεσα (από το κάλυμμα της τέχνης, της δημοκρατίας ή της σάτιρας κτλ) από «φιλοκουρτουριάριδες» και ένα σωρό «ερευνητές» και δεν τρέχει τίποτα….! Εδώ σκίστηκαν (αν σκίστηκαν) λίγες σελίδες και ξεσηκώθηκε το σύμπαν! Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο αυθεντικός Χριστιανισμός επιτρέπει την άρνησή του και τον υβρισμό του, όπως το έκανε ο ίδιος ο Κύριος! Η αθεα μόνο σε Χριστιανικό περιβάλλον μπορεί να αναπτυχθεί γιατί εκεί υπάρχει η απόλυτη ελευθερία! Αντίθετα εκτός Χριστιανισμού και ιδιαίτερα στο Ισλάμ, η οργή εύκολα γίνεται μίσος και εύκολα γίνονται μάζες που θα κάνουν περισσότερο κακό από το σκίσιμο λίγο σελίδων!

Αυτή η «εξέργεση» κάνει αισθητή την παρουσία των Μουσουλμάνων στην χώρα μας. Πρώτη φορά βγαίνουν συστηματικά να διαδηλώσουν για κάτι που αφορά την πίστη τους και τους κάνει μια ανερχόμενη δύναμη πίεσης! Βλέπουμε ότι δεν απορροφούνται από την ελληνική κοινωνία, αντιθέτως οι ίδιοι με την χθεσινή τους αντίδραση…μπαίνουν στον αντίποδά της.

Προσωπικά συμφωνώ στα πάγια αιτήματά τους για επίσημο τέμενος στην Αττική και να αποκτήσουν δικό τους κοιμητήριο! Όμως όχι τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας…! Να ανοίξουν και αυτοί τους ορθόδοξους Ναούς ελεύθερα στις χώρες προέλευσείς τους.! Ήρθαν στην Ελλάδα για καλύτερη ζωή! Είναι ευκαιρία της χώρας μας να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο και της Εκκλησίας μας τον Αναστημένο Χριστό στους ανθρώπους αυτούς! Όμως το πρόβλημα της διαβίωσής τους δεν λύνεται έτσι! Πρέπει ο δυτικός κόσμος να βοηθήσει να μην ξενιτεύονται αυτοί οι άνθρωποι! Από χώρες υποδοχής μεταναστών πρέπει να γίνουμε χώρες που βοηθούν την ανάπτυξη των χωρών που παράγουν μετανάστες! Αν δεν γίνουν τώρα αυτά τα βήματα…και με δεδομένο την γήρανση του πληθυσμού της Ευρώπης και των ραγδαίων γεννήσεων των Μουσουλμάνων, η ανατροπή των δεδομένων θα γίνει αργά ή γρήγορα! Ήδη η Γερμανία έχει ολόκληρες πόλεις γκέτο των Τούρκων Μουσουλμάνων! Το ίδιο αρχίζει να γίνεται και στην Ελλάδα και στη Νότια Ελλάδα εκτός από την Θράκη!

Βλέπουμε ότι τα πράγματα αρχίζουν να κατευθύνονται από κάποιους για να δημιουργούν τα δικά τους ζητήματα! Τα γεγονότα έκαναν τον γύρω του κόσμου και η Εικόνα της Χριστιανικής Ορθόδοξης Ελλάδας έχει περάσει αντιστρεπτή! Για να δούμε το νέο πρόσωπο θα αρέσει και θα είναι καλύτερο…; Πολύ αμφιβάλλουμε!

Προσωπικά σεβόμαστε την ετερότητα του άλλου, πιστεύω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αρκεί να υπάρχει αλληλοσεβασμός, ειλικρίνεια και ανοχή.

Μερικοί όμως δεν τα έχουν με αποτέλεσμα πολύ φοβάμαι οι συγκρούσεις να ξεφύγουν από τα όργανα της τάξης…και να γίνει της κοινωνίας γεγικότερα…! Εύχομαι και προσεύχομαι να βγω ψεύτης…!

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!


ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟΥ!

Υ.Γ :ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΡΡΕΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Η ΖΩΗ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ! ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΜΕ...!

π. Αντώνιος Χρἠστου

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

OMΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ( Ο.Φ.Ο.Ι.Ι)-Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Aγαπητοί αδελφοί.Χαίρετε εν Κυρίω.
Πρίν πέντε χρόνια,χαριτι και ευδοκία Θεού,γνωρίσαμε τον υπεύθυνο(Αρχιερατικό Επίτροπο) του Ιεραποστολικού Ορθόδοξου κλιμακίου της Εξαρχίας της Ινδονησίας ,π.Χρυσόστομο Manalu.
Η επικοινωνία μαζί του ,μας αποκάλυψε το τεράστιο έργο(εκκλησιαστικό,εκπαιδευτικό και κοινωνικό) που επιτελεί στο Medan της Σουμάτρας ,έχοντας σαν βασικό συνεργάτη του την πρεσβυτέρα Ελισσάβετ και τα τρία παιδιά του.
Η Σουματρα είναι νησί της Ινδονησίας, της οποίας αποτελεί, μαζί με μικρότερα νησιά, το δυτικό τμήμα. Έχει έκταση 473.606 τετρ. χλμ. και πληθυσμό γύρω στα 18.000.000 κατοίκους.Η κύρια θρησκεία στην Ινδονησία είναι το Ισλάμ, καθώς σχεδόν το 88% του πληθυσμού δηλώνουν Μουσουλμάνοι. Από τον υπόλοιπο πληθυσμό, το 9% είναι Χριστιανοί, κυρίως Προτεστάντες και λίγοι Καθολικοί, το 2% είναι Ινδουϊστές και το 1% Βουδιστές..
Ο π.Χρυσόστομος ,πρίν ασπασθεί την Ορθοδοξία,ήταν Προτεστάντης πάστορας Γνώρισε με την σύζυγό του την Ορθοδοξία,όταν σπούδαζαν σε Προτεσταντική Θεολογική σχολή, δια μέσου του πρώτου Ορθόδοξου Ιεραπόστολου π.Δανιήλ Bambang.
Βαπτίστηκαν Ορθόδοξοι και στην συνέχεια έκαναν μεταπτυχιακές σπουδές και οι δύο στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. (στη Θεσσαλονίκη).
Ο π. Χρυσόστομος χειροτονήθηκε ιερέας το 1994(από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιο Δ΄) και το 1995 επέστρεψε στην Ινδονησία για να εργαστεί εκεί ιεραποστολικά στην πατρίδα του.
Οργάνωσε μια σύγχρονη Ορθόδοξη Ιεραποστολή,που περιλαμβάνει.
Α.Πέντε ορθόδοξες Κοινότητες-ενορίες.
Β.Οικοτροφείο ,όπου φιλοξενούνται δωρεάν 21 ορφανά παιδιά.
Γ.Τρία Νηπιαγωγεία,τρία δημοτικά ,δύο Γυμνάσια και ένα Λύκειο.
Δ.Την Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Παύλου,όπου φοιτούν δωρεάν 140 φοιτητές.
Ε.Την Ακαδημία ηλεκτρονικών υπολογιστών ,όπου φοιτούν 110 φοιτητές.
Στ.Σχολεία ,κλινική και ενορίες στο νησί Νιας ,που χτυπήθηκε από τον εγκέλαδο τον Μαρτιο του 2005 και το τσουνάμι τον Δεκέμβριο του 2004.
Ζ.Τον Ραδιοφωνικό σταθμό «Η Φωνή της Ορθοδοξίας».
Η αλληλογραφία που διατηρήσαμε με τον π.Χρυσόστομο,μας καλλιέργησε την ιδέα να δημιουργήσουμε άτυπα ,μια ομάδα(πυρήνα) φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής της Σουμάτρας ,προκειμένου να βοηθήσουμε το Ιεραποστολικό κλιμάκιο στο δύσκολο Κατηχητικό,εκπαιδευτικό και πολυδιάστατο κοινωνικό του έργο.
Βασικοί σκοποί της ομάδος είναι:
Α.Να κάνουμε γνωστό το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό έργο στην Ινδονησία.Για τον λόγο αυτό διατηρούμε στο διαδίκτυο .
1. ΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ BLOG –H ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
στην διεύθυνση.ierapostoliko.blogspot.com.

2. Το blog ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ.
http://filoierapostolisumatras.wordpress.com/

Β.Να ευαισθητοποιήσουμε το Ορθόδοξο πλήρωμα ,ώστε να γίνουμε αρωγοί της Ιεραποστολής και συνεργάτες στο τεράστιο έργο που επιτελείται στην μακρυνή Ινδονησία.
Ετσι κατά διαστήματα συγκεντρώνουμε χρήματα και τα στέλνουμε στην Ινδονησία .Με τα χρήματα αυτά μέχρι τώρα.
• A .Eκδόθηκε η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην τοπική διάλεκτο ,σε πεντακόσια(500) αντίτυπα.
• B.Eνισχύσαμε την ιεραποστολή στο νησί Νιάς με την αγορά φαρμάκων για την αντιμετώπιση της μαλάριας(ελονοσίας) ,που είναι η κυριότερη αιτία θανάτου των παιδιών και αγοράσαμε εκπαιδευτικό υλικό για τα φτωχά και ορφανά παιδιά ,που φοιτουν στα σχολεία της Ιεραποστολής εκεί.
• Γ.Ενισχύσαμε την Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Παύλου,που αποτελεί την φωνή της Ορθοδοξίας εκεί και από την οποία ήδη αποφοίτησαν οκτώ Ορθόδοξοι ,που θα γίνουν οι μελλοντικοί συνεργάτες της Ιεραποστολής.
• Δ.Αγοράστηκε εκπαιδευτικό υλικό για τα φτωχά παιδιά,που φοιτούν στα σχολεία της Ιεραποστολής στο Medan.
• E.Βοηθήσαμε στην κάλυψη των εξόδων διαβίωσης των ορφανών παιδιών που φιλοξενούνται στο σπίτι-οικοτροφείο του π.Χρυσοστόμου.Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι με το ποσό των 20 ευρώ καλύπτονται τα στοιχειώδη έξοδα διατροφής,ένδυσης ,φαρμάκων και εκπαίδευσης ενός παιδιού για ένα μήνα.
Ένα από τα τελευταία έργα του δεκαετούς Ιεραποστολικού προγράμματος ,είναι η δημιουργία και η λειτουργία Ορθόδοξης Μονής.Οι προσευχές των Ιεραποστόλων απέδωσαν και ο Ὀρθόδοξος μοναχισμὸς στὴν Ινδονησία ἔχει ἤδη τὴν πρώτη Μοναχή.
Γεγονὸς ἱστορικό! Ὄνειρο πολλῶν ἐτῶν ἔγινε πραγματικότητα.
Τὴν 14η Φεβρουαρίου 2009 ἡμέρα Σάββατο κατὰ τὴν διάρκεια τῆς κατανυκτικῆς ακολουθίας του Εσπερινού της Κυριακής του Ασώτου(παρουσία του π.Χρυσόστομου Μανάλου ,Αρχιερατικού Επιτρόπου Ινδονησίας), στην Γυναικεία ῾Ιερὰ και Σεβασμία Μονὴ της Κάτω Παναγιάς Άρτας , ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ.Ιγνάτιος προσέφερε –με την ρασοευχή /κουρά– στὸν Νυμφίο μας Χριστό μία νέα Νύμφη τοῦ ᾿Ηγαπημένου.
῾Η πολυχαριτωμένη νεόκουρος αδελφὴ Αγνή Μοναχὴ (κατά κόσμον Ευτυχία Ginting) είναι Ινδονήσια στην καταγωγή .
Είναι πτυχιούχος Οικονομικών επιστημών και Μάρκεντινγκ,έχει σπουδάσει Θεολογία στην (Προτεσταντική ) Θεολογική Σχολη στην Τζακάρτα της Ιάβας και έχει κάνει και μεταπτυχιακές σπουδές.
Πρώην «παστόρισσα» των Προτεσταντών ,προσήλθε στην Ορθοδοξία ,πρίν οκτώ χρόνια με τις άοκνες προσπάθειες των συμφοιτητών της π.Χρυσοστόμου και της πρεσβυτέρας Ελισάβετ .Κατηχήθηκε και βαπτίστηκε από τον π.Χρυσόστομο και ήρθε στην Ελλάδα πρίν πέντε χρόνια προκειμένου να μυηθεί στον Ορθόδοξο Μοναχισμό.
Επέστρεψε στην πατρίδα της στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2009 .
Προς το παρόν μένει σε προσωρινό κατάλυμα ,προσευχόμενη ,ελπίζοντας να δημιουργηθούν με την βοήθεια του Θεού και διά των πρεσβειών της Θεοτόκου ,οι κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να ξεκινήσει την ανέγερση και λειτουργία της πρώτης Ορθόδοξης Μονής αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, στο Medan της Σουμάτρας .
To εγχείρημα αρκετά τολμηρό και δύσκολο και το έργο μεγαλόπνοο.
Δύσκολο και τολμηρό μεν επειδή ούτε οι οικονομικοί πόροι υπάρχουν ,ούτε οι θρησκευτικές συνθήκες ευνοούν επειδή η κύρια θρησκεία στην Ινδονησία είναι το Ισλάμ, (καθώς σχεδόν το 88% του πληθυσμού δηλώνουν Μουσουλμάνοι).
Μεγαλόπνοο δε επειδή θα γίνει η πρώτη Ιερά Μονή , Φάρος της Ορθοδοξίας που θα εκπέμπει το Ανέσπερο φώς του Αναστάντος Χριστού στην μακρυνή Ινδονησία , μια πραγματική πνευματικη ὀαση κέντρο καλλιέργειας της νοερής προσευχής και της Μυστηριακής ζωής ,μέσα σε αυτή τήν πολυποίκιλη ἔρημο τοῦ συγχρόνου κόσμου.
Καλούμε όσους θέλουν να συμμετέχουν σαν δωρητές(κτίτορες) στο ιστορικό αυτό Εκκλησιαστικό γεγονός της κατασκευής της πρώτης Ορθόδοξης Θεομητορικής Μονής στην Σουμάτρα της Ινδονησίας , να επιλέξουν ένα από τους παρακάτω τρόπους.
Α.Με απευθείας αποστολή του χρηματικού ποσού στο Ορθόδοξο Ιεραποστολικό κλιμάκιο στο Medan στην διεύθυνση.
PATER CRYSOSTOMOS MANALU
Jalan Rinte Raya No.140 ,Kompleks Kejaksaan,Simpang Selayang
Medan 20135,North Sumatera-INDONESIA

Β.Με την αγορά αντιτύπων από τον αφιερωματικό τόμο στην Θεοτόκο,με τον τίτλο Η ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ.
(Τα έσοδα από την διάθεση των βιβλίων θα αποσταλουν στην Σουμάτρα για την ανοικοδόμηση της Θεομητορικής Μονής).
Τα αντίτυπα διατίθενται .
 1.Aπό τις Εκδόσεις ΣΤΑΜΟΥΛΗ Α.Ε-
ΑΒΕΡΩΦ 2.Τ.Κ.10433.ΑΘΗΝΑ.
ΤΗΛ.210-5238305-FAX:210-5238959
e-mail: info@stamoulis.gr
• 2.Aπό τους συγγραφείς (athanasiou.art@tellas.gr)
Γ.Με την κατάθεση οποιουδήποτε χρηματικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό :
Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.(Ο λογαριασμός εκδόθηκε στο όνομα του υπεύθυνου των Φίλων της Ιεραποστολής στην Ινδονησία).
Τα χρήματα θα συγκεντρώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα στέλνονται στην Ινδονησία ,μαζί με αναλυτική παρουσίαση των ποσών και των δωρητών.Γι΄αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε οι δωρητές-καταθέτες να μας ειδοποιούν είτε με Fax ,είτε με e-mail, είτε ταχυδρομικά ,είτε με μήνυμα στο τηλέφωνο 6945343532 , για το ποσό που κατέθεσαν ,καθώς και τα ονόματα που θα μνημονεύουμε στις θείες Λειτουργίες και στην Ελλάδα και στην Ινδονησια. Eπίσης να αναγράφουν στην αιτιολογία κατάθεσης. –ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΟΝΗΣ –
Όσοι επιθυμούν να τους δοθεί απόδειξη για την προσφορά τους ,για φορολογική χρήση,θα πρέπει να μας στέλνουν φωτοτυπία της απόδειξης κατάθεσης από την Τράπεζα.Οι απόδείξεις για τις δωρεές θα εκδίδονται από το Ιεραποστολικό κλιμάκιο στο Medan και θα στέλνονται με ευθύνη μας στους ενδιαφερομένους.
Για την Επικοινωνία με την ομάδα ,δίνονται τα παρακάτω στοιχεία.
π.Δημήτριος Αθανασίου
-Παπαβασιλείου-Λουριώτη –5,
Τ.Κ.47100-Τρίγωνο Άρτας.
Tηλ.-FAX.2681077003
e-mail.athanasiou.art@tellas.gr
Ευχόμαστε ο Θεός, δια πρεσβειών της Παναγίας και πάντων των εν Ασία Αγίων, να αναδείξει μικρούς και μεγάλους δωρητές ,για να δοξάζεται το όνομά Του εις τους απεράντους αιώνες και εν Ινδονησία, ημέρα και νύχτα. Και διά των πρεσβειών της Υπερευλογημένης Θεοτόκου ας ευλογήσει και ας πολλαπλασιάσει την ορθόδοξη μοναστική αδελφότητα της Ινδονησίας.

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΔΟΞΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ….




Αγαπητοί μου φίλοι Χριστός Ανέστη!
Μετά το Πάσχα δεν αξιώθηκα να ανεβάσω κάποιο άρθρο για πολλούς λόγους!
Ο ένας είναι ότι αναπαύθηκε εις Κύριον, ο πατέρας μου από την μεριά της πρεσβυτέρας μου (πεθερός κατά το συνηθέστερο)! Δοκιμάστηκε στο κρεβάτι του πόνου εδώ και 1 μήνα ιδιαίτερα! Ήταν 58 ετών αλλά ο οργανισμός του ήταν πολύ καταβεβλημένος και ταλαιπωρημένος! Παρ’ όλα αυτά έδειξε πολύ μεγάλη υπομονή, έφυγε εξομολογούμενος (2 φορές το τελευταίο διάστημα) και την ημέρα που αναχώρησε (25/4) κοινώνησε από τα χέρια εμού του αναξίου, των Αχράντων Μυστηρίων! Μου έκανε πολύ εντύπωση ότι την τελευταία εβδομάδα που ήμουν και εγώ κοντά του, δεν είχε όρεξη να φάει τίποτα! Συντηρούνταν μόνο από τους ορούς και ζητούσε μόνο νεράκι! Όταν πήγα με το Σώμα και το αίμα του Κυρίου μας, τον ρώτησε αν ήθελε να κοινωνήσει και μου κούνησε το κεφάλι καταφατικά και θα έλεγα με προσμονή! Όταν του έβαλα την ιερά λαβίδα με το Τίμιο περιεχόμενο άνοιξε το στόμα του με πολύ χαρά και συνείδηση! Το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατέληξε…αλλά είμαι σίγουρος ότι είχε αυτό που εύχεται η Εκκλησία για όλους «Χριστιανά τα τέλη…». Ας είναι αιωνία του η μνήμη...
Όσο και να το περιμένεις και να προετοιμάζεσαι για το μυστήριο του θανάτου, είναι πάντως μια δοκιμασία, αλλά όταν έχουμε στο μυαλό και την καρδιά μας την Ανάσταση του Κυρίου μας, τότε το αντιμετωπίζει κανείς με εντελώς διαφορετικό τρόπο και όχι όπως «οι λοιποί που δεν έχουν ελπίδα…».
Μετά την συμπλήρωση της 9ημερης μνήμης του πεθερού μου, ήρθε άλλη μια δοκιμασία για εμάς, ένα προγραμματισμένο χειρουργείου που έκανε χθες (8/5/09) η πρεσβυτέρα μου. Δόξα το Θεό, όλα πήγαν καλά και ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους αδελφούς που προσευχήθηκαν για εμάς κατά την κρίσιμη ώρα της επεμβάσεως! Μείναμε μόνο μία μέρα στο νοσοκομείο και επιστρέψαμε σπίτι! Θα χρειαστούν να ξαναπάμε για τα ράμματα κτλ, αλλά σημασία ότι πέτυχε η επέμβαση και την αγωνία μας, την διαδέχτηκε η χαρά! Έχει βέβαια κάποιους πόνους κτλ, αλλά αυτά είναι φυσικά για κάποιον που κάνει επέμβαση! Θέλει τον χρόνο του!
Δόξα να έχει ο μεγαλοδύναμος Θεός, που και μας δοκιμάζει και μας δίνει την πλούσια ελεημοσύνη του συνεχώς και αδιαλείπτως!
Ένα συγνώμη σους αναγνώστες αυτού του blog για την φτωχή, ενημέρωσή του, αλλά μέχρι και τις 3/6 που εξετάζομαι για το ανοικτό πανεπιστήμιο, ο χρόνος είναι ελάχιστος! Εσείς να μην σταματάτε να με επισκέπτεσθε και να με τιμάτε με την γνώμη σας!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ!!!

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή